iPhone 15 Pro Max er den bedste iPhone i årevis | TEST

TEST: Den bedste og vildeste iPhone lige nu er iPhone 15 Pro Max. Læs her hvorfor den skal have topkarakter.

iPhone 15 Pro Max
På iPhone 15 Pro Max samt iPhone 15 Pro er der ingen vippekontakt til lyd (Foto: MereMobil.dk)

Køber du iPhone 15 Pro Max får du, efter min mening, den bedste nye iPhone i årevis. Normalt ser vi kun marginale forbedringer på modellerne fra år til år, men ikke denne gang.

På magisk vis har Apple formået at genopfriske telefonen, så den fremstår som meget andet end blot ”en ny farve” og et nyt modelnummer.

Målene på iPhone 15 Pro Max og iPhone 14 Pro Max er, stort set, identiske. Alligevel føles 15 Pro Max mindre i hånden. Årsagen skal findes i vægten. Rammen er i titanium. Blandt andet dette har været med til at reducere vægten med omkring 8 procent – på begge modeller.

Skærmstørrelser på iPhone 15-serien

  • iPhone 15 / iPhone 15 Pro: 6,1 tommer
  • iPhone 15 Plus / iPhone 15 Pro Max: 6,7 tommer

Verdens (næst)bedste mobilkamera

Kameraet i iPhone 15 Pro Max er virkelig godt. Det siger ikke blot jeg, men også kameraekspertsitet DXOmark, der kårer Apples topmodel til at have verdens næstbedste mobilkamera.

Jeg har tilladt mig at stramme det til ”verdens bedste mobilkamera”. Årsagen er, at nummer ét er Huawei P60 Pro, der ikke findes i vores markedsområde. Afstanden mellem kameraresultaterne er marginale. Med andre ord: iPhone 15 Pro Max er den bedste kameramobil, du kan købe i Danmark!

Apple vil gerne have os til at tro, at der er syv mobilkameraer i én telefon, hvilket ikke er korrekt. Der er tre fysiske linser. Resten er tekniktrylleri.

Hovedkameraet kan indstilles til enten 24 mm, 28 mm eller 35 mm. Det giver dig mulighed for at vælge den bedste synsvinkel til forskellige fotosituationer.

For eksempel er 24 mm perfekt til landskabs- og arkitekturbilleder, 26 mm er den bedste allround-indstilling, mens 35 mm er ideel til streetfotografering og dokumentarfilm.

Derudover er der en ultra vidvinkel-linse på 0,5x (13 mm) med makrofunktion samt en 2x- og 5x telefotolinse.

Kombineret med automatisk portrætfunktion, der genkender katte, hunde og personer, samt nattilstand, har du en enestående fotoværktøjskasse. Lidt i stil med det vi finder i Samsung Galaxy S23 Ultra, der dog scorer lavere karakterer på foto end den nye iPhone, men stadig leverer fede resultater og et stort sæt værktøjer.

HER ER DEN! iPhone 15 serien er landet hos 3! Oplev endeløse opgraderinger og helt nye funktioner med den farverige iPhone 15 og den ultimative 15 Pro. Lige nu får du tre mdr. gratis Apple One med i købet – kun hos 3 🍏 Tjek priserne på iPhone 15 – og iPhone 15 Pro.

Hi3G linje

På iPhone 15 Pro / Max er jeg særligt begejstret for:

  • Du skyder ét billede og kan bagefter ændre det fra portræt til normal eller sætte fokus et andet sted – end det oprindelige.
  • De mange valgmuligheder i forhold til linseindstillinger, zoom og ultra vidvinkel.
  • Zero-shutter-lag – du trykker på knappen og billedet skydes øjeblikkeligt uden forsinkelse.

Herunder kan du se nogle af de billeder, som jeg har taget med iPhone 15 Pro Max.

VIDEO: Videokameraet er ligeledes fantastisk. Telefonerne har kontinuerlig zoom-funktion, der giver dig mulighed for at zoome flydende ind og ud under optagelse. Derudover kan du optage i ProRes HDR-opløsning op til 4K ved 60 billeder pr. sekund. Ved standard videooptagelse får du utrolig lækker stabilisering af videobilledet, hvilket også ses ved indstillingen ’filmisk’. I denne video er en række af optagelserne, lavet med netop den indstilling. Hvis du skyder i ProRes HDR kan du optage direkte ned på et USB-C baseret lagermedie i stedet i telefonens lagerplads. Det er dælme fedt.

Billeder taget med iPhone 15 Pro Max

Forskellene mellem iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max

  • Skærm: 6.1 / 6.7 tommer
  • Vægt: 187 / 221 gram
  • Batteri: 3.274 / 4.441 mAh
  • Kamera: 3x optisk zoom / 5 x optisk zoom
  • USB: 2.0 / 3.0

Som malet på…

Selvom mange telefoner i dag har en flot skærm, så vil jeg alligevel lige fremhæve skærmkvaliteten. Grafikken står som malet på en glasplade. Det er virkelig flot! Og med (op til) 120 Hz opdateringshastighed, bliver det bare en lækker oplevelse.

Som tidligere får du også True Tone og Night Shift samt ”Skærm altid til”, som jeg efterhånden er ved at vænne mig til.

GUDIE: Sådan slår du ’Skærm altid til’ fra

Batteritiden er ret fornuftig på Pro Max. Jeg kommer snildt gennem en hel dag uden sjatopladning – faktisk kører jeg over et døgn, hvor jeg stadig har strøm tilbage – men SÅ skal den også forbi en oplader.

Jeg er lidt træt af opladningshastigheden og de maksimalt 25 watts opladeeffekt. Det tager en halv time at oplade 50 procent. Her følger Apple, hvad vi ser hos Samsung, Sony og Google. Lynopladning med en fuld opladning på 15-20 minutter er fortsat forbeholdt producenter som OnePlus, Motorola og Xiaomi – altså dem fra Kina.

Det gode er, at det nok vil holde batteriets helbred bedre i længere tid.

Jeg er stadig vild med trådløs opladning, hvor du kan oplade med 15 watt via MagSafe-brik. Bruger du andre typer af trådløse opladere, er effekten 7,5 watt.

TJEK BATTERIETS TILSTAND: En ny funktion på iPhone 15-serien er, at du kan vælge kun at oplade telefonen til 80 procent, for at reducere slid på batteriet. Apple oplyser nu antallet af opladningscykler, hvilket jeg ikke før har set på mobiler fra andre producenter. Du finder opladningscyklerne i Indstillinger > Generelt > Om > Antal cykler. Her kan du desuden se fremstillingsdatoen.

Yder HELT vildt

Det nye A17 Pro chipset, der er baseret på 3nm teknologi, yder fantastisk. Ikke at jeg har savnet ydelse på 14-serien, men nu er der altså mere fart på.

Ydelsen kommer for alvor til gavn, når du senere får mulighed for at spille f.eks. Resident Evil Village, 2023 remaket af Resident Evil 4 og det kommende Assassin’s Creed Mirage i konsolversionerne på iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max.

Læs mere om kontrolspil på iPhone.

Naturligvis har jeg været opmærksom på, at Apple har anerkendt et varmeproblem, men trods gentagne tests har jeg ikke kunne genskabe det. Efter frigivelsen af denne anmeldelse har Apple udsendt iOS 17.0.3, der retter problemet.

Herunder kan de se benchmarkmålingerne på iPhone 15 Pro Max og iPhone 14 Pro Max. Tallene er nogenlunde identiske med målingerne fra fra iPhone 15 Pro.

 Antutu3D MarkGB 1/2 coreGB GPU
15 Pro Max1.578.0504.1222.929/7.31627.156
14 Pro Max962.2113.3781.878/5.44515.133
15 Pro1.466.2763.1902.917/7.36026.834

Endelig USB-C

iPhone 15 Pro Max
USB-C stik er den nye standard fra iPhone 15-serien (Foto: MereMobil.dk)

Godt hjulpet på vej af EU, så har Apple smidt deres proprietær-stik Lightning ud og indført USB-C i hele 15-serien.

Du skal vide, at overførselshastigheden på iPhone 15 og iPhone 15 Plus er maksimalt 480 Mb/s – altså USB 2.0 hastighed. For de fleste er det fint.

På iPhone 15 Pro og 15 Pro Max taler vi derimod 10 gigabit/s i hastighed, hvis du køber et USB 3.0 kabel. Ja. Det er slattent af Apple, at der ikke som standard medfølger et sådant kabel til et så dyrt produkt.

USB 3.0 bliver rigtigt skønt for dem, som f.eks. vil udnytte ProRes-video og optage på eksterne lagermedier.

Vippeknappen troede jeg ville mangle

Siden 2007 har Apple haft en ikonisk vippekontakt på siden til lyd/lydløs. I en tid hvor jeg møder mange, der aldrig har ringelyd på telefonen, så giver det nok god mening at gå andre veje.

Nu har promodellerne en actionknap, som kan bruges til f.eks. kameragenvej, forstyr-ikke og lommelygte – eller blot lydløs.

Det er super at give brugerne mulighed for selv at vælge funktionen. Jeg savner ikke vippeknappen, men jeg synes ikke, at det giver mening andet end stadig at bruge actionknappen til lydløs.

Kom helt tæt på iPhone 15 Pro Max

TECHVIDEOER PÅ DANSK: Vil du se videoer på dansk om ny teknologi? På vores YouTube-kanal har vi test af telefoner og ny teknologi Du kan følge MereMobil.dk på YouTube her 😊

Konklusion: Den er bare bedst!

iPhone 15 Pro Max
På flere punkter har iPhone 15 Pro Max overrasket mig positivt (Foto: MereMobil.dk)

Apple viser med iPhone 15 Pro – og især iPhone 15 Pro Max, at de kan skabe innovative produkter, hvor de nye funktioner giver mening, er gennemarbejdede og anvendelige.

Jeg var f.eks. overrasket over videokvaliteten, der var så god, at jeg udmærket kunne bruge optagelserne side-om-side med optagelser fra mit Sony Alpha kamera. Billederne har ikke skuffet mig og så er skærmens kvalitet bare i særklasse god.

Ydelsen er vild og jeg ser frem til at prøve konsolspillene, der ventes at komme senere. Overophedningsproblematikken har jeg, som nævnt, ikke kunne genskabe.

USB-C stikket er et stort skridt frem for mig. Det med at kunne bruge f.eks. ekstern mikrofon og USB-lagermedier tror jeg, at mange probrugere finder interessant.

Jeg synes dog, at prisen er hysterisk høj, men sådan er det jo også, når Samsung kommer med en topmodel. Om det er dyrt, kommer an på øjnene, der ser. Mange penge er det i hvert fald.

Pro-modellerne er for dig, der er krævende i forhold til foto og video. Vil du bare have et godt kamera, så skal du se nærmere på iPhone 15.

6 ud af 6 stjerner.

Læs også vores test af iPhone 15.

Aktuelle priser på iPhone 15 Pro Max

Herunder kan du se dagspriserne på iPhone 15 Pro Max.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Enestående til fotografi
  • Videooptageren er fantastisk med lækker stabilisering
  • Det bedste mobilkamera du kan få i Danmark
  • Ultra høj ydelse og virkelig flot skærm
  • USB-C tilslutning med gigabithastighed
  • Trådløs opladning
  • Programmerbar actionknap i stedet for vippekontakt

Lidt at tænke over

  • Høj pris
  • Har du brug for det ekstra kameraerne giver?
  • Langsom kablet opladning
  • Er snakken om overophedning et reelt problem?

Mere til historien

Hvis du vil have taget toppen af udgiften, så vil iPhone 14 Pro Max stadig være interessant at se nærmere på.

iPhone 15 Pro Max
Apple går efter Google-ansatte til nyt AI-lab

Apple er ved at opbygge et laboratorium i Schweiz, hvor de særligt går efter at ansætte Google-eksperter i generativ intelligens.

(mere…)
Advarsel mod iPhone-oplader er igen i omløb

Har du en ældre oplader til din iPhone, så kan den være farlig. Gammel historie har fået nyt liv.

(mere…)
Apple endelig på vej med lommeregner-app til iPad

KORT NYT: Apple planlægger angiveligt at komme med en lommeregner-app til iPad senere i år.

(mere…)
Apple går efter rettigheder til VM i klubfodbold

Streamingtjenesterne går efterhånden mere og mere efter sportsrettigheder, da der er "kunder i sport". Det gælder også Apple.

(mere…)
Apple Vision Pro salget skuffer

Vision Pro fra Apple har været hypet, men salget af headsettet er yderst skuffende. Nu nedjusteres forventningerne markant.

(mere…)
Bose garanterer lydkvaliteten i nyt headset – Moto Buds+

TEST: Lyd fra Bose! Feel the bass! Det lyder lovende og Motorola Moto Buds+ skuffer da heller ikke.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram