Nu kan mobilen endelig lave kaffe – med TopBrewer

1

Det helt nye danske cafékoncept TopBrewer er verdens første café, hvor en mobil-applikation kontrollerer kaffeserveringen, fra bestilling til betaling.

Ofte har vi ved lanceringen af en ny smartphone spurgt, ”…kan den lave kaffe”? Nu er svaret. Ja! Det kan den godt. På Grønnegade i København er en helt ny app-baseret cafétype skudt op.

Gæsterne kan bestille kaffe, café latte og andre varme kaffedrikke fra smartphonen, og justere indholdet efter eget ønske. Betalingen sker direkte i applikationen via MobilePay. Et øjeblik efter kommer den bestilte kaffe, ud af hanen på caféen.

– ”Perspektiverne er revolutionerende og vil redefinere café-oplevelsen ikke bare i Danmark, men også globalt,” mener Kim Vibe-Petersen, direktør fra Scanomat, der sammen med Danske Bank, har udviklet en ny forretningsmodel.

TopBrewer konceptet mener firmaerne er oplagte i virksomheder, gågader, centre, lufthavne og universiteter.

Randers klar med mobilbetaling i butikkerne

Udbredelsen til USA

Scanomat ønsker at rulle konceptet videre ud i Danmark ved at sælge de mobilbetjente kaffebryggere til caféejere, men USA og andre store lande er også i kikkerten.

– ”Det store spring bliver at få café konceptet til at brede sig i blandt andet USA. Jeg vurderer, at vi har omkring to års forspring i forhold til vore nærmeste konkurrenter,” siger Kim Vibe-Petersen.

Danske Bank, der har leveret betalingsmotoren i systemet, ser også perspektiverne.

– ”Det er en ny forretningsmodel, hvor en café kan nøjes med have et lokale og en lækker applikation. Vi vil nu være af kundernes oplevelser frem mod efteråret, hvor vi gør løsningen tilgængelig for andre virksomheder,” siger Mark Wraa-Hansen, chef for MobilePay i Danske Bank.

De mobilstyrede kaffebarer kommer blandt andet i konkurrence med den danske kaffekæde Baresso, der har mere en 20 barer i Danmark, og Starbucks, som i Danmark styres af Dansk Supermarked. Aktuelt er der omkring 10 Starbucks placeret ved Bilka varehuse i blandt andet Fields, Aarhus, Aalborg og Kolding.

Podcast: De vil kickstarte mobilbetaling i Danmark

Mere til historien

Scanomat har installeret 25.000 kaffebryggere i Skandinavien, og virksomheden er repræsenteret i 46 lande. Danske Bank lancerede MobilePay for lidt over et år siden. Applikationen er hentet mere end én million gange. I februar begyndte Danske Bank at gøre det muligt for erhvervsdrivende at modtage betaling via deres app.

Link til mere info

Video om konceptet

Læs også
Kunder i Dansk Supermarked skal kunne betale med MobilePay

Var denne artikel noget for dig?

Tilmed dig nyhedsbrevet fra MereMobil.dk, og modtag en ugentlig opdatering på de bedste historier, samt breaking news.

Ja tak. Send mig spændende artikler…

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer