Rekord i salget af brugte elbiler

Salget af elbiler sætter rekord på brugtmarkedet i april, hvor det er mere end dobbelt så højt, som i april sidste år.

elbil hybridbil biler
Der findes flere og flere elbiler på de danske veje – og salget af brugte elbiler var også rekordhøjt i april 2024 (Foto: MereMobil.dk)

Salget af elbiler er rekordhøjt. Indtil nu har det særligt været på nye elbiler, at rekorderne er blevet sat. Men nu viser nye tal fra Bilbasen.dk, at der også er kommet godt gang i brugtmarkedet for elbiler.

I april 2024 blev der for første gang nogensinde solgt mere end 7.000 brugte elbiler på én måned. Helt præcist blev der solgt 7.218 elbiler i april, hvilket er en stigning på 110 procent i forhold til april 2023.

LÆS MERE: Større batterier i elbiler er meningsløst

Det at Tesla startede året med atter at sætte prisen ned på deres Model Y har gjort, at priserne generelt har ligget noget lavere end sidste år.

-”Det er efterhånden et par måneder, at prisen for brugte elbiler har ligget på indeks 69, og det er for alvor gået op for danskerne,” siger Jan Lang, der er markedsanalytiker hos Bilbasen.dk, til BT.

Disse biler er de mest søgte elbiler i april på Bilbasen.dk

  1. Tesla Model Y (mest søgte overall)
  2. Skoda Enyaq
  3. Tesla Model 3
  4. VW ID.4
  5. Audi Q4 e-tron

Tesla Model Y eller nogle af de øvrige på top-5 er dog ikke dem med kortest liggetid. Det er nemlig MG4, som har en liggetid på kun 12 dage, mens Tesla Model Y og Airways U5 har en liggetid på 17 dage.

LÆS MERE: Har Apple ikke opgivet elbilen alligevel?

-”Det viser også, at der er kommet større bredde i handlen med elbiler. Tesla Model Y er stadig populær, men danskerne har fået øjnene op for mange andre mærker,” siger Jan Lang.

Mere til historien

Der blev samlet set solgt 52.244 biler i løbet af de første fire måneder af 2024. Salget af fossilbiler stod kun for 17.800 styk, mens de resterende 34.444 biler havde el i drivlinjen på den ene eller anden måde – altså enten ren el eller hybrid.

Tesla skuffer fortsat med salget – særligt i Europa

Nedgangen i salget af biler fortsætter for Tesla, som i april solgte 32 procent færre biler end i marts.

(mere…)
Postnummeret afslører store forskelle i lysten til elbil

Danskernes holdninger til elbiler og opladning viser betydelige regionale forskelle i præferencer for deres næste bilkøb.

(mere…)
Ekspert: Elbiler ruster og skaber udfordringer

Elbiler ruster mindst lige så meget som fossilbiler, men elbilejerne tøver.

(mere…)
Så mange elbiler sælges der i din kommune

Elbilerne er nu udbredt på tværs af indkomstgrupper, viser tal fra Skatteministeriet. Se tallene her.

(mere…)
Pas på med brug af Android Auto og Apple CarPlay

Mobilen er farlig under kørsel, men det kan brug af Android Auto eller Apple CarPlay også være, ifølge en ny undersøgelse.

(mere…)
Volkwagen klar med ny og billigere ID.3 Pure

En ny basisvariant af Volkswagens ID.3 Pure er klar – og den er markant billigere. Se pris og specifikationerne her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram