Surface overlever Microsofts omstruktureringer

Surface, Microsofts Windows 8 tablet, bliver ikke skåret væk som følge af Microsofts nyeste strategi.

Microsoft har annonceret det største aftal fyringer i selskabets 39-årige historie. 18.000 stillinger forsvinder fra IT-giganten – en del af dem, som følge af Nokia-opkøbet.

Microsoft Surface Pro 3

Microsoft Surface Pro 3

Sammen med nyheden om de mange afskedigelser fulgte også meldingen om, at Nokia X, der var baseret på open source-udgaven af Android, omgående omlægges til at køre Windows Phone som platform.

En produktkategori der ikke har været den store succes for Microsoft er Surface-tablets, men denne bliver umiddelbart ikke berørt af de nye tider, skriver Computerworld.com. Surface havde sin debut for to år siden.

Microsoft dropper Android på Nokia X

– ”Vi implementerede allerede tidligere i år en række ændringer på dette område, og det betyder, at der kun vil være begrænsede ændringer for Surface, Xbox hardware, PPI/meetings og ’next generation teams’,” skriver Stephen Elop, chef for Microsofts deviceområde, i en åben mail til de ansatte.

Spørgsmålet er så, om Microsoft formår at få gjort Surface til en succes i kampen op mod iPad og Android-tablets.

Mere til historien

I august sendes Surface Pro 3 på markedet i Danmark. Den har 12 tommer skærm og vejer 800 gram. Surface Pro 3 vil koste 6.199 kroner for den billigste og 15.149 kroner for den dyreste konfiguration.

Læs også:
Surface Pro 3 – her er de danske priser


Avatar

Om John G.

John G. er journalist, mobilekspert og foredragsholder. Han skriver artikler, analyser og anmeldelser til bl.a. Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Du kan også opleve John G. som ekspert i medier som DR, Aftenshowet, Go' Aften Danmark, TV 2 News og DR P3, samt en lang række radioer og udgivelser.