Nets: Dankort skal åbnes i mobilbetalinger

Bankerne skal åbne for, at kunder kan betale med Dankort via Apple Pay og Google Pay, lyder det fra Nets.

Dankort på mobilen
KORT VERSION: Nets ønsker at gøre Dankort tilgængeligt i mobilbetalingsløsninger som Apple Pay og Google Pay fra 2025. Nets mener, at det er en naturlig del af udviklingen af dankortet

Hvis det står til Nets, så skal det fra 2025 være muligt for danske bankkunder at tilføje deres Dankort i mobilbetalingsløsninger som Apple Pay og Google Pay.

I dag er der kun én dansk bank, som tilbyder dette.

Nets, står bag Dankort, vil have indført krav overfor bankerne om, at de skal understøtte dankortet til mobilbetaling via forskellige mobilbetalingsløsninger. Det skriver FinansWatch.

Tidligere var dankortet det dominerende betalingskort på det danske marked, men med mobilbetalingen er kortet blevet ramt af nedgang, når vi kigger på markedsandele.

Apple Pay er vokset meget som betalingsplatform. Omkring 25 procent af alle betalinger i fysiske butikker foregår ifølge Nets med Apple Pay.

-“En stadig stigende del af betalingerne i Danmark sker i dag via mobilen, så vi ser det som en naturlig del af udviklingen af Dankort, at det bliver tilgængelig i f.eks. Apple Pay,” lyder det fra Esben Torpe-Jørgensen, direktør for Dankort hos Nets i en skriftlig kommentar til Finans.

NY UDVIKLING: Nu overvejer banker i Danmark at åbne for dankortdelen i Apple Pay

INTERESSE: Hos Nets er der naturligvis interesse i at holde liv i Dankort, da det er et produkt, at de tjener penge på. Hvis færre og færre anvender Dankort men i stedet bruger f.eks. Visa eller Mastercard, så forsvinder grundlaget for det danske betalingskort – og et forretningsområde for Nets. Den 14. oktober 2022 lukkede Nets for deres fejlslagne Dankort-app.

Dankort har kun 3 procent

I Danmark er omkring halvdelen af de tæt på 10 millioner udstedte betalingskort dobbelt-brandet, hvilket betyder, at der ofte står “Visa/Dankort”. Kortet inkluderer betalingsmulighed fra Visa og fra Dankort.

Det ”rene” Dankort udgør kun 3 procent af markedet. Og de mange danskere, som har et Visa/Dankort, benytter ofte den internationale del – altså Visa – til mobilbetalingsløsninger. Dankort er ellers det betalingskort med de laveste udgifter, men mange danskere er altså ikke klar over forskellen og ved ikke, at de ikke betaler med deres ”Dankort”.

Der er også mange internationale debetkort inden for landets grænser, som Mastercard.

Visa/Dankortet har forbrugsgrænse

Mange er heller ikke klar over, at der er en forbrugsgrænse på ens kort – alt efter om man benytter Dankort- eller Visa-delen af kortet.

Mens Dankort ikke har et maksimum, hvis der er penge på kontoen, så har Visa-delen et maksimum på 25.000 kroner pr. løbende 30 dage. Dette maksimum gælder uanset om kortet bruges i udlandet, på en webshop eller i danske butikker.

Danske Bank tilbyder, at man via Apple Pay kan betale med dankortdelen. Har man føjet kortet til Apple Pay før den 20. september 2022, så er det Visa-delen, der benyttes. Her skal kortet så slettes og tilføjes igen via mobilbank.

VIND EN POWERBANK ⚡️ Modtag de seneste nyheder i indbakken. Blandt alle tilmeldte finder vi hver måned en vinder af en powerbank fra GreyLime. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst. Læs mere om konkurrencen her.


Mere til historien

Det er med Dankort politisk bestemt, hvor højt gebyr, at Nets kan tage, men banker kan modtage gebyrer på op til 0,2 procent af en vares pris ved betalinger med debetkort, som Visa/Dankort eller 0,3 procent ved betaling med internationale kreditkort.

MobilePay er klar med ny betalingsfunktion

Du kan nu sende penge til venner og familie i de nordiske lande, men det er ikke gratis.

(mere…)
iPhone-brugere SKAL kunne vælge Dankort i Apple Pay

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen minder banker og kortudbydere om de danske regler for betalinger.

(mere…)
Mobilbetaling hitter i Norden

Vi er særligt vilde med mobilbetalinger i Norden, hvor det nu er den næstmest benyttede betalingsmulighed.

(mere…)
Apple Pay presser prisen på Dankort i vejret

Dankort bliver dyrere for butikkerne. Endnu et skridt i den forkerte retning.

(mere…)
MobilePay-app har fortsat problemer

Der har været meget kritik af MobilePay siden lanceringen af den nye app i sidste uge. Oveni halter appen fortsat efter fredagens nedbrud.

(mere…)
Så kom den store MobilePay-opdatering

I dag landede den helt store overhaling af MobilePay.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram