Nokia-salg er godkendt af EU-Kommissionen

0

EU-Kommissionen har nu godkendt, salget af Nokias mobildivision til softwaregiganten Microsoft.

Nokia Lumia
Nokia Lumia 800

Microsoft har fået deres køb af Nokias mobildivision accepteret af EU-Kommissionen, så de om få måneder kan overtage kontrollen med mobilproduktionen.

De amerikanske myndigheder har også tidligere sagt god for handlen.

Godkendelsen fra EU-Kommissionen betyder også, at konkurrencemyndighederne i EU ikke mener, at Microsofts køb af Nokias mobildivision giver anledning til bekymring for konkurrencen, særligt da der kun er en ”beskeden” overlapning de to selskaber imellem. Det skriver Business.dk.

EU-Kommissionen er også af den mening, at Microsoft ikke har interesse i at begrænse Windows Phone-systemet til kun Nokia-telefoner, men vil fortsætte at tilbyde det til de andre mobilproducenter. Dog er Nokia den Windows Phone-producent, som sidder på størstedelen af salg og brug.

Så godt sidder Nokia på Windows Phone

Microsoft annoncerede den 4. september 2013, at de havde afgivet et bud på Nokias mobilforretning og denne blev godkendt af Nokias aktionærer den 19. november. Med godkendelsen af både de amerikanske myndigheder og EU-Kommissionen, så ser det ud til, at Microsoft som planlagt kan overtage mobilforretningen i første kvartal 2014.

Mere til historien

Nokia har tidligere siddet på toppen af mobilmarkedet i mere end et årti (faktisk 14 år), som verdens største mobilproducent, men denne titel måtte de afgive sidste år til Samsung. Samsung steg nemlig til tops i 2012 og blev verdens største mobilproducent.

Aftalen mellem Microsoft og Nokia giver i øvrigt Microsoft ret til, at benytte Nokia navnet i de næste ti år.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer