Podcast #09: Billige telefoner – derfor er de vigtige

Lavpris-smartphones er ualmindelige vigtige i de kommende år, hvor det store mobilslag ikke kun vil omhandle highend-modeller.

De seneste år er udviklingen i mobilbranchen blevet drevet af avancerede smartphones, hvor producenterne har forsøgt at overgå hinanden med vildere og vildere hardware. Ved produkt-præsenationer har det altid været flagskibsmodellerne, som har været mest i fokus.

Mobile World Congress er verdens største mobilkonference, og ved Nokias pressemøde på konferencen i februar kom der ikke en eneste topmodel. Der var i stedet fokus på billigere produkter. Men måske er det noget, vi skal vænne os til.

Årsagen er, at emerging markets - eller udviklingslandene, er kommet med i spil. Vi taler om lande som Rusland, Kina og Indien, hvor der bor uhyggeligt mange mennesker, der gradvist får flere og flere penge mellem hænderne på grund af positiv økonomisk udvikling. Disse ekstra penge vil de gerne bruge på smartphones og tablets fra vestlige brands, men ikke til vestlige høje highend priser.

Morten Imsgard, Sydbank

Morten Imsgard, aktieanalytiker i Sydbank, deltager i podcasten fra Meremobil.dk.


Sådan vil markedet udvikle sig

Fokus på udviklingslandene er allerede i fuld gang, viser de nyeste tal.

Andet kvartal 2013 sammenlignet med samme kvartal 2012 tegnede sig for en vækst på smartphone markedet på 50 procent - der blev i dette kvartal solgt 283,1 millioner smartphones.

Væksten drives af netop udviklingslandene. Indien oplevede eksempelvis en fremgang på 129 procent, ifølge Canalys. Kina ligger nummer ét i denne udvikling - 88,1 millioner solgte smartphones i andet kvartal 2013 blev det til - en vækst på 108 procent.

Kina er ualmindelig vigtig

Apples aftale med China Mobile er utrolig vigtig. China Mobile er Kinas største mobilselskab med over 700 millioner abonnenter.

Vi skal huske, at Apples markedsandel i andet kvartal 2013 kun var 14,2 procent ifølge Gartner. Samsung har 31,7 procent, og er størst, blandt andet fordi Samsungs brede produktportefølge har smartphones, der gør sig godt i udviklingslandene såvel som på highend-markederne.

Smartphones under 1.500 kroner vil, ifølge ABI Research, sælge godt i fremtiden. Det forventes at salget vil gå fra 259 millioner enheder i år til 788 millioner styks i 2018, inden for lavpris-kategorien. Mellemklasse og topprodukter vil i samme periode kun stige fra 635 millioner til 925 millioner enheder.

Billigmarkedet udvides fra at udgøre 28 procent af salget i dag, til 46 procent om ganske få år.

Lyt: Podcasten ”Derfor er billig-smartphones vigtige” / ”Hvad nu Nokia?”

Episode #9 af Teknologimagasinet Meremobil handler om, hvorfor producenterne tager billigere smartphones meget seriøst.

Den sidste halvdel af programmet handler om Microsofts opkøb af Nokia. Vi har spurgt TDC, Telenor, Telia og 3 om de levner kommende Nokia / Microsoft-telefoner en chance i de danske butikker.

Podcasten fra MereMobil.dk kan lyttes på alle platforme; Android, iOS, Windows Phone, Mac, Windows osv. Afspiller og downloadlink finder du i toppen af denne artikel. Du kan også hente Meremobil i iTunes Podcast, via Tunein Radio eller finde os på YouTube.

Sådan lytter du til teknologimagasinet MereMobil

Gæsterne i programmet er aktieanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank. Du kan også møde Morten Steen Jensen (TDC), David Elsass (3), Jesper Lylloff (Telia) og Jess Agerbæk (Telenor).

Tilrettelæggelse: John G. Pedersen
Producer: Mike Forde

Mere end 2 milliarder aktive Apple-enheder

KORT NYT: Apple har rundet en kæmpe milepæl, når det kommer til antallet af aktive enheder på verdensplan.

(mere…)
Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Analytiker: Apple klar med foldbar iPad før foldbar iPhone

Der har i årevis været rygter om foldbare Apple-enheder. Nu siger analytikeren Ming-Chi Kuo, at det sker i 2024. Foldbar iPad kommer først.

(mere…)
Apple Reality Pro headset – de nyeste rygter 

Detaljerede beskrivelser af Apple Reality Pro - et kommende VR-headset - er kommet frem i en rapport fra Bloombergs Mark Gurman.

(mere…)
Apple klar med sikkerhedsopdatering til gamle iPhones

Den næsten 10 år gamle iPhone 5S, samt iPhone 6 og iPhone 6 Plus er nogle af de modeller, som kan downloade en ny opdatering.

(mere…)
Så vild er Mac Mini - test af den billigste

VIDEO: Jeg har testet Mac Mini med M2-chip. Det var en vanvittig oplevelse.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram