Doro nedbryder skellet mellem headset og høreapparat

Folk med høreproblemer får en ny mulighed med Doros nye, banebrydende headset.

en mand og et headset
Doro anbefaler, at man giver det en periode på to til fire ugers regelmæssig brug af HearingBuds, så ørerne og en selv får tid til at vænne sig til den forbedrede lydoplevelse og dermed opnår de fulde fordele. (Foto: Doro/PR)

HearingBuds. Hvad er nu det? Kort fortalt er det en klon mellem et headset og et høreapparat.

Og som sådan er der ikke så meget nyt i det. Headsets har stort set alle enten uden på ørerne eller inde i ørerne for at kunne høre musik eller tale i telefon.

Høreapparater kan det samme – stort set – og en del mere end det.

Det interessante ved HearingBuds er, at de flytter praktiske ting fra høreapparatet over i headsettet.

Det er den svenske producent af seniorprodukter, Doro, som står bag disse nye HearingBuds og som blandt andet er udstyret med avanceret lydteknologi fra høreapparater.

MereMobil.dk har endnu ikke haft HearingBuds mellem hænderne – eller for den sags skyld i ørerne, men i en pressemeddelelse fortæller Doro at det nye produkt ikke kun er til dem, som bruger headsets til lyd og telefoni, men i høj grad til dem, som bøvler lidt med hørelsen.

Et eksempel: Foran TV’et

Et eksempel: Familien er dumpet ned sofaen og binger serier på TV’et. Serien kræver ikke den store koncentration, og derfor går snakken lystigt.

Men du vil gerne lukke lyden fra tv’et ude, og her er Doros HearingBuds løsningen. De kan nemlig på en og samme tid forstærke talen og filtrere den uønskede snak fra – uden at blokere lyden fra omgivelserne, fremgår det af pressemeddelelsen.

– “HearingBuds er derfor ideelle til dem, der har svært ved at følge med i samtaler i støjende omgivelser. De indeholder samtidig en blokfunktion, der beskytter mod pludselige, høje lyde. Takket være den automatiske detekteringsteknologi registrerer Doro HearingBuds samtidigt hvilket øre, de placeres i, og tilpasser lyden derefter,” skriver Doro blandt andet.

Og HearingBuds kommer netop med en høretest, der skaber en personlig høreprofil til brugeren efter en kort evaluering. Indstillingerne gemmes og redigeres i appen, så de er tilpasset brugerens præferencer.

Doro HearingBuds har også forudindstillede profiler, der optimerer lydkvaliteten af tale fra TV og radio. Disse profiler kan justeres på den tilhørende HearingBuds-app.

– “Det betyder, at de blandt andet hjælper med at isolere og fokusere på lyden fra TV, så man ikke behøver at skrue højere op for at følge med.”

Johnny Davou, Doros salgsdirektør for Norden, går så vidt, at kalde det nye produkt for “det ultimative valg for seniorer”.

Ifølge Doro har hver tredje af de 60-årige nedsat hørelse, “og det tal stiger hurtigt med alderen”.

Det skønnes desuden, at op mod 800.000 danskere er ramt af hørenedsættelse, og omkring 300.000 anvender høreapparat. Så ser man bort fra Doros kernesegment, som er seniorerne, så åbner HearingBuds også muligheder for andre med høreproblemer – for eksempel undertegnede.

Derfor ser jeg frem til, at HearingBuds lander i postkassen, så en test i den virkelig verden kan ske.

Alle kan kobles på

HearingBuds er kompatible med Android gennem Google Fast Pair og Bluetooth-aktivering til iOS-enheder, der sikrer, at alle brugere kan forbindes med HearingBuds uanset deres præferencer.

Headsettet oplades via det medfølgende etui, der kan oplade HearingBuds to gange, før etuiet skal genoplades. På en fuld opladning har HearingBuds op til 12 timers brug.

Doro HearingBuds er endnu ikke sendt på markedet, men vil om en måneds tid kunne købes via Doros hjemmeside og hos velassorterede Doro-forhandlere. Prisen er sat til 2.299 kroner.

BAGGRUND: Hvad er en Doro-telefon?

Vi har testet Doro smartwatch og smartphone

Mere til historien

Generes din samtale i iPhone af støj, så har Apple fra iOS 16.4 og frem løst problemet og introduceret ”Voice Isolation”/”Stemmeisolering”. Læs mere her

Samsung Galaxy Buds 3 afsløret inden lancering

Video afslører de kommende Samsung Galaxy Buds 3. Se videoen her.

(mere…)
Jabra Elite 10 Gen 2 test | … ‘med Dolby-ligemeget’

TEST: Én funktion er genial ved Jabra Elite 10 Gen 2, som jeg har testet. Dolby Atmos er det modsatte.

(mere…)
Apple klar med softwareopdatering til AirPods

En softwareopdatering med fejlrettelser og andre forbedringer er klar til AirPod. En Bluetooth-sårbarhed løses også.

(mere…)
Sonos Ace er en realitet – Sonos hovedtelefoner

Spatial Audio, støjreduktion og integration med Sonos soundbars. Her er Sonos Ace.

(mere…)
Nyt headset bruger ny metode til at fjerne støj fra samtalerne

Det her er måske den næste generation af støjreduktion i headsets, men virker det?

(mere…)
Bose garanterer lydkvaliteten i nyt headset – Moto Buds+

TEST: Lyd fra Bose! Feel the bass! Det lyder lovende og Motorola Moto Buds+ skuffer da heller ikke.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram