Tesfaye ønsker skoler begrænser brug af skærme

KORT NYT: Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) kommer med en opfordring til skolerne om at begrænse brugen af skærme i undervisningen.

Mobiltelefonen bruges flittigt i skolen - både i og uden for undervisningen (Foto: Undervisningsministeriets hjemmeside)
Mobiltelefonen bruges flittigt i skolen - både i og uden for undervisningen (Foto: Undervisningsministeriets hjemmeside)

Mattias Tesfaye, børne- og undervisningsminister (S), opfordrer skoler rundt i landet til, at prioritere den analoge undervisning og begrænse brugen af skærme. Det udtaler han til Politiken.

GUIDE: For meget iPad? Så let begrænser du børnenes skærmtid

-”Jeg vil godt opfordre til, at undervisningen som hovedregel er analog. Og digital, når det kan begrundes. Så lav det benspænd for jer selv, og overvej, om det kan begrundes,” lyder det fra Mattias Tesfaye.

Det står også skrevet i regeringsgrundlaget, at regeringen ønsker en diskussion om, hvordan man forhindrer børn i at tilbringe for meget tid bag en skærm. Ligesom også diskussionen om mobiltelefoner i klasseværelserne ofte er til debat.

Mattias Tesfaye vil ønsker ikke, at diktere, hvad skolerne skal, men ønsker skolerne fortsat skal have medbestemmelse, når det kommer til, hvordan eleverne må bruge mobiltelefoner.

Hvordan undgås at børn sidder på deres telefoner i skolen 

Fortsætter tendensen i den retning, som den går netop nu, så vil han dog ikke udelukke, at det kan ende med en lovgivning på området.

Mere til historien

Når skolebørn får deres egen mobil er der også ting, som man skal overveje, så starten bliver god - både for forældre og børn, samt for økonomien.

Børn tester sig for psykiske sygdomme på TikTok

Børn og unge diagnosticerer sig selv med blandt andet ADHD via TikTok. Det bekymrer Børns Vilkår.

(mere…)
Mindre skærmtid øger den fysiske aktivitet

Skoleklasses fokus på skærmtid bekræfter ph.d.-afhandling om emnet.

(mere…)
Sirenen - det skal dine børn vide

GUIDE: Inden det nye system til beredskabsmeddelelser i Danmark går i luften bør forældre tale med deres børn.

(mere…)
Forskning: Mindre skærmtid = færre konflikter

Mindre skærmtid til børn med ADHD giver bedre trivsel og færre konflikter i hjemmet. Børn uden ADHD kan måske også hjælpes.

(mere…)
Spilbaserede apps hjælper elever og lærerne

I skoleklasser er der stor forskel på læseniveauet. Spilbaserede læseapps kan hjælpe lærerne.

(mere…)
Skal børn have digitale eller fysiske lommepenge?

En undersøgelse viser, at mange danske børn får lommepenge og selv små børn har betalingskort. Skal lommepenge være digitale eller fysiske?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram