LG G2 Mini – en god smartphone til prisen

MINITEST: LG G2 Mini er en fin telefon med god størrelse og batteritid. LG G2 Mini egner sig til den ikke krævende mobilbruger.

LG G2 Mini (Foto: LG)

LG G2 Mini (Foto: LG)

LG G2 Mini blev lanceret under Mobile World Congress 2014 og blev sendt på det danske marked i maj 2014. G2 Mini er LG’s første bud på en telefon i den populære ”mini-kategori”, hvor særligt Samsung har haft succes med Galaxy S III Mini og Galaxy S4 Mini.

G2 Mini er en ”mini-model” af sidste års interessante topmodel LG G2, der høstede en masse positive anmeldelser verden over. Specifikationsmæssigt er den dog nedjusteret, hvilket særligt er for at holde prisen nede.

Sony er den eneste producent, der har lanceret en topmodel, hvor det er begrænset hvilke kompromisser, der har været på specifikationerne.

- Test: Sony Xperia Z1 Compact

I forhold til topmodellen er der ingen tvivl om, at der desværre er lidt mangler eller for store kompromisser i LG G2 Mini. Men sådan er det jo, når man beslutter telefonen skal sælges til en billig pris og forsøge at ramme mængden og bredden.

 -WEB-TV: LG G2 Mini – se lavpris G2’eren

En flot telefon

Umiddelbart er LG G2 Mini en flot telefon, der ikke gør nogen fortræd. Designet er godt og telefonen har en god størrelse. Rear Key fungerer også efter hensigten. Alt dette kan der ikke sættes en finger på.

Bagcoveret er efter min vurdering dog ikke lavet af det “lækreste” materiale, da det får telefonen til at fremstå “billig”, hvilket den reelt set også er, men heldigvis er der mange andre ting på telefonen, hvor dette ikke skinner igennem.

LG G2 Mini

LG G2 Mini (Foto: MereMobil.dk)

En positiv ting omkring coveret er, at den nubrede overflade, giver et godt greb om mobilen.

Skærm er stor på en mini

LG G2 Mini kommer med en 4,7 tommer skærm, og kigger man på skærmstørrelsen, så er der reelt set ikke meget “Mini” over den.

Skærmens opløsning er på 960 x 540 pixels.

Den nye topmodel LG G3 kommer med en QHD skærm, hvilket er noget af en forskel fra de 960 x 540 LG G2 Mini har.

Billeder taget med LG G2 Mini

Generelt om telefonen

Processoren i LG G2 Mini er en 1.2 GHz quad-core processor og derudover har den 1 GB RAM, hvilket betyder telefonen også må give op med de helt krævende applikationer og programmer. I testperiode har vi oplevet, at det på dette område, har været nødvendigt at genstarte.

LG G2 Mini (Foto: LG)

LG G2 Mini (Foto: LG)

LG G2 Mini kommer med 8 GB intern hukommelse, der kan udvides med micro-SD, hvor den understøtter op til 32 GB.

Telefonen har ikke nogle problemer med de helt almindelige funktioner som Facebook, netsurfing, mails m.m. Her fungerer den problemfrit.

LG G2 Mini kommer med den nye funktion Knock Code, der er rigtig smart. Dermed behøver du ikke længere en pinkode for, at vække telefonen eller låse den op. Det sker blot ved du benytter din helt egen Knock Code.

Batteri med lang standbytid

LG har gjort noget godt for batteriet på LG G2 Mini. Den har et super lavt standby-forbrug, hvor den kan holde strøm rigtig længe.

Den har heller ikke problemer med, at holde strøm en hel dag og lidt længere endnu. Skal den kun oplades hver anden dag, så kræver det dog, at man har et lille brug af SMS, navigation, opkald og Facebook.

Ellers vil det umiddelbart være realistisk med en opladning hver dag, som ved de fleste andre smartphones.

Konklusion – god til prisen

LG G2 Mini kunne sagtens være et rigtigt godt bud på “den første smartphone” til teenageren eller til den lidt ældre, som ikke vil betale 4-5.000 kroner for en af topmodellerne.

Telefonen gør det også godt, hvis man ikke har de “store” krav til en smartphone, altså ikke benytter tunge spil eller lignende.

Derimod er hardcore mobilspillere, som spiller de mere krævende spil - samt high-end brugere, ikke lige målgruppen for LG G2 Mini. Men for den prisbevidste forbruger, så er der meget mobil for pengene.

LG G2 Mini koster ned til cirka 2.000 kroner uden abonnement, men er man lidt mere krævende og kan “nøjes” med sidste års model, så er LG G2 med 16 GB intern hukommelse kommet ned i et prisleje omkring 2.500 kroner uden abonnement. Hvilket måske også kan være værd at overveje.

LG G2 Mini ender på 5 ud af 6 stjerner, hvor topmodellen LG G2 endte på topkarakteren.

Fordele og ulemper

Fordele

- Godt kamera
- Value for money
- Størrelsen

Ulemper

- Begrænset intern hukommelse
- Bagsiden er lidt for tynd plastic
- Skærm opløsningen

iPhone 15 Pro Max er den bedste iPhone i årevis | TEST

TEST: Den bedste og vildeste iPhone lige nu er iPhone 15 Pro Max. Læs her hvorfor den skal have topkarakter.

(mere…)
DJI Mini 4 Pro: En STOR opgradering | Her er min test på dansk
(mere…)
iPhone 15 Pro og Pro Max: Et gigantisk skridt frem i mobilfotografi og video

VIDEO: Se denne video og kom tæt på de nye foto- og videofunktioner i iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max.

(mere…)
Sony Xperia 5 V test | the heat is on - på en forkert måde

TEST: Den bliver alt for varm, oplader langsomt og er ret dyr. Her er min test af Sony Xperia 5 V.

(mere…)
Stiga A1500 test | sådan er den trådfrie robotplæneklipper

TEST: Ingen kanttråd - men effektiv GPS-kortlægning! Din græsplæne bliver mega flot med Stiga A1500 robotplæneklipperen. Men..!

(mere…)
YouSee Streamer er unødvendig - læs testen

MINI TEST: Streamingtjenester og flow-TV i én brugerflade, lover YouSee. Jeg har testet YouSee Streamer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram