Hvad er en Doro-telefon?

GUIDE: Doro-telefoner er brugervenlige for seniorer og andre som ønsker en simpel telefon. Doro har både mobiltelefoner og smartphones.

Doro-telefon
En Doro-telefon henvender sig til seniorer og andre, som ønsker en telefon, der er let at betjene (Foto: Doro)

Ikke alle har brug for en avanceret smartphone og vil hellere anvende en enkel telefon med skærm og rigtige taster. Her kommer Doro ind i billedet.

Doro-telefonerne er udviklet med brugervenlighed som omdrejningspunkt. Det betyder f.eks. at tasterne er store og tydelige. Skærmen har god lysstyrke og indholdet er let at læse.

Personer med nedsat syn, vil derfor have lettere ved at betjene en Doro-telefon fremfor en almindelig mobiltelefon.

Højttaleren er kraftig, så det er lettere at høre, hvad der bliver sagt i telefonen. Desuden er mange af Doros telefoner kompatible med HAC (Hearing Aid Compatible), så de kan anvendes sammen med et høreapparat.

Doro har en tryghedsknap

Flere Doro-telefoner har en ’tryghedsknap’. Denne sender en alarmbesked til selvvalgte kontaktpersoner. Beskeden, der sendes som SMS, vil blandt andet indeholde telefonens GPS-position.

Telefonen ringer automatisk til den første person på listen, når nødfunktionen aktiveres. Herefter fortsættes til kontaktperson to, tre osv hvis ikke der svares. Der kan oprettes fem nødkontakter.

Her kan du læse mere om Doro Response og tryghedsknappen.

Doro har seniorvenlige smartphones

Doro har smartphones i sortimentet, der kan det samme som de fleste andre smartphones på markedet, men igen har Doro sat fokus på brugervenligheden.

I brugerfladen ses f.eks. genveje som ”Send”, der åbner en række muligheder for at sende. Du kan se mere i videoen herunder.

En Doro smartphone kan gå på netbank, Facebook og anvende de fleste almindelige apps på markedet.

LÆS OGSÅMere om smartphones og smartwatch til seniorer

Hvem skal have en Doro-telefon?

Der findes ingen alder på, hvem der er i målgruppen for Doro-telefonerne. Det handler om, hvor meget lyst brugeren har til at udforske ny teknologi.

Nogle brugere kan af den ene eller anden grund ikke bruge en almindelig mobiltelefon - eller smartphone. Det kan være seniorer såvel som folk med en eller anden slags handicap. Her er Doro et godt sted at starte.

Skal det være lidt mere avanceret og er der behov for f.eks. mobilbank eller MitID på telefonen, er smartphones fra Doro vejen at gå.

Doro har også et ur i sortimentet. Doro Watch er et pænt og brugervenligt smartwatch, der kan være skridttæller og måle f.eks. puls og iltniveau. Uret har, ligesom Doro-telefonerne, en tryghedsknap.

Kom tæt på Doros mobiler og funktioner

Mere til historien

Brugeren af en Doro-telefon kan (på nogle modeller) få hjælp til at indstille lys- og lydstyrke uden den som hjælper, har telefonen i hånden. Det sker via Doro Response appen.

Hver femte dansker er digitalt udfordret

Næsten 900.000 danskere er digitalt udfordrede, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

(mere…)
Brugt iPhone – den store guide

GUIDE: En billig iPhone kan være en brugt iPhone. Læs her hvad du skal tænke over, før du køber en brugt iPhone.

(mere…)
Her er genvejen du mangler i Word

TIP: Sådan indsætter du tekst i Microsoft Word uden formatering -paste plain text  - er her endelig.

(mere…)
3 dagligdags-genveje til OnePlus 11

TIPS: Har du en OnePlus 11? Her 3 smarte genveje til funktioner, som du får glæde af i dagligdagen.

(mere…)
Sirenen - det skal dine børn vide

GUIDE: Inden det nye system til beredskabsmeddelelser i Danmark går i luften bør forældre tale med deres børn.

(mere…)
Sirenen – dette skal du vide om beredskabsmeddelelser på mobilen

BAGGRUND: S!renen er det nye system til beredskabsmeddelelser i Danmark. Her er, hvad du skal vide.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram