Danske banker overvejer at åbne for dankort til mobilbetaling

Succesen med Apple Pay presser Dankort. Nu overvejer flere banker i Danmark, om Dankort skal kunne bruges i blandt andet Apple Pay.

Dankort Visa betalingskort
KORT VERSION: Danske banker overvejer at åbne for dankort-delen i “Visa/Dankort” til mobilbetaling, efter at Nets og erhvervsministeren har opfordret dem til det (Foto: MereMobil.dk)

Danske Bank åbnede, som den første danske bank, for at kunderne kunne benytte deres Dankort til betaling via Apple Pay.

Ifølge Børsen så stiger presset for, at de resterende danske banker følger trop. Det skriver Computerworld.

Som det er nu, så giver alle andre banker end Danske Bank kun mulighed for, at kunderne kan betale med den internationale del af et Visa/Dankort eller via Mastercard. Det har også betydet, at dankortet har mistet markedsandele til de udenlandske kort.

Det er vigtigt at adskille “Visa” og “Dankort”. Visa er en amerikansk virksomhed, mens Dankort er det danske betalingskort.

Børsen fortæller, at både Nets og erhvervsministeren, Morten Bødskov (S), vil have at flere danske banker åbner op for brug af dankort-delingen i Apple Pay.

INTERESSE: Hos Nets er der naturligvis interesse i at holde liv i Dankort, da det er et produkt, at de tjener penge på. Hvis færre og færre anvender Dankort men i stedet bruger f.eks. Visa eller Mastercard, så forsvinder grundlaget for det danske betalingskort – og et forretningsområde for Nets. Den 14. oktober 2022 lukkede Nets for deres fejlslagne Dankort-app.

LÆS OGSÅ: Apple Pay er det foretrukne mobilbetalingsmiddel

-“Den melding, der kom fra Nets, er jo ny, og der er også kommet en appel fra ministeren. I lyset af det prøver vi at sætte os ned og revurdere situationen,” fortæller Anders Dam, administrerende direktør for Jyske Bank, til Børsen.

Sydbank, Nykredit og Spar Nord har også oplyst til Børsen, at de er villige til at se nærmere på, hvorvidt deres kunder skal have mulighed for at betale med dankort-delen i Apple Pay.

LÆS OGSÅ: Nets: Dankort skal åbnes i mobilbetalinger

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Nets forsøgte i mange år, at tage en bid af kagen på mobilbetalings-markedet via deres egen Dankort-app, men den blev helt droppet i 2022, da den ikke kunne gøre sig gældende i konkurrencen mod bl.a. Apple Pay og MobilePay.

Apple Pay presser prisen på Dankort i vejret

Dankort bliver dyrere for butikkerne. Endnu et skridt i den forkerte retning.

(mere…)
Pas nu på dit Apple Pay

Du skal lægge mærke til denne mail, hvis du bruger Apple Pay. Jeg har efterprøvet mailen.

(mere…)
MobilePay-app har fortsat problemer

Der har været meget kritik af MobilePay siden lanceringen af den nye app i sidste uge. Oveni halter appen fortsat efter fredagens nedbrud.

(mere…)
Så kom den store MobilePay-opdatering

I dag landede den helt store overhaling af MobilePay.

(mere…)
MobilePay forandres markant

Nyt design og vigtige nye funktioner rammer tirsdag MobilePay. Få overblikket her.

(mere…)
Ny MobilePay-app på vej – pas på fup og svindel

MobilePay er i næste uge klar med en ny app og derfor ventes det, at du den kommende tid skal være opmærksom på fup og svindel.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram