Podcast #09: Billige telefoner – derfor er de vigtige

2

Lavpris-smartphones er ualmindelige vigtige i de kommende år, hvor det store mobilslag ikke kun vil omhandle highend-modeller.

De seneste år er udviklingen i mobilbranchen blevet drevet af avancerede smartphones, hvor producenterne har forsøgt at overgå hinanden med vildere og vildere hardware. Ved produkt-præsenationer har det altid været flagskibsmodellerne, som har været mest i fokus.

Mobile World Congress er verdens største mobilkonference, og ved Nokias pressemøde på konferencen i februar kom der ikke en eneste topmodel. Der var i stedet fokus på billigere produkter. Men måske er det noget, vi skal vænne os til.

Årsagen er, at emerging markets – eller udviklingslandene, er kommet med i spil. Vi taler om lande som Rusland, Kina og Indien, hvor der bor uhyggeligt mange mennesker, der gradvist får flere og flere penge mellem hænderne på grund af positiv økonomisk udvikling. Disse ekstra penge vil de gerne bruge på smartphones og tablets fra vestlige brands, men ikke til vestlige høje highend priser.

Morten Imsgard, Sydbank
Morten Imsgard, aktieanalytiker i Sydbank, deltager i podcasten fra Meremobil.dk.


Sådan vil markedet udvikle sig

Fokus på udviklingslandene er allerede i fuld gang, viser de nyeste tal.

Andet kvartal 2013 sammenlignet med samme kvartal 2012 tegnede sig for en vækst på smartphone markedet på 50 procent – der blev i dette kvartal solgt 283,1 millioner smartphones.

Væksten drives af netop udviklingslandene. Indien oplevede eksempelvis en fremgang på 129 procent, ifølge Canalys. Kina ligger nummer ét i denne udvikling – 88,1 millioner solgte smartphones i andet kvartal 2013 blev det til – en vækst på 108 procent.

Kina er ualmindelig vigtig

Kina, smartphone
Kina er utrolig vigtig i fremtidens mobilmarked.

Apples aftale med China Mobile er utrolig vigtig. China Mobile er Kinas største mobilselskab med over 700 millioner abonnenter.

Vi skal huske, at Apples markedsandel i andet kvartal 2013 kun var 14,2 procent ifølge Gartner. Samsung har 31,7 procent, og er størst, blandt andet fordi Samsungs brede produktportefølge har smartphones, der gør sig godt i udviklingslandene såvel som på highend-markederne.

Smartphones under 1.500 kroner vil, ifølge ABI Research, sælge godt i fremtiden. Det forventes at salget vil gå fra 259 millioner enheder i år til 788 millioner styks i 2018, inden for lavpris-kategorien. Mellemklasse og topprodukter vil i samme periode kun stige fra 635 millioner til 925 millioner enheder.

Billigmarkedet udvides fra at udgøre 28 procent af salget i dag, til 46 procent om ganske få år.

Lyt: Podcasten ”Derfor er billig-smartphones vigtige” / ”Hvad nu Nokia?”

Episode #9 af Teknologimagasinet Meremobil handler om, hvorfor producenterne tager billigere smartphones meget seriøst.

Den sidste halvdel af programmet handler om Microsofts opkøb af Nokia. Vi har spurgt TDC, Telenor, Telia og 3 om de levner kommende Nokia / Microsoft-telefoner en chance i de danske butikker.

Podcasten fra MereMobil.dk kan lyttes på alle platforme; Android, iOS, Windows Phone, Mac, Windows osv. Afspiller og downloadlink finder du i toppen af denne artikel. Du kan også hente Meremobil i iTunes Podcast, via Tunein Radio eller finde os på YouTube.

– Sådan lytter du til teknologimagasinet MereMobil

Gæsterne i programmet er aktieanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank. Du kan også møde Morten Steen Jensen (TDC), David Elsass (3), Jesper Lylloff (Telia) og Jess Agerbæk (Telenor).

Tilrettelæggelse: John G. Pedersen
Producer: Mike Forde

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer