Her er iPhone 14 Pro Max – nyt kamera og vild pris

Årets største iPhone er iPhone 14 Pro Max. Kom tæt på den nye max-model og de største nyheder her.

iPhone 14 Pro Max Dynamic Island
Her ses “Dynamic Island” på iPhone 14 Pro Max (Foto: Apple / MereMobil.dk)

Den største model i iPhone 14-serien er iPhone 14 Pro Max, der kommer med 6,7 tommer skærm, hvilket ikke adskiller den fra sidste års maxmodel – i hvert fald ikke på skærmstørrelsen.

Skærmen vil fortsat have dynamisk opdatering af skærmbillede, op til 120 Hz, så grafikken opleves flydende. Lysstyrken er forbedret til 1600 nits – med et peak på 2000 nits udendørs.

Pro-serien kommer med always-on-display, hvor skærmen altid er tændt – som vi i LANG tid har set det på Android-telefoner.

Når skærmen sover går den ned på 1 Hz i opdateringshastighed, for at spare strøm. Lysstyrken skrues også langt ned, men hvis du har personer på baggrundsbilledet, er hudfarverne bevaret så billedet fortsat ser naturligt ud, lover Apple.

Processoren har fået en opgradering fra A15 Bionic-chippen til A16 Bionic, hvilket giver ekstra processor- og grafikydelse. Det skal siges, at der ikke mangler ydelse i hverken sidste eller forrige års modeller. Derfor er det ikke på grund af den ekstra ydelse, at du skal opgradere, hvis du har en af disse.

Ny “udskæring” i skærmen

iPhone 14 Pro Max ligner ”sig selv” på de fleste punkter, men på fronten vil du se den største ændring.

På fronten ses ”udskæring” til frontkamera, sensorer og Face ID-teknologien, der er ændret fra at være en stor aflang klods til nu at have en mindre oval facon.

Apple kalder dette for “Dynamic Island”.

Visuelt er der arbejdet med grafikken, så det ser ud som om, at det sorte område udvider sig, når forskellige funktioner aktiveres. Som f.eks. ved at vise, når AirPods er tilsluttet – eller lydgraf når du optager i Memo-appen.

Satellit nødopkald

iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max
iPhone 14 Pro Max og iPhone 14 Pro (Foto: Apple)

I lighed med iPhone 14 og iPhone 14 Plus har også iPhone 14 Pro Max nødopkald via satellitforbindelse.

Du får desuden Car Crash Detection, hvor telefonen ved biluheld kan kontakte alarmcentralen og afgive din position. Også Apple Watch Series 8 har denne funktion.

En satellitforbindelse til nødopkald kræver, at du kan “se” en satellit og peger antennerne i telefonen direkte mod den. Det har Apple løst med en særlig app, der hjælper med at finde en satellit og holde forbindelsen.

Nødfunktion via satellit kommer i første omgang kun til USA og Canada. Ved købet af telefonen er to års abonnement på nødservicen inkluderet.

Helt nyt kamera

Ved lanceringen af de seneste Mac-computere, har Apple brugt 8K-video som reference for ydelsen. 8K var dog ikke et samtaleemne, da Apple præsenterede iPhone 14 Pro Max og iPhone 14 Pro.

I stedet blev der talt om, at hovedkameraet i år er opgraderet fra 12 til 48 megapixels. Du får stadig telefotolinse og en ultra vidvinkelsensor (12 megapixels). Denne sensor opfanger mere lys, end den tilsvarende sensor på sidste års model.

Den nye hovedsensor kan tage dobbelt så meget lys ind, i forhold til 2021-modellerne, hvilket giver flere og bedre billeddata, når mørket i omgivelserne udfordrer billederne.

Funktioner som makrofotografering og slowmotion-videooptagelser er også tilgængelig på iPhone 14 Pro Max.

En nyhed er, at kameraet nu har både 2x og 3x zoom. Det skal siges, at 2x zoom er kunstigt skabt og ikke optisk. Apple bruger de ekstra data fra 48 megapixelssensoren til at skabe 2x zoom, fortalte de ved præsentationen.

iPhone 13 Pro-telefonerne er blandt de telefoner på markedet, der har det bedste mobilkamera. Det tyder på, at Apple gerne vil beholde den position.

ANMELDELSE: Derfor skal du overveje iPhone 14 Pro

Det koster iPhone 14 Pro Max

Du kan købe iPhone 14 Pro Max i Danmark fra fredag den 16. september 2022. Forsalget begynder den 9. september 2022.

Prisen for iPhone 14 Pro Max bliver i Danmark 11.499 kroner for den billigste model, der har 128 GB lagerplads. Det er en pæn prisforøgelse. iPhone 13 Pro Max startede i 2021 på 9.699 kroner.

OVERBLIK: Så meget koster iPhone 14-serien i Danmark

Se testen af iPhone 14 Pro

NYHEDER FRA APPLE: Du kan få de seneste Apple-nyheder i din indbakke hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig GRATIS netop nu. Skriv din mailadresse i feltet herunder.

Næste step 👆

Mere til historien

Årets iPhone-lancering består, som sidste år, af fire modeller. iPhone 14 Pro Max er den største. Der kom ikke en iPhone 14 Mini. Du kan dog fortsat købe iPhone 13 Mini.

Apples største salgsargument falder til jorden

Apple Intelligence bliver sandsynligvis ikke til noget i Danmark og resten af EU - i første omgang.

(mere…)
Snart kan du skjule og låse apps på din iPhone

TIP: Hvis du har savnet at kunne låse dine apps på iPhone, eller endda skjule dem, så er der gode nyheder.

(mere…)
Apple stopper arbejdet på Vision Pro 2

Arbejdet på Apple Vision Pro 2 skulle angiveligt være stoppet til fordel for et andet headset.

(mere…)
Glæd dig til disse nyheder i Apples Besked-app

Vi har samlet nogle af de nyheder, som du kan glæde dig til, når iOS 18 udkommer senere på året.

(mere…)
Disse telefoner får Apple Intelligence

Apple kommer med iOS 18 i efteråret til en række telefoner. Men det er begrænset, hvilke telefoner som understøtter Apple Intelligence.

(mere…)
Så mange iPhone-ejere har iOS 17 installeret

Sidste års store opdatering er ikke blevet taget så godt imod som tidligere opdateringer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram