Motorola Edge 40 test | Har du egentlig brug for mere?

TEST: Jeg har testet Motorolas Edge 40, og jeg er begejstret for dens lækre design, gode byggekvalitet, hurtige hardware og lave pris. Læs min test her…

Motorola Edge 40_back
Motorola Edge 40 byder både på både god hardware og lav pris (Foto: MereMobil.dk)

Med risiko for at ødelægge overraskelsen, siger jeg det med det samme. Til en pris på 4.499 kroner får du utrolig meget telefon for pengene. En telefon hvor funktioner og ydelse ikke ofres for meget og hvor du ikke skal sælge hus og hjem for at betale den.

Den er en lettere nedskaleret version af topmodellen Edge 40 Pro (anmeldelse), hvor du må kigge langt efter telefotolinse og skal nøjes en processor fra Mediatek. Til gengæld får du en telefon i fantastisk byggekvalitet, en af de bedste skærme til prisen, hurtigopladnig og Motorolas simple tilgang til Android.

Her kan du se detaljerne om min testtelefon.

Specifikationer: Motorola Edge 40

 • Skærm: 6,55”, 144 Hz, 2400 x 1080 pixels
 • Type: P-OLED, HDR10+, 1200 nits
 • Processor: Mediatek Dimensity 8020
 • RAM: 8 GB
 • Hukommelse: 256 GB
 • Udvidelse: Nej
 • Kamera 1: 50 MP, f/1.4, vidvinkel
 • Kamera 2: 13 MP, f/2.2, ultravidvinkel (120˚) og makro
 • Frontkamera: 32 MP, f/2.4
 • Batteri: 4400 mAh
 • Trådløs opladning: Ja. Op til 15 watt
 • Hurtigopladning: Ja. Op til 68 watt. Oplader medfølger
 • 3.5 mm. Jackstik: Nej
 • Forbindelser: Wi-Fi til til 6e, Bluetooth 5.2, GPS, AGPS, LTEPP, SUPL, Glonass, Galileo, BDS
 • 5G: Ja
 • Dual-SIM: Ja
 • E-SIM: Ja
 • Fingeraftrykssensor: I skærmen
 • Beskyttelse: IP68
 • Størrelse: 158,4 x 72 x 7,6 mm
 • Vægt: 167 gram
 • System: Android 13

Ser bekendt ud

Motorola Edge 40_top
De gode højtalere på Edge 40, matcher godt med den lækre 6,5″ skærm (Foto: MereMobil.dk)

Motorola Edge 40 har adopteret det lækre design fra storebror “Pro” og tilføjer såkaldt “vegansk læder” på bagsiden. Det føles godt og giver et godt greb på den kun 7,6 millimeter tykke telefonen. Det hjælper samtidig til, at den ikke glider ned fra glatte overflader. Den føles i det hele taget som en væsentlig dyrere telefon, end det er. Og den byder endda på IP68-certificering.

På bagsiden finder vi kameramodulet med de to kameraer og en blitz. Højre side flankeres af knapper til power og lydstyrke, mens der i top og bund sidder to højtalere der byder på god Dolby Atmos stereo.

På forsiden har vi en 6,5 tommer stor 144Hz P-OLED Full HD+ skærm med rundede kanter. Skærmen overgår langt, hvad der forventes i prisklassen. HDR10 understøttes og der er en lysstyrke på op til 1.200 nits. Det er altså ikke noget problem at se skærmen, selv i kraftigt sollys. Farverne er helt i top og sammen med de formidable højtalere, indbyder den nærmest til at se film og serier på.

Eneste kritikpunkt er, at Edge 40 kan være lidt aggressiv med den automatiske lysstyrke; der skrues mere ned for lysstyrken end nødvendigt, når man befinder sig i et mørkt rum.

Kort og godt: Et godt kamera

Motorola Edge 40_cam
Kameraerne på Edge 40 er ikke perfekte, men rigtig gode (Foto: MereMobil.dk)

Der er ikke meget at udsætte på kameradelen. Den består af et 50 megapixel vidvinkel kamera og et 13 megapixel ultravidvinkel objektiv. Det første kamera har optisk stabilisering og fokuserer lynhurtigt på motiver, mens det sidste også bijobber som makrokamera.

I godt lys giver vidvinkelkameraet detaljerede billeder, med fine farver og god dynamik. Zoomer du lidt ind ryger en del detaljer, men billederne er stadig brugbare. Der er stadig et stykke op til de dyre flagskibsmodeller, men afstanden er ikke nærheden af, hvad der har været.

Når mørket falder på holder Edge 40 stadig en god standard og leverer fornuftige resultater. Der kan opstå mere støj i billedet, men som oftest er jeg ikke blevet skuffet.

Ultravidvinkelkameraet overrasker ved at være skarpt over hele billedet ikke kun i midten, som det ofte ses ved billigere telefoner. Det kan ikke anbefales at benytte zoom her.

Makrofunktionen er ganske velfungerende og kan være sjov at lege med. Jeg har tidligere afskrevet makrokameraer som spild af plads, men når det fungerer så godt som her må jeg tage det i mig igen.

Billeder taget med Motorola Edge 40

Software uden unødigt fyld

Motorola Edge 40 bliver drevet af en Mediatek Dimensity 8020. Det lyder måske ikke så eksotisk, som Snapdragons alternativer. Chipsettet gør dog et solidt stykke arbejde.

Det betyder alt i alt, at du får en flydende og hurtig oplevelse ved daglig brug. Også når der skal spilles mere krævende spil. Det kan dog resultere i let varmeudvikling, men uden et stort dyk i ydelsen.

Softwaren er i vanlig Motorola stil meget tro mod Googles egen vision om hvordan Android skal se ud. Altså intet bloatware, men nogen tilføjelser fra Motorola der med forskellige fagter og bevægelser kan starte f.eks. kamera, lygte eller multitasking.

En rigtig fed tilføjelse er Motorolas Ready For. Den kan forbinde til dit tv eller computer og for eksempel give dig en desktopoplevelse på stuealteret. Med et tilkoblet Bluetooth-tastatur kan du altså redigere Word og Excel dokumenter via telefonen, præcis som hvis du sad ved din computer. Det er smart og noget jeg gerne ser mere af.

Ready For er minder meget om Samsung DeX.

Mine benchmarkmålinger

Her kan du se nogle af mine benchmarkmålinger fra Edge 40 samt Edge 40 Pro.

AntutuGB 1/2-coreGB OpenCL
Motorola Edge 40743.8601.121/3.6775.353
Motorola Edge 40 Pro1.232.2951.460/4.6218.745
Google Pixel 7759.8811.031/ 3.2984461
Samsung Galaxy S231.191.4341.518/4.69210.165
GB = GeekBench

SÅDAN OPDATERES MOTOROLA EDGE 40: Telefonen er født med Android 13. Opdateringer understøttes til og med Android 15. Der udsendes sikkerhedsopdateringer ind til 2026.

Konklusion: Rigelig telefon til de fleste

Motorola Edge 40_box
Du får både hurtiglader og cover med i kassen (Foto: MereMobil.dk)

Med Motorola Edge 40 får du rigtig meget telefon for pengene. Til en vejledende pris på 4.499 kroner får en du en telefon der ydelsesmæssigt matcher eller overhaler konkurrenterne i prisklassen. Samtidig får du eksklusivt design, en lækker skærm, godt kamera og et batteri der holder hele dagen. Og så kan det batteri lades fra 1-100 procent på 45 minutter, med den medfølgende oplader på 68 watt.

Der er naturligvis også mangler. Der er kun to års software opdateringer og så mangler Motorola noget af Googles fotomagi. Man kunne i stedet kigge på Googles Pixel 7 og 7A, hvis det er vigtige kriterier for dig.

Jeg foretrækker trods dens mangler Edge 40, der charmerer mig med sine små finurligheder, som et hurtigt karatehug for at tænde lygten og et ryst for at åbne kameraet. Og ikke mindst Ready For funktionen.

Jeg lander på 5 ud af 6 stjerner.

Aktuelle priser på Motorola Edge 40

Herunder kan du se dagspriserne på Motorola Edge 40.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • God ydelse for prisklassen
 • Godt kamera
 • Flot og hurtig skærm
 • Lækkert design
 • Tæt på ren Android oplevelse
 • Stabilt og velfungerende brugerinterface
 • Ready For funktionen.
 • Hurtig opladning

Lidt at tænke over

 • Kan blive varm under brug
 • Kun to store Android opdateringer

Mere til historien

Motorola har for nylig også lanceret Motorola Razr Ultra. En foldbar telefon med en ekstern skærm på hele 3,6 tommer og hele 144 Hz opdateringshastighed.

Motorola Edge 40
OnePlus Nord 4 – mine første indtryk

TESTEN ER I GANG: OnePlus Nord 4 kommer snart i butikkerne. Jeg har nu telefonen i hænderne, så her er mine første indtryk.

(mere…)
Her er en solid allround-telefon med mangler

VIDEO: Motorola Edge 50 Pro er en ret solid telefon, der blot mangler store rettelser via softwareopdateringer.

(mere…)
Snart kommer den manglende Motorola

Der mangler en telefon i Motorolas 2024-udvalg til efterårssalget. Den kommer snart, forlyder det.

(mere…)
MacBook Air M3 er en lækker lille opgradering | Test

TEST: Forvent ikke en revolution i MacBook Air M3. Forvent en lækker lille, og dyr, opgradering. Læs min MacBook Air test her.

(mere…)
Roborock S8 MaxV Ultra er vasker og støvsuger vanvittigt overbevisende

TEST: Robotstøvsuger- og gulvvaskerobotten S8 MaxV fra Roborock er en af de mest overbevisende rengøringsrobotter, som jeg har testet.

(mere…)
Motorola Razr 50 Ultra har kun én fejl | Test

TEST: Flipdesignet på Motorola Razr 50 Ultra er lækkert, men telefonen har én fejl, du skal kende, før du køber.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram