Podcast #09: Vil Microsofts Nokia-mobiler få succes?

Fremtidens Nokia-smartphones bliver med Microsoft ved roret. Men har de en chance?

40,5 milliarder danske kroner, er den pris Microsoft har budt for Nokias mobilforretning. Handlen forventes at være på plads og godkendt i starten af 2014.

Det er yderst uklart hvad der nu skal ske. For ifølge pressemeddelelsen har Microsoft kun købt varemærkerne Lumia og Asha - mens varemærket Nokia fortsat skal ejes og vedligeholdes af Nokia, der i fremtiden blandt andet skal fremstille og sælge mobil infrastruktur.

Jeg har forsøgt at få klart svar fra både Nokia og Microsoft, men uden held. Enten vil de ikke svare, eller også ved de det ikke.

Nøglen til succes eller fiasko for fremtidens Microsoft-Nokia telefoner ligger hos teleoperatørerne, da hovedparten af telefonsalget sker gennem denne salgskanal.

Men vil teleoperatørerne indkøbe Windows Phones fra Microsoft der ikke hedder Nokia - men fx Microsoft Lumia, Surface Phon eller Microphone? Og hvilken chance levner de det nye samarbejde?

Lyt: Podcasten ”Hvad nu med Nokia”

Nokia Lumia

Kan Microsoft i fremtiden sælge smartphones?

Episode #9 af Teknologimagasinet Meremobil handler blandt andet om Nokia og Microsoft.

Vi har spurgt TDC, Telenor, Telia og 3 hvordan deres umiddelbare holdning er til det kommende opkøb.

Du kan lytte til den del af programmet der handler om Nokia og Microsoft, ved at få 17:45 minutter frem. Den første halvdel handler om hvorfor billige smartphones i fremtiden er vigtige for producenterne.

Podcasten fra MereMobil.dk kan lyttes på alle platforme; Android, iOS, Windows Phone, Mac, Windows osv. Afspiller og downloadlink finder du i toppen af denne artikel. Du kan også hente Meremobil i iTunes Podcast, via Tunein Radio eller finde os på YouTube.

Sådan lytter du til teknologimagasinet MereMobil

Gæsterne i programmet er Morten Steen Jensen (TDC), David Elsass (3), Jesper Lylloff (Telia) og Jess Agerbæk (Telenor).

Tilrettelæggelse: John G. Pedersen
Producer: Mike Forde

Microsofts køb af Activision Blizzard er godkendt i EU

Konkurrencemyndighederne i EU har godkendt den historiske store handel af Activision Blizzard, som Microsoft foretog i starten af 2022.

(mere…)
EA-chef: Microsofts opkøb af Activision Blizzard betyder ikke noget

Microsofts opkøb af Activision Blizzard er ikke uden problemer. Konkurrenten EA er dog ikke bekymret, lyder det fra topchefen.

(mere…)
Dette gør skærme ved dit barns hjerne

EP129: Skærmbrug kan føre til dårligere hukommelse og mindre kreativitet. En ekspert giver gode råd til familier med børn, der bruger iPad og telefon for meget.

(mere…)
DR sender "Sara & Monopolet" i podcast-krig

Der bliver brugt ord som "konkurrenceforvridning" og "statsfinansieret konkurrence" i forbindelse med DR's beslutning.

(mere…)
Nokia XR21 – en smartphone du ikke kan 'slå ihjel'

Nokia XR21 skrives som en smartphone-version af Nokia 3310.

(mere…)
Gamle vinyler og tech der holder

EP128: Jeg har været i ’retro-land’ og lyttet på vinylpladespillere. I denne episode taler jeg også om langtidsholdbar teknologi.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram