VW og Ford: Kunderne vil have hybridbiler

Det samlede salg af elbiler falder i Europa og resten af verden. Kunderne efterspørger opladnings-hybridbiler.

en bil
Ford Kuga fås i dag som ren benzin, mildhybrid og opladningshybrid, men bliver suppleret med en større model med flere drivlinjer. (Foto: De Danske Bilimportører/PR)

I begyndelsen af 2021 ramte traditionsrige Ford alverdens overskrifter med en ambition om, at stoppe produktionen af fossilbiler og kun satse på, at sælge rene elbiler.

Ford var ikke alene om, at lave langtidsplaner for elbiler på det tidspunkt, som i elbil-verdenen synes, at være decader siden. Blandt andre Jaguar, Land Rover og Volvo ville køre ad samme spor.

Men nu ser det ud til, at bilproducenterne er kommet på andre tanker.

Således overvejer Ford ifølge mediet Hvilkenbil om satsningen på el er rigtig. Samtidig er Volkswagen igen begyndt, at putte fossiler i tanken og har skruet op for opladningshybrider.

– “For når salget af elbiler falder i Europa og resten af verden, og når efterspørgslen på hybrider stiger, må man justere. Og dét er netop, hvad Volkswagen gør,” skriver Hvilkenbil.

Således refererer mediet til Thomas Schäfer, topchef hos VW, som citeres af Automotive News for at sige, at “kunderne vil have opladningshybrider nu, og det gælder også i Kina og USA”.

VW prioriterer derfor i øjeblikket opladningshybriderne. Og den beslutning har tilsyneladende fået lov til at modnes. Volkswagen stoppede nemlig sidste år etableringen af en fabrik i Tyskland, den skal tilsyneladende først producere elbiler, når samlebåndene formentlig igen begynder at snurre.

Er det absurd?

Det synes dog absurd, at der skrues ned, når danskerne gladeligt triller rundt i flere og flere elbiler. For ikke, at tale om nordmændene, som i april igen købte elbiler i et tempo, så ni ud af 10 nyindregistrerede biler var en elbil.

Ser man ud over egen andedam, så er det Europa, USA og Kina, der driver salget af elbiler frem. I resten af verden går det noget langsommere. I det befolkningsrige Indien tegner elbilerne sig således kun for seks procent af bilsalget.

Samtidig viser tal fra konsulentbureauet Wood Mackenzie, at efterspørgslen på benzin og diesel er mere end en halveret i forhold til forudsigelserne.

Således peger Wood Mackenzie på, at salget af elbiler i Kina, USA og i Europa fortsætter opad, mens efterspørgslen efter fossilebrændstoffer vil falde.

Kunderne ønsker …

Ford er ifølge Hvilkenbil i gang med at omstille sin fabrik i Köln til produktion af elbilen Explorer, men samtidig siger Fords Europa-chef, Martin Sander, til Financial Times, at hvis der er efterspørgsel på eksempelvis opladningshybrider, så vil Ford producere dem.

Martin Sander tilsidesætter således de førnævnte tre år gamle ambitioner om en ren fossilfri bilproduktion i 2030. Han er dog ikke alene. Nissan, Hyundai og General Motors er kommet med samme melding.

Hvilkenbil skriver også, at Fords fabrik i Valencia, som kun producerer modellen Kuga, er ved at blive udvidet. Kuga fås i dag som ren benzin, mildhybrid og opladningshybrid, “og den skal suppleres med en større model med flere drivlinjer”.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Salget af elbiler satte rekord på brugtmarkedet i april, hvor det er mere end dobbelt så højt, som i april sidste år. Læs mere om det her

Pas på med brug af Android Auto og Apple CarPlay

Mobilen er farlig under kørsel, men det kan brug af Android Auto eller Apple CarPlay også være, ifølge en ny undersøgelse.

(mere…)
Volkwagen klar med ny og billigere ID.3 Pure

En ny basisvariant af Volkswagens ID.3 Pure er klar – og den er markant billigere. Se pris og specifikationerne her.

(mere…)
Skoda Elroq lanceres senere i år

En ny elbils-model er på vej fra Skoda senere i år, som et billigere og mindre alternativ end Skoda Enyaq.

(mere…)
Samarbejde skal skaffe flere ellastbiler på de danske veje

Norlys og DFDS vil sammen sikre nye ladestationer til den tunge transport.

(mere…)
Xiaomi har stor succes med deres elbil

Den nye elbil SU7 fra Xiaomi har været på det kinesiske marked i én måned og indtager klart førstepladsen.

(mere…)
Danskerne har fået flere ladestandere per elbil

De danske elbilejere har ikke haft så mange tilgængelige, offentlige ladepunkter per elbil siden 2021.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram