iPhone 15 er bedst til de fleste | Test

TEST: Jeg har brugt iPhone 15 den seneste måneds tid. Det er ikke den bedste iPhone, men den er bedst til de fleste. Læs min iPhone 15 test her.

iPhone 15 test
Min iPhone 15 test konkluderer, at telefonen er bedre end iPhone 14 – ja faktisk minder den ret meget om iPhone 14 Pro (Foto: MereMobil.dk)

Jeg har den seneste måned haft iPhone 15 i lommen. Inden lanceringen af iPhone 15-serien havde jeg iPhone 14 Pro, og da disse to kan sammenlignes, så havde jeg et godt udgangspunkt for denne anmeldelse.

iPhone 15 er ”entry-modellen” i dette års serie.

A16 Bionic-chippen i iPhone 15 er en opdatering af den A15-chip, som vi så i de seneste to generationer iPhones.

Kigger jeg på de ”kolde specs”, så er det en 6-core CPU med to ydeevne og fire effektivitetschips sammen med en 5-core GPU og 15-core Neural Engine. Det er en rimelig heftig sag.

Der er ikke den store forskel i ydeevnen, selvom den er produceret på en 4nm-proces, mens A15 var produceret på en 5nm-teknologi.

I forhold til iPhone 14 fra sidste år, så har kameraet fået en stor opgradering, hvor vi nu finder en 48 megapixels hovedsensor med mange nye funktioner, og så er Dynamic Island ikke længere forbeholdt promodellerne.

Vi ser nærmere på lidt af hvert i min iPhone 15 test herunder.

iPhone 15 vs. iPhone 14 Pro

iPhone 15 Dynamic Island
Dynamic Island – bjælken øverst – er en nyhed på iPhone 15 og iPhone 15 Plus (Foto: Apple)

Med iPhone 15 får du Dynamic Island, samt bedre lysstyrke. Men ellers er skærmen fortsat en 6,1 tommer Super Retina XDR OLED med samme opløsning og opdateringshastighed på 60 Hz, som tilfældet var sidste år.

Det er heller ikke fordi, at jeg har manglet noget ved at ”nedgradere” til iPhone 15 fra sidste års iPhone 14 Pro, men på papiret burde det jo egentlig være en nedgradering.

Noget af det jeg for alvor har oplevet er, hvor “let” iPhone 15 er sammenlignet med iPhone 14 Pro. Det tæller positivt i min bog.

Designet er ændret en smule

Den fysiske størrelse er meget lig iPhone 14, men de er ikke identiske. Faktisk er iPhone 15 omkring 1 mm højere og 0,1 mm bredere.

Dette års iPhones har ”tabt” sig – særligt promodellerne. De er blevet lidt lettere, og har fået rundere hjørner, hvilket gør de ligger endnu bedre i hånden.

Det er dog kun ét gram, at iPhone 15 har tabt sig.

Farverne har fået et flot mat look, hvor det tidligere har været mere blankt. Rammen er fortsat i aluminium på iPhone 15 og iPhone 15 Plus.

iPhone 15 og iPhone 15 Plus kommer i fem forskellige farver. Disse er: Sort, Gul, lysegrøn, lyserød og lyseblå. Personligt havde jeg håbet, at testmodellen enten kom i lyseblå eller lyserød, da jeg synes disse er de flotteste farver, men jeg endte med en lysegrøn. Øv!

Der er på iPhone 15 og iPhone 15 Plus ingen actionknap, som på proserien. Du får den gamle velkendte ”vippe-knap” på siden, hvor du kan gøre den lydløs eller modsat. Dette har jeg ærligt ikke oplevet som et problem.

HER ER DEN! iPhone 15 serien er landet hos 3! Oplev endeløse opgraderinger og helt nye funktioner med den farverige iPhone 15 og den ultimative 15 Pro. Lige nu får du tre mdr. gratis Apple One med i købet – kun hos 3 🍏 Tjek priserne på iPhone 15 – og iPhone 15 Pro.

Hi3G linje

Skærmen er blevet bedre

iPhone 15 og iPhone 15 Plus har en ny Super Retina XDR-skærm på 6,1 tommer. Den har en maksimal HDR-lysstyrke på 1.600 nits og en maksimal udendørs lysstyrke på op til 2.000 nits. Det matcher promodellerne.

Skærmopløsningen er på 2556 x 1179 pixels med 460 PPI. Derudover får du Dolby Vision.

Du skal dog kigge langt efter ProMotion, som tilbyder op til 120 Hz opdateringshastighed i skærmen. Du får nemlig kun 60 Hz opdateringshastighed på iPhone 15 og iPhone 15 Plus.

Konkret betyder det, at skærmbilledet ikke opleves helt så flydende, som på de dyrere telefoner. Jeg oplever en forskel ved 60 kontra 120 Hz, men ikke så det er irriterede.

Kameraet på iPhone 15 minder om kameraet i iPhone 14 Pro

I forhold til iPhone 14 sidste år, hvor kameraet kom med en 12 megapixels hovedsensor, så er det på iPhone 15 opgraderet. Kameraet minder mere om det fra iPhone 14 Pro.

Hvis du vil “nørde” lidt i opgraderingerne i kameraet, så kan jeg fortælle, at hovedkameraet producerer (som standard) et 24 megapixels-billede, der bruger data fra to pixels for hver. Dermed kan den skabe et 12 megapixels billede, hvor 2x zoom muligt – ved at bruge midten af sensoren.

Den skaber også billeder ved lav belysning som er på 12 megapixels, da den kan bruge fire pixels fra hver og dermed få flest mulige data.

Ønsker du at tage 48 megapixels billeder gør du brug af HEIF Max-formatet

Kort sagt så dækker kameraet i iPhone 15 de fleste brugeres behov. Er du fotonørd har du sikkert allerede et kamera ved siden af. Ellers er det iPhone 15 Pro Max, som du skal se nærmere på.

LÆS OGSÅ: iPhone 15 Pro Max har det bedste mobilkamera

Du kan på iPhone 15 benytte 2x zoom. Eller 10x digital zoom, hvor du dog går på kompromis kvaliteten. Som nævnt tidligere er de 2x zoom i “optisk kvalitet”, men ikke ægte optisk zoom.

En anden fed mulighed er den nye portrætfunktion, hvor du kan fjerne portrætdelen efter billedet er taget – eller tilføje den – eller flytte fokus.

Frontkameraet er uændret i forhold til iPhone 14. Det er på 12 megapixels, men kan også gøre brug af den nye portrætfunktion.

Kameraet er ikke et ægte prokamera, men når jeg sammenligner med iPhone 14 Pro, så oplever jeg, at den dækker mere end mine behov for hverdagsfotografering.

Batteriet holder til en dag og en sjat…

Du kan uden problemer med et stort forbrug have batteritid nok til en hel dag. Desværre understøtter den ikke hurtigopladning. Jeg har i testperioden oftest haft 30-40 procent batteri tilbage om aftenen.

Jeg har også forsøgt at undersøge om iPhone 15 bliver overophedet, men selv ved krævende spil eller meget brug har jeg ikke kunne fremprovokere en unormal varmeudvikling.

…den vildeste iPhone er dog “Pro

Vi har tidligere beskrevet, at skærmen i iPhone 15 er en gentagelse, men hvis du vælger iPhone 15 Pro, så får du altså en 120 Hz LTPO OLED-skærm, som har Always-On. Ligesom du også får et vildere kamera med f.eks. ægte telefotolinse.

TIP: Skærmen er altid tændt på iPhone 15 Pro – sådan slår du det fra

Vil du have “toppen af poppen”, er det uden tvivl iPhone 15 Pro Max, at du skal se efter. Her er prisen dog også en helt anden.

ANMELDELSE: iPhone 15 Pro Max er den bedste iPhone i årevis

Her kan du se vores videoanmeldelse af iPhone 15

Farvel til Lightning – goddag til USB-C

Apple skiftede til USB-C port med iPhone 15-serien. Et skifte der var nødvendigt enten i år eller næste år grundet EU-lovgivning.

Men Apple har altså taget skridtet i år og er nu klar med USB-C opladning på alle de nye modeller.

Det er i øvrigt muligt at oplade tilbehør som AirPods eller Apple Watch via USB-C porten i iPhone. Det kræver blot, at du har et USB-C kabel.

Jeg er personligt stor fan af Lightning-stikket, som jeg finder mere elegant – f.eks. har det ikke “hul i midten”, hvor der kan sætte sig skidt, som vi ser på USB-C.

Konklusionen: Bedre end iPhone 14

iPhone 15
Bemærk vippekontakten til lydstyring på siden af iPhone 15 (Foto: Apple)

Mens iPhone 15 selvfølgelig ikke har de vilde avancerede features, som promodellerne, så er det en telefon, der føles rigtigt godt i hånden.

Den er utrolig powerful og jeg har ikke oplevet, at mangle kræfter. Kameraet kan jeg absolut heller ikke sætte en finger på.

iPhone 15 er ikke den bedste iPhone, du kan få. Det er iPhone 15 Pro Max, men hvis du vil spare lidt på pengepungen og ikke har de vildeste krav til kameraet, så gør iPhone 15 det godt til de fleste mobilkøberes behov.

Sammenligner jeg direkte med iPhone 14 (anmeldelse), så er iPhone 15 betydeligt mere interessant.

Du får med iPhone 15 end telefon, der minder rigtigt meget om iPhone 14 Pro, og har du i dag iPhone 14 eller iPhone 13, er der faktisk stærke argumenter for at opgradere. Læg mærke til, at iPhone 14 Pro er udgået af Apples sortiment – måske fordi den ligner for meget?

5 ud af 6 stjerner.

Aktuelle priser på iPhone 15

Herunder kan du se dagspriserne på iPhone 15 (128 GB).

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Føles godt i hånden
 • Masser af ydelse til at klare hverdagsbrug og spil
 • iPhones får opdateringer i lang tid
 • God skærmkvalitet
 • Holder strøm hele dagen og mere til
 • Trådløs opladning understøttes – inkl. MagSafe-opladning
 • God lydkvalitet i højttaler og ved telefonsamtaler

Lidt at tænke over

 • Den har ikke always-on skærm
 • Opdateringshastigheden på skærmen er kun 60 Hz
 • Kamera er ringere end på promodellerne fra i år
 • Ikke ægte optisk zoom som på iPhone 15 Pro og 15 Pro Max
 • Langsommere dataoverførsel via fra telefon til computer (USB 2)
 • Langsom opladning – også med kabel

Mere til historien

Siger de nyeste funktioner ikke dig noget, så minder jeg lige om, at iPhone 13 kan findes (uden abonnement) cirka 2.000 kroner billigere. Det er faktisk en fin telefon til en fin pris, hvor du stadig får ansigtsgenkendelse og ydelse nok.

iPhone 15
Så mange iPhone-ejere har iOS 17 installeret

Sidste års store opdatering er ikke blevet taget så godt imod som tidligere opdateringer.

(mere…)
Bliv klar til EM og få livescore på din iPhone-låseskærm

TIP: Det er ved og være tid til EM i fodbold. Med Live Activity kan du få livescoren direkte på låseskærmen.

(mere…)
iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Dette vidste du ikke om Apple Pencil Pro

Da Apple lancerede nye iPads tilbage i maj måned, så fik vi også Apple Pencil Pro, med en sjov detalje.

(mere…)
Motorola Edge 50 Ultra test | Gør næsten alt rigtigt

TEST: Denne telefon rammer alt det, som du vil elske. Læs detaljerne i min Motorola Edge 50 Ultra test.

(mere…)
Disse iPads kan opdateres til iPadOS 18

LISTE: Apple har givet en smagsprøve den næste store iPadOS-opdatering. Se hvilke iPads der kan opdateres til iPadOS 18.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram