iPhone 14 Pro test | den største nyhed længe

TEST: Nyhedsværdien er reel på iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max, men prisen er høj. Læs min iPhone 14 Pro test her.

iPhone 14 Pro test
Den billigste iPhone 14 Pro koster vejledende 10.499 kroner. Prisen starter på 11.499 for iPhone 14 Pro Max (Grafik: MereMobil.dk)

Jeg er meget lidt imponeret over iPhone 14 og iPhone 14 Plus, der i forhold til nyhederne og specifikationerne, er ALT for dyre. Derimod er jeg temmelig imponeret over iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max, som kommer med en række reelle nyheder.

Designet ligner sig selv med undtagelse af, at udskæringen til frontkamera og Face ID-sensor er rykket ned og navngivet Dynamic Island. Det er en typisk “Apple-ting”. Hvis ikke du vil gemme sensorerne væk, hvorfor så ikke drysse til Apple-magi ud over det?

Med Dynamic Island ser det ud som om, at ting ’vokser ud og ind’ af området. Apple omfavner udskæringen med denne fede grafiske løsning, som uden tvivl snarest muligt bliver kopieret på Android-platformen. Jeg er fan! Det er kun Apple som kan udtænke noget så simpelt men alligevel genialt.

Dynamic Island er en eksklusiv funktion på promodellerne i 14-serien.

Skærmen der altid er tændt

Dynamic-Island iPhone 14 Pro
Dynamic Island er det sorte område øverst. Med grafisk magi bliver området ‘levende’ (Foto: Apple)

Always-on skærm har vi for LANG tid siden set på Android og Apple har brugt det på Apple Watch siden Series 5, men aldrig på en iPhone eller iPad.

Når telefonen ”sover” dæmpes lysstyrken til et minimum, men farverne bevares. Du kan se notifikationer, hvilken musik du lytter til, ur, dato osv.

Jeg er ikke sikker på, om den konstante tændte skærm, er noget iPhone-brugerne har bedt om. Nogle mener, at det kan virke distraherende, hvilket jeg til dels er enig i. Jeg medgiver, at det er godt løst – f.eks. at farverne bevares og at opdateringshastigheden går ned til 1 Hz.

En lækker detalje er, at hvis telefonen lægges i en lomme eller taske så slukker skærmen. Det gør den også, hvis du placerer den med skærmen nedad.

Always-on betyder ikke, at batteriet tømmes for strøm. Faktisk er strømforbruget ikke signifikant større, end hvis du har deaktiveret funktionen.

TIP: Sådan slår du always-on fra på iPhone 14 Pro

Lysstyrken når du er udendørs ligger nu på (op til) 2.000 nits. Det gør iPhone 14 Pro til den smartphone, der har den højeste lysstyrke, hvilket bekræftes af en analyse på DXOmark. Faktisk er det dobbelt op i lysstyrke sammenlignet med iPhone 13 Pro. Dette er noget, som virkelig giver høj værdi i dagligdagen.

iPhone 14 Pro / iPhone 14 Pro Max
Always-on er her aktiveret på iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max (Foto: MereMobil.dk)

Skærmstørrelser på iPhone 14-serien

 • iPhone 14 / iPhone 14 Pro: 6,1 tommer
 • iPhone 14 Plus / iPhone 14 Pro Max: 6,7 tommer

Måske verdens bedste mobilkamera

Hovedsensoren i kamerasystemet har fået et kæmpe løft. 48 megapixels pixels giver kun mening, hvis de kan udnyttes smart, hvilket Apple formår.

Den nye sensor er 65 procent større, end den tilsvarende sensor på iPhone 13 Pro / Max. Kort fortalt giver det et højere indtag af lys, hvilket er med til at løfte fotokvaliteten – særligt når lys, skygger og dårlig belysning er blandt modspillerne.

I år er ikke alle zoom-mulighederne på iPhone 13 Pro optiske. I stedet udnyttes de mange ekstra pixels til beskæring. Konkret anvendes de midterste 12 megapixels af 48 megapixelssensoren til 2x telefoto.

I portrættilstand kan du komme endnu tættere på og så introduceres muligheden for fokus på motivet, mens for- og baggrund er sløret.

En anden ny funktion er actionshots i videooptageren, hvor du praktisk talt kan med løbe med din iPhone i hånden, mens du filmer, og stadig få en helt flydende videooptagelse ud af det.

Der er bunkevis af forbedringer i hele kamerasystemet, som stadig understøtter ultra vidvinkel og makro.

Apple fastholder muligheden for at tage et rigtigt godt billede, når du tager telefonen op ad lommen og skyder. Samtidigt gøres kameraet mere avanceret, men uden det betyder du, som bruger, skal nørde i indstillingerne for at få et godt billede.

Måske er kameraet i iPhone 14 Pro det bedste mobilkamera, som du kan opdrive.

Billeder taget med iPhone 14 Pro

Taget med iPhone 14 Pro

Når det går galt, vil du ønske dig en iPhone

Kører du galt i din bil på en mørk landevej, ringer telefonen selv efter hjælp og informerer din samlever via en besked, når du ligger bevidstløs i bilen. Alarmcentralen modtager naturligvis din position, så ambulancen kan finde dig. Det er car crash detection, som er genialt!

En tilsvarende funktion findes også i Apple Watch Series 8 og det nye Apple Watch SE.

Hvis du farer vild i naturen, eventuelt er kommet til skade – uden mobildækning, er gode råd dyre. De nye telefoner kan oprette en nødkaldsforbindelse via satellit, så du kan skaffe hjælp. Nødopkald via satellit kommer i november, men kun til brugere i USA og Canada – i første omgang.

På toppen af dette talte Apple ved lanceringen af iPhone 14-serien også om sundhedsfunktionerne i Apple Watch og detektering af fald, hvor ens ur ringer efter hjælp, hvis du pludselig falder og ikke bevæger dig.

Apple forsøger at tale ind i ’hvad nu hvis…’-tanken. Hvad nu hvis jeg kører galt og IKKE har en iPhone eller et Apple Watch… Overlever jeg?

Ingen konkurrenter har tilsvarende nødfunktioner og er derfor både genialt og unikt for iPhone 14-serien, Apple Watch Series 8, SE (2rd gen) og Apple Watch Ultra.

Forskellene mellem iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max

 • Skærm: 6.1 eller 6.7 tommer
 • Vægt: 206 eller 240 gram
 • Batteri: 3.200 eller 4.323 mAh

Fremgang på ydelsen

Der er ikke voldsomt meget ekstra ydelse fra A16 Bionic-chippen – i forhold til A15. Selve CPU-ydelsen er kun løftet med 10 procent, ifølge Apple – men samtidigt er båndbredden på hukommelsen fordoblet.

Samlet set giver det omkring 19 procent mere rå ydelse, når jeg måler på det.

Batteritiden er ”som den plejer” på iPhone. Det vil sige, at du skal oplade cirka en gang i døgnet. MagSafe-trådløs opladning er understøttet, men jeg kunne godt tænke mig, at Apple får hurtigere kablet opladning. Her synes jeg, at de ”hænger fast”.

Herunder kan du se målingerne af iPhone 14 Pro, iPhone 13 Pro og Samsungs seneste topmodel, der er baseret på Qualcomm Snapdragon 8+ Gen1.

Antutu3D MarkGB 1/2-coreGB OpenCL
iPhone 14 Pro962.2113.3781.878 / 533515.133
iPhone 13 Pro803.7842.9711.730 / 4.71014.388
Samsung Galaxy Z Fold4971.0772.5781.301 / 3.9096.615
GB = Geekbench 5

Se testen af iPhone 14 Pro

Konklusion: Den største iPhone-nyhed længe

Selvom iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max ligner sig selv, så er udseende ikke hele historien. Der er markante forbedringer.

Jeg synes dog prisen på produkterne er urimelig høj. En stigning på 18-19 procent er for meget. Det er vildt med en startpris for en promodel er 10.499 kroner.

Jeg tror ikke, at Apple får problemer med at sælge de nye telefoner. Apple har nemlig evner til at kaste magisk tryllestøv ud over fanskaren, som paralyseres, og finder pengene frem – uanset hvad telefonen koster.

Du får stor glæde af kameraet, detektering af biluheld er et lækkert ad-on og den forbedrede lysstyrke vil mange finde meget anvendeligt. Dynamic Island er en typisk Apple-ting, som over tid vil blive kopieret på Android-platformen. Det kan faktisk give mening at udskifte en iPhone 13 Pro med den nye iPhone 14 Pro – hvis du vil betale den vanvittige overpris.

iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max er den største iPhone-nyhed i lang tid.

6 ud af 6 stjerner.

Læs også vores test af iPhone 14.

Aktuelle priser på iPhone 14 Pro

Herunder kan du se dagspriserne på iPhone 14 Pro.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?
Klik her for at ændre dit samtykke

Vælg "Accepter alle", klik på "Gem og luk" og genindlæs siden, hvis der fortsat intet sker.

Fordele og lidt at tænke

Fordele

 • Fantastisk kamera
 • Skærm med høj lysstyrke – flot og flydende grafik
 • Detektering af biluheld – inklusive nødopkald
 • Høj ydelse
 • Softwareopdateringer i lang tid
 • MagSafe-opladning
 • God lyd og stabile forbindelser
 • Dynamic Island ser fedt ud
 • Nogenlunde samme batteritid som på tidligere modeller

Lidt at tænke over

 • Giver altid-tændt skærm mening for dig?
 • Virkelig høj pris

Mere til historien

De iPhones som sælges i vores markedsområde, har plads til fysisk SIM-kort og eSIM. Med disse kan du have to telefonnumre på telefonen. I USA sælges telefonerne UDEN mulighed for fysisk SIM-kort.

iPhone 14 Pro
De seneste rygter om kommende iPhone

Bliver 2024 året, hvor Apple kommer med en foldbar iPhone? Eller hvad skal vi forvente af Apples næste iPhone.

(mere…)
iPhone SE (4. generation) får to features fra iPhone 15 Pro

Det er uvist, hvornår Apple er klar med den næste iPhone SE-model. Rygterne svirrer i stor stil og det forlyder den får to features fra iPhone 15 Pro.

(mere…)
Apple Arcade får flere titler op til julen

KORT NYT: Med julen lige om hjørnet, så er der kommet flere spil til Apple Arcade, hvis du har brug for lidt afslapning.

(mere…)
OLED skærme og flere størrelser på vej til iPad

RYGTE: Selvom 2023 ikke er helt slut endnu, så forventes der ikke nogen nyheder til iPad-fronten i år. Det vil både iPad Pro og iPad Air lave om på i 2024.

(mere…)
iMessage kan nu flyde frit til og fra Android-enheder

Ny app har tilsyneladende nedbrudt en mur mellem Apple og Android. Blandt andet med gruppechat på tværs af platformene.

(mere…)
Apple bringer Qi2-opladning til ældre iPhones

Den næste større iOS-opdatering bringer Qi2-opladning til iPhone 13- og iPhone 14-modellerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
19 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram