Danske banker overvejer at åbne for dankort til mobilbetaling

Succesen med Apple Pay presser Dankort. Nu overvejer flere banker i Danmark, om Dankort skal kunne bruges i blandt andet Apple Pay.

Dankort Visa betalingskort
KORT VERSION: Danske banker overvejer at åbne for dankort-delen i “Visa/Dankort” til mobilbetaling, efter at Nets og erhvervsministeren har opfordret dem til det (Foto: MereMobil.dk)

Danske Bank åbnede, som den første danske bank, for at kunderne kunne benytte deres Dankort til betaling via Apple Pay.

Ifølge Børsen så stiger presset for, at de resterende danske banker følger trop. Det skriver Computerworld.

Som det er nu, så giver alle andre banker end Danske Bank kun mulighed for, at kunderne kan betale med den internationale del af et Visa/Dankort eller via Mastercard. Det har også betydet, at dankortet har mistet markedsandele til de udenlandske kort.

Det er vigtigt at adskille “Visa” og “Dankort”. Visa er en amerikansk virksomhed, mens Dankort er det danske betalingskort.

Børsen fortæller, at både Nets og erhvervsministeren, Morten Bødskov (S), vil have at flere danske banker åbner op for brug af dankort-delingen i Apple Pay.

INTERESSE: Hos Nets er der naturligvis interesse i at holde liv i Dankort, da det er et produkt, at de tjener penge på. Hvis færre og færre anvender Dankort men i stedet bruger f.eks. Visa eller Mastercard, så forsvinder grundlaget for det danske betalingskort – og et forretningsområde for Nets. Den 14. oktober 2022 lukkede Nets for deres fejlslagne Dankort-app.

LÆS OGSÅ: Apple Pay er det foretrukne mobilbetalingsmiddel

-“Den melding, der kom fra Nets, er jo ny, og der er også kommet en appel fra ministeren. I lyset af det prøver vi at sætte os ned og revurdere situationen,” fortæller Anders Dam, administrerende direktør for Jyske Bank, til Børsen.

Sydbank, Nykredit og Spar Nord har også oplyst til Børsen, at de er villige til at se nærmere på, hvorvidt deres kunder skal have mulighed for at betale med dankort-delen i Apple Pay.

LÆS OGSÅ: Nets: Dankort skal åbnes i mobilbetalinger

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Nets forsøgte i mange år, at tage en bid af kagen på mobilbetalings-markedet via deres egen Dankort-app, men den blev helt droppet i 2022, da den ikke kunne gøre sig gældende i konkurrencen mod bl.a. Apple Pay og MobilePay.

Nye gebyrer kan betyde MobilePay-stop

Mange erhvervsdrivende har frygtet oktober, som betyder nyt gebyr hos MobilePay. I sidste ende kan det betyde et MobilePay-stop i nogle butikker.

(mere…)
Nordea åbner for dankortet i Apple Pay

Presset fra kunder og Nets gør, at Nordea vil åbne for betaling med Dankort i Apple Pay - men først om LANG tid.

(mere…)
Raser over nyt MobilePay-gebyr!

MobilePay udnytter monopollignende tilstand og sætter priserne voldsomt op. Mange er rasende over den nye prisstruktur.

(mere…)
Dankort til mobilbetaling har LANGE udsigter

Flere banker lover, at de vil åbne for brugen af Dankort i Apple Pay. Det har dog LAAAAANGE udsigter.

(mere…)
Gebyrer for kortbetalinger hæves

Mastercard og Visa hæver gebyrerne og gør det dyrere for butikkerne at modtage betalinger. Forbrugerne kan rammes af stigende priser.

(mere…)
Frygt for at Dankort forsvinder – danske banker skal tvinges

En stiller af et borgerforslag frygter at dankortet forsvinder, hvis ikke Apple Pay og Google Pay kan anvende Dankort til betaling.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram