Podcast #09: Billige telefoner – derfor er de vigtige

Lavpris-smartphones er ualmindelige vigtige i de kommende år, hvor det store mobilslag ikke kun vil omhandle highend-modeller.

De seneste år er udviklingen i mobilbranchen blevet drevet af avancerede smartphones, hvor producenterne har forsøgt at overgå hinanden med vildere og vildere hardware. Ved produkt-præsenationer har det altid været flagskibsmodellerne, som har været mest i fokus.

Mobile World Congress er verdens største mobilkonference, og ved Nokias pressemøde på konferencen i februar kom der ikke en eneste topmodel. Der var i stedet fokus på billigere produkter. Men måske er det noget, vi skal vænne os til.

Årsagen er, at emerging markets - eller udviklingslandene, er kommet med i spil. Vi taler om lande som Rusland, Kina og Indien, hvor der bor uhyggeligt mange mennesker, der gradvist får flere og flere penge mellem hænderne på grund af positiv økonomisk udvikling. Disse ekstra penge vil de gerne bruge på smartphones og tablets fra vestlige brands, men ikke til vestlige høje highend priser.

Morten Imsgard, Sydbank

Morten Imsgard, aktieanalytiker i Sydbank, deltager i podcasten fra Meremobil.dk.


Sådan vil markedet udvikle sig

Fokus på udviklingslandene er allerede i fuld gang, viser de nyeste tal.

Andet kvartal 2013 sammenlignet med samme kvartal 2012 tegnede sig for en vækst på smartphone markedet på 50 procent - der blev i dette kvartal solgt 283,1 millioner smartphones.

Væksten drives af netop udviklingslandene. Indien oplevede eksempelvis en fremgang på 129 procent, ifølge Canalys. Kina ligger nummer ét i denne udvikling - 88,1 millioner solgte smartphones i andet kvartal 2013 blev det til - en vækst på 108 procent.

Kina er ualmindelig vigtig

Apples aftale med China Mobile er utrolig vigtig. China Mobile er Kinas største mobilselskab med over 700 millioner abonnenter.

Vi skal huske, at Apples markedsandel i andet kvartal 2013 kun var 14,2 procent ifølge Gartner. Samsung har 31,7 procent, og er størst, blandt andet fordi Samsungs brede produktportefølge har smartphones, der gør sig godt i udviklingslandene såvel som på highend-markederne.

Smartphones under 1.500 kroner vil, ifølge ABI Research, sælge godt i fremtiden. Det forventes at salget vil gå fra 259 millioner enheder i år til 788 millioner styks i 2018, inden for lavpris-kategorien. Mellemklasse og topprodukter vil i samme periode kun stige fra 635 millioner til 925 millioner enheder.

Billigmarkedet udvides fra at udgøre 28 procent af salget i dag, til 46 procent om ganske få år.

Lyt: Podcasten ”Derfor er billig-smartphones vigtige” / ”Hvad nu Nokia?”

Episode #9 af Teknologimagasinet Meremobil handler om, hvorfor producenterne tager billigere smartphones meget seriøst.

Den sidste halvdel af programmet handler om Microsofts opkøb af Nokia. Vi har spurgt TDC, Telenor, Telia og 3 om de levner kommende Nokia / Microsoft-telefoner en chance i de danske butikker.

Podcasten fra MereMobil.dk kan lyttes på alle platforme; Android, iOS, Windows Phone, Mac, Windows osv. Afspiller og downloadlink finder du i toppen af denne artikel. Du kan også hente Meremobil i iTunes Podcast, via Tunein Radio eller finde os på YouTube.

Sådan lytter du til teknologimagasinet MereMobil

Gæsterne i programmet er aktieanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank. Du kan også møde Morten Steen Jensen (TDC), David Elsass (3), Jesper Lylloff (Telia) og Jess Agerbæk (Telenor).

Tilrettelæggelse: John G. Pedersen
Producer: Mike Forde

Lydkvaliteten bliver bedre på din iPhone

Fra iOS 16.4 forbedres lydkvaliteten ved telefonsamtaler fra iPhone.

(mere…)
iPhone 15 får hurtigopladning - men ...

Analytikeren Ming-Chi Kuo mener, at Apple på dette års iPhone-modeller får hurtigopladning - dog med begrænsninger.

(mere…)
Se den påskegule iPhone

VIDEO: Gul er forårets farve. Kom tæt på iPhone 14 i en genopfrisket variant.

(mere…)
Ny niche: Klassisk musik som streaming

Interesserer du sig for klassisk musik? Nu kan du streame over 5 millioner værker.

(mere…)
Flere sensorer på vej til Apple Watch

Et nyt patent indikerer, at Apple kan være på vej med ny måde at integrere sensorer i Apple Watch.

(mere…)
Apple klar med en masse nyt tilbehør

KORT NYT: Apple har sendt en masse nyt tilbehør på markedet til både iPhone, Apple Watch og AirTag.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram