Aarhusiansk skole forbyder mobiltelefoner

Når sommerferien er slut, skal omkring 1.000 elever i Aarhus vænne sig til, at der er et totalt forbud mod mobiltelefoner på deres skole.

Børn smartphone
Man kan godt glemme at være sammen med dem, som man er fysisk tæt på, når mobilen er i hånden eller lommen (Foto: Pixabay)

Mobiltelefoner fylder i bybilledet og det samme i skolegården, desværre. Går du en tur igennem en skole i et frikvarter, så vil du se rigtigt mange i udskolingen er klistret til skærmen. Skoleleder på Gammelgårdsskolen i Aarhus, Susanne Broe Laursen, har fået nok af det og derfor klar med totalt mobilforbud.

Hvordan undgås at børn sidder på deres telefoner i skolen 

Smartphones ødelægger fællesskabet og skaber konflikter og det er en høj pris at betale.

Derfor er det altså også slut med mobiltelefoner i skoletiden efter sommerferien på Gammelgårdsskolen i Åbyhøj. Efter ferien skal mobiltelefoner afleveres, når eleverne møder ind og de får dem først tilbage, når skoledagen er slut.

Det totale mobilforbud gælder alle elever fra 0. til 9. klasse. Tidligere var det forbudt for indskolingen og dele af mellemtrinnet, men nu er det altså mobilfri skoledag for alle.

Rystende TV 2 dokumentar: Børns mobilspil stjæler alt

-”Problemet har været, at der sker rigtig meget socialt på de her sociale medier, som gør, at mange børn ikke nyder det fællesskab, der er ved at være sammen med deres klassekammerater, fordi de går med hovedet ned i telefonen,” siger skoleleder Susanne Broe Laursen til TV 2 Østjylland.

Susanne Broe Laursen har også set, hvad elever helt ned i de små klasser kan finde på at skrive til hinanden.

-”Jeg har set, hvilke forfærdelige ting, de skriver til hinanden på de sociale medier. ”Jeg slår dig ihjel”, ”din mor er en luder” og den slags,” fortæller Susanne Broe Laursen.

Farlige trends bliver til undskyldninger…

Trends på de sociale medier har også været ”afprøvet” i virkeligheden. Det har blandt andet betydet, at nogle elever er blevet overfaldet pga. ”challenges på YouTube”. Her skal der udføres en udfordring, filme det og dele det efterfølgende.

Gammelgårdsskolen mener, at mobilforbuddet er et skridt i den rigtige retning, men det kræver også, at forældrene tager deres ansvar alvorligt.

Mobiltelefoner og tablets udfordrer børns læselyst

Der er så meget mobning og lignende på de sociale medier. Og udviklingen er simpelthen gået stærkere end samfundet har kunne reagere.

I første omgang er det et forsøg, som kører i næste skoleår med løbende evalueringer af elevernes trivsel.

Mere til historien

Tiltaget i på Gammelgårdsskolen faldet godt i ”hak” med det Statsminister Mette Frederiksen udtalte tidligere. Nemlig at mistrivsel nogen gange begynder ved telefonen og den skal ud af klasseværelserne.

Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Mobilspil lokker penge ud af børn og unge

Børn kan risikere at blive ludomaner i en alt for tidlig alder ved at spille mobilspil. Sådan lyder advarslen fra Forbrugerrådet Tænk.

(mere…)
Lader Meta bevidst skadeligt indhold ligge for at tjene penge?

Den danske psykolog Lotte Rubæk vender Metas ekspertgruppe ryggen. Hun frygter ekspertgruppen har givet en legitimitet til Meta.

(mere…)
Teknologiforståelse kommer på skoleskemaet

Et nyt fag kommer på skoleskemaet. Det skal hjælpe eleverne med at forstå sig på digitaliseringen.

(mere…)
Så mange børn oplever ubehageligt indhold på nettet

DR sætter fokus på, hvad børn og unge egentlig ser på deres skærm - og alt for meget er ubehageligt. Hvad kan man gøre?

(mere…)
Børn har barske oplevelser bag skærmen

DR har frigivet en skræmmende dokumentar - ”Alene hjemme på nettet”, som har fokus på børns grænseoverskridende oplevelser.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram