Nyt skoleår byder på mindre skærmtid på nogle skoler

Flere af landets skoler er klar til et skoleår med mindre skærmtid og mere papir i undervisningen.

Børn smartphone
Børn, der sidder og kigger ned i mobilen, det var sjovere, at se de løb rundt og legede i frikvartererne og fritiden generelt (Foto: Pixabay)

Hver ottende skole vil i det nye skoleår byde på mindre skærmtid i undervisningen. Det skriver Politiken.

Aarhusiansk skole forbyder mobiltelefoner

Avisen har foretaget en rundspørge hos landets fri- og folkeskoler, som 544 ud af 1.877 har svaret på. Og konklusionen er altså klar: Der bliver mindre skærmtid i det kommende skoleår – på nogle skoler.

Det er dog kun hver ottende skole, som har planlagt at gå den vej. Det skriver Politiken.

Matthias Tesfaye (S), børne- og undervisningsminister, sendte i starten af året en opfordring til landets skoler om mindre brug af skærme i undervisningen.

Der er en del skoler, som giver udtryk for, at niveauet af skærme er på et passende niveau. Men også flere som synes skærme fylder for meget.

Dorte Andreas, som er næstformand i Skolelederforeningen, mener tallene også indikerer skolerne har fundet en ”fin balance” i brugen af skærme, samt fortæller også, at der kan være en økonomisk udfordring i at omstille til mere analog undervisning, da bøger og lignende er dyre.

Danske forældre ønsker anbefalinger om skærmtid

Børne- og skoleforsker, Louise Klinge, der er medlem af Børnerådet og netværket Tech & Trivsel, er forundret over, at flere skoler ikke vil nedbringe skærmtiden.

I Danmark er meldingen at skolerne selv skal forholde sig til skærmens rolle i undervisningen, hvor det i flere lande, som bl.a. Holland altså er bestemt fra regeringen af, at der skal være mindre skærm.

Statsminister Mette Frederiksen (S) har også udtalt, at hun ønsker mindre skærm i de danske skoler.

Mere til historien

Når ens barn starter i skole, så er det ofte forbundet med at man inden for de første par år bliver stillet overfor, hvornår det er rigtigt for ens barn at få den første mobil. Inden købet af den første telefon, så skal du som forældre overveje nogle ting.

Læs også:
Hvordan undgås at børn sidder på deres telefoner i skolen 

Små børn får ALT for meget skærmtid
(mere…)
Ingen skærmtid til børn under 2 år
(mere…)
Derfor skal dit barn ikke bruge Snapchat

ADVARSEL: Snapchat er IKKE en børneapp. En ekspert kalder det "skræmmende", at appen har en indbygget falsk ven. Klik for at lære mere.

(mere…)
Mobilfrie skoler: Nu leger børnene igen

Der kommer mobilfrie skoler flere steder, hvilket deler vandene. Nu melder en skole, at der atter er legende børn i skolegården.

(mere…)
Før barnets første mobil - dette skal du overveje

GUIDE: Hvornår skal børn have den første mobil? Hvilket abonnement skal vælges? Her er hjælp til børn, forældre og mobiler.

(mere…)
Mange unge savner at se vennerne

Unge i dag er meget sammen digitalt. En ny undersøgelse viser, at hver tredje af de unge savner at se vennerne fysisk i fritiden.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram