OnePlus Nord 3 test | Lækker telefon på budget

TEST: OnePlus Nord 3 er opdateret på alle fronter og har en højere pris. Læs min OnePlus Nord 3 test og se, om nyhederne berettiger prisen.

OnePlus Nord 3_box
OnePlus Nord 3 er en budget telefon, der føles dyrere end den er (Foto: MereMobil.dk)

Når man tester en telefon i budgetsegmentet og undervejs glemmer alt om, at det er en telefon til under halvdelen af prisen på en af topmodellerne, så ved man, at producenten har gjort sig umage.

Det er præcist sådan, at jeg har det med den nye Nord 3 fra OnePlus.

Der er nok at holde af. Stor flot skærm, god byggekvalitet og et kamera, lånt fra flagskibet OnePlus 11. Lad os se nærmere på OnePlus Nord 3.

Herunder er specifikationerne på den variant, der sælges i Danmark.

Specifikationer: OnePlus Nord 3

 • Skærm: 6,74”, 120 Hz, 2772 x 1240 pixels
 • Type: AMOLED, HDR10+, 1450 nits
 • Beskyttelse: Dragontail glas for og Gorilla Glass 5 bag
 • Processor: Mediatek Dimensity 9000
 • RAM: 8/16 GB
 • Hukommelse: 128/256 GB
 • Udvidelse: Nej
 • Kamera 1: 50 MP, Sony IMX890, OIS, vidvinkel
 • Kamera 2: 8 MP, Sony IMX355, ultravidvinkel (112˚)
 • Kamera 3: 2 MP, Makro
 • Frontkamera: 16 MP
 • Batteri: 5000 mAh
 • Trådløs opladning: Nej
 • Hurtigoplader: Ja. Op til 80 watt. Oplader medfølger
 • 3.5 mm. Jackstik: Nej
 • Forbindelser: Wi-Fi op til Wi-Fi 6e, Bluetooth 5.3, IR, GPS, Glonass, Galileo, BDS
 • 5G: Ja
 • Dual-SIM: Ja
 • Fingeraftrykssensor: I skærmen
 • IP-certificering: IP54
 • Størrelse: 162 x 75,1 x 8,15 mm
 • Vægt: 193,5 gram
 • System: Android 13 + OxygenOS 13.1

Opdateret design

OnePlus Nord 3_back
Bagsiden på OnePlus Nord 3 er flot blank og som en magnet for fedtfingre (Foto: MereMobil.dk)

OnePlus Nord 3 følger tidens trend og har fået flade sider hele vejen rundt. Det føles godt og det er let at få et godt greb på aluminiumsrammen, på trods af telefonens størrelse.

Telefonen er bygget som en glas- og aluminiumssandwich, med Dragontrail glas foran og Gorilla Glass 5 bagpå. Bagsiden er muligvis ikke hvad man vil kalde klassisk smuk, men jeg kan godt lide det afdæmpede look med en blank overflade, et simpelt OnePlus logo i midten og så de to store kameraer i øverste venstre hjørne.

Det er en flot bagside, men også en bagside der ofte skal tørres af, hvis du er allergisk overfor fingersnask.

Forsiden består af en 6,74 tommer stor flad skærm. I denne omgang er der skåret gevaldigt af de sorte kanter omkring skærmen. Det klæder den godt og skærmen er rart at kigge på. Det er også i skærmen vi finder fingeraftrykssensoren. Den virker forholdsvis hurtigt og stort set uden fejl.

På telefonens venstre side, sidder knappen til lydstyrke. Mens den højre side har powerknappen og selvfølgelig, som på enhver rigtig OnePlus telefon, Alert Slideren.

Den haptiske motor (til vibration, red.) i Nord 3 bør også have et par ord med på vejen. Den er særdeles mærkbar og præcis. Og får andre billige telefoner, til at virke direkte primitive.

Desværre har OnePlus ikke formået at trække IP-certificeringen op på mere end IP54. Det er ærgerligt, når alt andet ellers bare spiller.  

Større og hurtigere skærm

OnePlus Nord 3_screen
Fremragende skærm og god lyd, indbyder nærmest til film og spil (Foto: MereMobil.dk)

Skærmen har også haft vokseværk og er blevet både større og fået højere opdateringshastighed, siden Nord 2T. Den adaptive opdateringshastighed er nu på 120 Hz og lysstyrken kan komme helt op og ramme 1450 nits. Ligesom HDR10+ også understøttes. Det lyder ikke bare godt. Det ser også pokkers godt ud, med gode farver og skarpt billede.

Noget andet der også lyder godt, er stereohøjtalerne, med deres Dolby Atmos understøttelse, men lyden på telefoner bliver aldrig nogen Hi-Fi-oplevelse. Lyden på Nord 3 ligger dog stadig langt over hvad man forventer for prisklassen.

Alt i alt gør det, at det er en fornøjelse at indtage alt fra video og spil, til musik og podcasts.

Meget mere end et budgetkamera

OnePlus Nord 3_camera
OnePlus Nord 3 har lånt kameraet fra OnePlus 11 (Foto: MereMobil.dk)

Tager vi et kig på telefonens bagside, er det første du ser kameraerne. Og de er bestemt også værd at se nærmere på.

Vidvinkel kameraet indeholder nemlig præcis samme Sony Sony IMX890 sensor, som vi så på OnePlus 11. Der er ikke noget Hasselblad samarbejde i denne omgang, men jeg savner det heller ikke.

Det er et rigtigt godt kamera, der tager gode billeder under næsten alle forhold. Selv når lyset bliver svagere, spytter Nord 3 gode resultater ud. Billederne ser naturlige ud, uden at blive kedelige at se på. Og optisk stabilisering sørger for at billederne er skarpe, på trods af rystende hænder.

Ultravidvinkel kameraet giver ikke helt samme sikkerhed for gode billeder. Her er farver og skarphed igen, lige i øjet. Det er dog mere følsomt, når det kommer til manglende lys. Så absolut brugbart og oftest rigtig gode resultater.

Det er sådan et kamera, jeg uden at blinke, vil tage med på sommerferien uden at være nervøs for at få dårlige billeder med hjem.

Billeder taget med OnePlus Nord 3

Masser af ydelse og softwaresupport

OnePlus Nord 3 benytter processoren Dimensity 9000 fra MediaTek. Selvom nogen måske ville føle sig mere trygge med noget velkendt fra Qualcomm, så er der ikke noget at frygte. Dimensity 9000 kører upåklageligt, bakket op af 16 GB LPDDR5X RAM.

Apps åbner hurtigt, kører fejlfrit og bliver liggende i hukommelsen længe.

Udover at levere rigelig ydelse så du hverken venter på telefonen eller mangler kræfter, så udvikler MediaTek-chipsettet mindre varme, end jeg oplever på Qualcomm-baserede enheder. Og det er vel at mærke på trods af timelange spil sessions i Fortnite og Genshin Impact.

Softwaren er Android 13 med brugerfladen Oxygen 13.1 ovenpå. Det er særdeles velfungerende og der er rig mulighed for at tilpasse det til lige præcis din smag. Og så er det bestemt også et plus at du med OnePlus Nord 3 får 3 års Android opdateringer, samt 4 års sikkerhedsopdateringer. Det er lækkert at se producenter oppe sig på det punkt.

Herunder kan du se mine benchmark målinger af OnePlus Nord 3. Tjek hvordan den klarer sig i forhold til andre telefoner.

AntutuGB 1/2-coreGB OpenCL
OnePlus Nord 3922.604860/2.9826.322
OnePlus Nord 2T608.207820/3.1205.614
Google Pixel 7759.8811.031/3.2984461
Motorola Edge 40743.8601.121/3.6775.353
GB = GeekBench

Batteri til hele dagen

Jeg har i testperioden haft rigelig strøm til hele dagen og er typisk sluttet på 30-40 procents batterikapacitet. Om morgenen kan så tilslutte din medfølgende 80 watt lader. Så er dit batteri tilbage på 100 procent i løbet af ingen tid.

Ifølge mine ret uvidenskabelige målinger, kunne jeg i løbet af 15 minutter lade fra 2 til 67 procent. Efter 30 minutter ramte jeg 97 procent og en fuld opladning tog 32 minutter.

Desværre er trådløs opladning stadig ikke en mulighed.

SÅDAN BLIVER ONEPLUS NORD 3 OPDATERET: OnePlus vil vedligeholde OnePlus Nord 3 med sikkerhedsopdateringer i fire år. Softwaren, Android og OnePlus’ egen brugerflade Oxygen OS, loves vedligeholdt i tre år. Det oplyser OnePlus til MereMobil.dk.

Konklusion: Føles som en topmodel

OnePlus Nord 3 anbefaler
Du kan hurtigt komme til at glemme, at OnePlus Nord 3 ikke er en topmodel (Foto: OnePlus)

Jeg føler ikke, at jeg sidder med en budgetmobil, når jeg bruger OnePlus Nord 3. Min første tanke falder på kameraet, der ofte viser svagheder på billigere telefoner. Her har jeg intet at klage over.

Skærmen er god og sammenholdt med de vellydende højtalere, er det en formidabel telefon at konsumere spil og videoer på. At den så også har ydelse og softwaresupport, der gør at du trygt kan forvente at den holder flere år frem, er bare kirsebærret på toppen.

Den er naturligvis ikke perfekt. Jeg nævner i flæng IP-certificering i den lave ende og manglen på trådløs opladning.

Der er mange om buddet i denne prisklasse. For eksempel er Motorolas Edge 40 også en lækker telefon, der giver rigelige mængder værdi for pengene. Den har blandt andet trådløs opladning og højere IP-certificering, men imponerer ikke på kamera-fronten, som Nord 3.

Jeg holder fast i følelsen af at jeg sidder med en meget dyrere telefon i hånden, når jeg benytter OnePlus Nord 3. Og kan med god samvittighed give den en anbefaling med på vejen.

OnePlus Nord 3 kommer i handlen den 12. juli 2023, til en pris på 3.699 kroner for modellen med 8 GB RAM og 128 GB lagerplads og 3.999 kroner for modellen med 16 GB RAM og 256 GB lagerplads. Value-for-money købet er 8 GB-versionen.

...og nej! Du skal IKKE købe de billigere spin-off-modeller som f.eks. OnePlus Nord CE 3 Lite. Det er Nord 3, som er det rigtige køb, at du bliver glad for.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • God ydelse for prisklassen
 • Fremragende kamera
 • Flot og hurtig skærm
 • God byggekvalitet
 • Stabilt og velfungerende brugerinterface
 • Hurtig opladning
 • 3 store Android opdateringer

Lidt at tænke over

 • Lav IP-certificering
 • Ingen trådløs opladning.

Mere til historien

OnePlus vil også være med på den foldbare telefon bølge. Og skal man tro rygterne, bliver det en imponerende sag.

OnePlus Nord 3
iPhone 15 Pro Max er den bedste iPhone i årevis | TEST

TEST: Den bedste og vildeste iPhone lige nu er iPhone 15 Pro Max. Læs her hvorfor den skal have topkarakter.

(mere…)
OnePlus’ foldbare smartphone fremvist på video

Telefonen er endnu ikke officiel, men nu har YouTube-kanalen Unbox Therapy fremvist en tidlig version af OnePlus Open. Se den her.

(mere…)
DJI Mini 4 Pro: En STOR opgradering | Her er min test på dansk
(mere…)
iPhone 15 Pro og Pro Max: Et gigantisk skridt frem i mobilfotografi og video

VIDEO: Se denne video og kom tæt på de nye foto- og videofunktioner i iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max.

(mere…)
OnePlus Open lanceringsdato er afsløret

Den kommende foldbare smartphone fra OnePlus er snart klar til en lancering. Datoen for lanceringseventen er lækket.

(mere…)
Sony Xperia 5 V test | the heat is on - på en forkert måde

TEST: Den bliver alt for varm, oplader langsomt og er ret dyr. Her er min test af Sony Xperia 5 V.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram