Hørefejl? – Doro HearingBuds giver nye muligheder

TEST: Doro HearingBuds skærer igennem kaos og det højlydte. Og så spiller de bare fremragende.

Doro Hearingsbuds headset
Har du svært ved at skelne mellem ordene i sætningerne og derfor ikke opfatter, hvad der bliver sagt, så er Doro HearingBuds et oplagt valg. Du får ikke kun hjælp til din hørelse, men også god lyd til din musik eller dine telefonsamtaler. (Foto: Doro/PR)

Støj. Kaos. Irritation.

Hverdagen for dårligt hørende er ikke altid lige nem. Mildt sagt. En hørefejl kan være så distraherende, at man må forlade julefrokostens løsslupne glæde.

Bare spørg undertegnede, som gang på gang må tigge om omgivelsernes tålmodighed, og på den ene eller anden måde bede om, at få det sagt en gang til.

Den svenske techvirksomhed Doro – som som de fleste kender fra mobiltelefoner med store knapper – rækker nu de dårligt hørende en hjælpende hånd. Eller rettere sagt et headset, som ikke kun virker som for eksempel Apples AirPods eller Motorolas Moto Buds. Doros HearingBuds kan gøre hverdagen lettere for dårligt hørende.

Doro nedbryder skellet mellem headset og høreapparat

Og de gør det.

Oven i får du også et headset, som er simpelt at komme i gang med. Og lige så simpelt at bruge.

Doro HearingBuds lover at gøre lytning til en mere behagelig oplevelse, og undertegnede kan bekræfte, at der ikke loves for meget.

Nemt og intuitivt

Ved hjælp af den tilhørende app er opsætning nem og intuitiv – og det er ikke altid givet, når en enhed skal blive ens bedste ven.

Du skal dog lige bruge nogle få minutter på at lade appen guide dig gennem en høretest for begge ører.

Doro 8210 – ny smartphone klar til seniorerne

Doro Hearingsbuds headset
Skal der sættes en finger på noget, så virker designet af Doro HearingBuds en smule klodset. (Foto: Doro/PR)

Først skal høreprofilen tilpasses for hvert øre. Det er vigtigt for at sikre, at du kan opnå den optimale lydkvalitet.

Når høreprofilen er indstillet, så er der en række forskellige tilstande i appen, som kan vælges – og eventuelt senere ændres.

For eksempel “talegenkendelsen”, som er vigtig, når flere taler på samme tid. Der er også en indstilling, som er optimeret til lyden fra tv, radio eller biograf. Derudover kan fokusområdet og finjusteringen justeres individuelt i hver tilstand.

GUIDE: Hvad er en Doro-telefon?

Headsettet kører problemfrit både på iOS- og Android-enheder, ligesom parringen foregår problemfrit på begge platforme.

Skal, skal ikke …

Skal der peges på noget, som Doro skal overveje at ændre, så er det designet. Headsettet er til den store side, men sidder til gengæld sikkert og behageligt i øret.

Lyden er klar og tydelig, og er således en god hjælper for den dårligt hørende. Headsettet kan bruges til at tage telefonopkald, lytte til podcast, musik og lyden fra video på mobilen, men søger man et headset alene til lyd, så er det efter min mening i overkanten, at vælge Doro HearingBuds – her tilbyder markedet en række andre og måske bedre muligheder.

Doro Hearingsbuds headset
Opladningen af Doro HearingBuds foregår ikke overraskende i den medfølgende ladeboks og med det medfølgende USB-C-kabel. (Foto: Doro/PR)

Doro klar med smartwatch og tablet til seniorerne

Til gengæld er jeg sikker på, at Doro med HearingBuds vil kunne gøre det lettere i hverdagen for mange dårligt hørende. Især dem som har svært ved at skelne mellem ordene i sætningerne og derfor ikke opfatter, hvad der bliver sagt.

Prisen ligger i skrivende stund på omkring 2.200 kroner.

Mere til historien

Doro er en svensk techvirksomhed, som udvikler og producerer telekommunikations-produkter og software målrettet ældre mennesker. Men deres produkter kan sagtens og med fordel anvendes af andre. Vi har gennem tiden skrevet en artikler om Doros produkter. Find artiklerne her

Bose garanterer lydkvaliteten i nyt headset – Moto Buds+

TEST: Lyd fra Bose! Feel the bass! Det lyder lovende og Motorola Moto Buds+ skuffer da heller ikke.

(mere…)
Voldsomt stort og fedt – se min test af Apple Watch Ultra 2

TEST: Apple Watch Ultra 2 er virkelig fedt. Se her om du har brug for den nyeste model.

(mere…)
Motorola Edge 50 Pro test | Udfordrer men scorer ikke

TEST: Prisen er rimelig, men udførelsen og brugeroplevelsen har udfordringer. Læs min test af Motorola Edge 50 Pro.

(mere…)
Samsung Galaxy A55: God til prisen, men ikke uden ulemper

VIDEO: Kameraet og batteritiden overrasker, men ydelsen er begrænset. Se min Samsung Galaxy A55 test her.

(mere…)
Xiaomi 14 Ultra test | Muligvis årets bedste telefonkamera

TEST: Xiaomi 14 Ultra er en stor og kraftfuld smartphone med masser af RAM og lagerplads. Men det er, når du starter kameraet, at du for alvor bliver imponeret.

(mere…)
Sennheiser Accentum Plus test | fantastisk til prisen

TEST: Vil du have hovedtelefoner med aktiv støjreduktion og god lydkvalitet til en god pris? Læs min Sennheiser Accentum Plus test her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram