Microsoft / Nokia handel forsinket

0

Kina har endnu ikke godkendt handlen til 40,5 milliarder kroner mellem Microsoft og Nokia, der skulle være afsluttet i marts.

Nokia logo
Nokia (Foto: MereMobil.dk)

Handlen mellem Microsoft og Nokia afsluttes først til april, hvor den amerikanske softwaregigant Microsoft altså kan overtage Nokias mobil-afdeling. Det skriver Business.dk.

 – Nokia-salg er godkendt af EU-Kommissionen

Grunden til handlen forsinkes er, ifølge Nokia, at en godkendelse fra de asiatiske konkurrencemyndigheder lader vente på sig, selvom det har været en aftale, at Microsoft i slutningen af marts måned skulle betale købssummen på 40,5 milliarder kroner.

 – Microsoft går efter Android-markedsdele

Et så stort køb kræver godkendelse fra konkurrencemyndighederne i USA, EU og Asien – Kina.

Google og Samsung har begge bedt de kinesiske myndigheder sikre sig, at handlen mellem Nokia og Microsoft ikke betyder, at det bliver dyrere for mobilproducenterne at købe licenser – eksempelvis til Windows Phone platformen.

 – PODCAST: Hvad nu med Nokia?

Nokia og Microsoft er dog overbeviste om, at handlen, der blev annonceret i september 2013, også godkendes af kineserne.

Nokia har tidligere været verdens største mobilproducent. En titel de dog mistede i starten af 2012 til Samsung.

Mere til historien

Nokia-koncernen fortsætter, som selvstændigt firma med vægt på at levere mobiludstyr, som master og mobilnet, samt korttjenesten Here.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer