Tesfaye ønsker skoler begrænser brug af skærme

KORT NYT: Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) kommer med en opfordring til skolerne om at begrænse brugen af skærme i undervisningen.

Mobiltelefonen bruges flittigt i skolen - både i og uden for undervisningen (Foto: Undervisningsministeriets hjemmeside)
Mobiltelefonen bruges flittigt i skolen – både i og uden for undervisningen (Foto: Undervisningsministeriets hjemmeside)

Mattias Tesfaye, børne- og undervisningsminister (S), opfordrer skoler rundt i landet til, at prioritere den analoge undervisning og begrænse brugen af skærme. Det udtaler han til Politiken.

GUIDE: For meget iPad? Så let begrænser du børnenes skærmtid

-”Jeg vil godt opfordre til, at undervisningen som hovedregel er analog. Og digital, når det kan begrundes. Så lav det benspænd for jer selv, og overvej, om det kan begrundes,” lyder det fra Mattias Tesfaye.

Det står også skrevet i regeringsgrundlaget, at regeringen ønsker en diskussion om, hvordan man forhindrer børn i at tilbringe for meget tid bag en skærm. Ligesom også diskussionen om mobiltelefoner i klasseværelserne ofte er til debat.

Mattias Tesfaye vil ønsker ikke, at diktere, hvad skolerne skal, men ønsker skolerne fortsat skal have medbestemmelse, når det kommer til, hvordan eleverne må bruge mobiltelefoner.

Hvordan undgås at børn sidder på deres telefoner i skolen 

Fortsætter tendensen i den retning, som den går netop nu, så vil han dog ikke udelukke, at det kan ende med en lovgivning på området.

Mere til historien

Når skolebørn får deres egen mobil er der også ting, som man skal overveje, så starten bliver god – både for forældre og børn, samt for økonomien.

Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Mobilspil lokker penge ud af børn og unge

Børn kan risikere at blive ludomaner i en alt for tidlig alder ved at spille mobilspil. Sådan lyder advarslen fra Forbrugerrådet Tænk.

(mere…)
Lader Meta bevidst skadeligt indhold ligge for at tjene penge?

Den danske psykolog Lotte Rubæk vender Metas ekspertgruppe ryggen. Hun frygter ekspertgruppen har givet en legitimitet til Meta.

(mere…)
Teknologiforståelse kommer på skoleskemaet

Et nyt fag kommer på skoleskemaet. Det skal hjælpe eleverne med at forstå sig på digitaliseringen.

(mere…)
Så mange børn oplever ubehageligt indhold på nettet

DR sætter fokus på, hvad børn og unge egentlig ser på deres skærm - og alt for meget er ubehageligt. Hvad kan man gøre?

(mere…)
Børn har barske oplevelser bag skærmen

DR har frigivet en skræmmende dokumentar - ”Alene hjemme på nettet”, som har fokus på børns grænseoverskridende oplevelser.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram