Podcast #09: Vil Microsofts Nokia-mobiler få succes?

0

Fremtidens Nokia-smartphones bliver med Microsoft ved roret. Men har de en chance?

40,5 milliarder danske kroner, er den pris Microsoft har budt for Nokias mobilforretning. Handlen forventes at være på plads og godkendt i starten af 2014.

Det er yderst uklart hvad der nu skal ske. For ifølge pressemeddelelsen har Microsoft kun købt varemærkerne Lumia og Asha – mens varemærket Nokia fortsat skal ejes og vedligeholdes af Nokia, der i fremtiden blandt andet skal fremstille og sælge mobil infrastruktur.

Jeg har forsøgt at få klart svar fra både Nokia og Microsoft, men uden held. Enten vil de ikke svare, eller også ved de det ikke.

Nøglen til succes eller fiasko for fremtidens Microsoft-Nokia telefoner ligger hos teleoperatørerne, da hovedparten af telefonsalget sker gennem denne salgskanal.

Men vil teleoperatørerne indkøbe Windows Phones fra Microsoft der ikke hedder Nokia – men fx Microsoft Lumia, Surface Phon eller Microphone? Og hvilken chance levner de det nye samarbejde?

Lyt: Podcasten ”Hvad nu med Nokia”

Nokia Lumia
Kan Microsoft i fremtiden sælge smartphones?

Episode #9 af Teknologimagasinet Meremobil handler blandt andet om Nokia og Microsoft.

Vi har spurgt TDC, Telenor, Telia og 3 hvordan deres umiddelbare holdning er til det kommende opkøb.

Du kan lytte til den del af programmet der handler om Nokia og Microsoft, ved at få 17:45 minutter frem. Den første halvdel handler om hvorfor billige smartphones i fremtiden er vigtige for producenterne.

Podcasten fra MereMobil.dk kan lyttes på alle platforme; Android, iOS, Windows Phone, Mac, Windows osv. Afspiller og downloadlink finder du i toppen af denne artikel. Du kan også hente Meremobil i iTunes Podcast, via Tunein Radio eller finde os på YouTube.

– Sådan lytter du til teknologimagasinet MereMobil

Gæsterne i programmet er Morten Steen Jensen (TDC), David Elsass (3), Jesper Lylloff (Telia) og Jess Agerbæk (Telenor).

Tilrettelæggelse: John G. Pedersen
Producer: Mike Forde

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer