På Motorola Razr 40 Ultra er folden næsten usynlig

FØRSTE INDTRYK: Skærmen imponerer og designet er lækkert. Læs vores første tanker om Motorola Razr 40 Ultra, som vi har haft i hænderne.

Motorola Razr 40 Ultra
Motorola Razr 40 Ultra har en stor forsideskærm og en ret fantastisk hovedskærm (Foto: MereMobil.dk)

Motorola har netop præsenteret Motorola Razr 40 Ultra ved en lanceringsevent i Madrid, hvor min kollega Kim Vidkær deltog.

Kim har haft Razr 40 Ultra i hænderne og rapporterer, at folden på inder-skærmen er ”tæt på usynlig”. Det er gode nyheder, da skærmfolden allerede på Motorola Razr 2022 var mindre tydelig, end hvad jeg så på Samsung Galaxy Z Flip4.

Motorola Razr 40 Ultra leverer 6,9 tommer skærmstørrelse, når klapperne er åbne. Det er 0,2 tommer mere end på 2022-modellen. Der anvendes OLED-skærmteknologi, som sikrer et rigtigt skarpt skærmbillede.

Vores første indtryk af inder-skærmen er samlet set rigtigt gode og vi kunne bestemt heller ikke undgå at lægge mærke til lysstyrken på 1.400 nits i peak. Det bringer Razr 40 Ultra op i den gode ende, når vi taler lysstyrke. Samsung Galaxy S23 Ultra ligger på 1.750, mens Motorola Edge 40 Pro har 1.300 nits.

– ”Skærmfolden er svær at få øje på, medmindre man kigger specifikt efter den. Den er der stadig, men slet ikke i samme grad som tidligere. Om det bliver værre, jo mere den bliver brugt, er svært at sige endnu,” fortæller Kim Vidkær fra hotelværelset i Spanien.

Han tilføjer, at folden kan føles, når fingeren køres hen over, men efter kort tid lagde han ikke længere mærke til det.

Imponerer på fronten

Hidtil har de moderne klaptelefoner haft et ret lille udvendigt display – så lille at det reelt ikke har været særligt brugbart. Tag bare de 1,9 tommer på Samsung Galaxy Z Flip4, der nærmest bare er et nøglehul.

Razr 2022 løftede størrelsen til 2,7 tommer og nu følger så nærmest hele fronten med 3,6 tommer på 2023-modellen. Lad os minde om, at skærmstørrelsen på den første iPhone i 2007 var 3,5 tommer (480 x 330 pixels).

I dag taler vi 1.056 x 1.066 pixels med Gorilla Glass Victus som glasoverflade. Det er noget vores udsendte i Madrid bliver glad i låget af at se. Husk lige den har (op til) 144 Hz opdateringshastighed på fronten. Vildt!

Umiddelbart er Kims indtryk, at man nu har meget lettere ved at foretage et telefonopkald, læse en besked eller lave en basale betjeninger, uden man har oplevelsen af at kigge ind gennem en brevsprække.

Kim mener, at den rent faktisk kan bruges til noget – også at svare på beskeder eller se lidt YouTube samt bruge skærmen som viewfinder til en hurtig selfie. Alle telefonens apps kan i øvrigt åbnes fra frontskærmen.

– ”Jeg synes, forsideskærmen er spændende. Den er stor nok til at man kan håndtere de fleste hverdags aktiviteter, som mails, beskeder osv. på den. Om man kommer til at gøre det eller man bare per automatik åbner den klapperne og bruger den store skærm, er jeg i tvivl om,” forklarer Kim.

Vores anmeldelse af Motorola Razr 40 Ultra vil afsløre, om de første indtryk holder i praksis.

Solide hængsler

Kim rapporterer fra Madrid, at telefonen virker solid og at hængslet fungerer godt. Klapperne kan åbnes og lukkes helt uden problemer.

Størrelsen og vægten spiller fint sammen – og i sagens natur fylder telefonen ikke ret meget i lommen. Den kompakte facon gør den let at håndtere – og klapperne kan i øvrigt let åbnes med én hånd.

Kim noterer sig, at Motorola bevæger sig væk fra det oprindelige Razr-look, men at de stadig rammer et lækkert designudtryk.

OVERBLIK: Her er alle specifikationerne på Motorola Razr 40 Ultra

MOTOROLA RAZR 40: Hvis du kan nøjes med en mindre frontskærm (1,5”) og en langsommere processor – Snapdragon 8 Gen1 – så tjek Motorola Razr 40 ud. Den er langt fra lige så vild med Ultra-modellen med prisen er også kun 6.699 kroner. Den kommer til Danmark inden for de kommende uger.

Her har vi Razr 40 Ultra i hånden

Pengene værd?

På papiret virker Motorola Razr 40 Ultra som den vildeste klaptelefon med foldbar skærmteknologi, men vi har jo endnu ikke set Samsungs efterfølger til Galaxy Z Flip4.

Vores indtryk er, at prisen på 8.899 kroner er mange penge. Du skal bare tænke på, at dette ikke er en ”standard smartphone som alle andre”. Den er noget særligt og der anvendes nye teknologier omkring skærmtype og designudtryk, hvilket altid koster ekstra.

Salget er startet i Danmark hos flere af de største forhandlere, hvor du kan gå forbi og med egne hænder fornemme, om du synes, at Razr 40 Ultra er pengene værd.

Vi bringer snart en dybdegående anmeldelse af Motorola Razr 40 Ultra.

Mens du venter, kan du læse vores anmeldelse fra november 2022 af Razr 2022, der i dag kan købes til omkring 7.300 kroner. Se dagspriserne på Razr 2022 her.

2022: Se duellen mellem Razr og Z Flip4


BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Vi har endnu ikke set en foldbar telefon i Danmark fra OnePlus, men der går rygter om, at søsterbranded Oppo kommer med en foldbar smartphone.

Motorola Edge 40 Neo giver fuld valuta for pengene | TEST
(mere…)
Motorola vil flytte grænser med nyt mobilkoncept og AI

En Motorola-telefon med bøjelig skærm og tunede AI-funktioner er fremvist. Det er en spændende konceptmobil.

(mere…)
Nye budgettelefoner: Hvis mobilen skal være billig

Motorolas nye telefoner er rigtigt interessante til prisen. Du får fede specs til billige penge. Få overblikket her.

(mere…)
Motorola Edge 40 Neo: Ret vilde specs til prisen

En ny Moto Edge 40 har set dagens lys. Du kan læse mere om Moto Edge 40 Neo her.

(mere…)
Se detaljerne om Motorolas nye lavpristelefoner

I løbet af september ventes det, at Motorola lancerer mindst to nye modeller i Moto G-serien. Her er detaljerne.

(mere…)
Er den innovativ? Kom tæt på Motorola Razr 40 Ultra

VIDEO: Dette er måske den mest innovative klaptelefon netop nu. Her sammenligner jeg Motorola Razr 40 Ultra med Samsung Galaxy Z Flip5.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram