Har Threads tabt nyhedens interesse?

Data viser tilsyneladende et fald i engagementet i Metas nye mikroblogging-app.

Meta Threads logo
Meta er ikke specielt fokuseret på engagementsmålinger, men er opmærksom på spam og falske profiler. (Grafik: MereMobil.dk)

Efter nogle uger med en eksplosiv interesse for Metas nye mikroblogging-app, Threads, er interessen faldende.

Det skriver flere medier.

Således kan analysefirmaet SimilarWeb trække på data, der viser, at engagementet er faldende.

Threads kom ellers fra start den 5. juli og havde allerede efter ti dage 112 millioner brugere. Og det er vel at bemærke udenfor Europa, hvor Threads endnu ikke er tilgængelig.

De mange millioner gør Threads til den hurtigst voksende app nogensinde.

Mere end en halvering

Ifølge SimilarWeb faldt det daglige antal brugere på Threads fra 49 millioner den 7. juli til 23,6 millioner den 14. juli. Altså mere end en halvering.

Alene i hjemlandet USA, som efter sigende oplevede det højeste engagement, faldt forbruget fra 21 minutter om dagen til lidt over seks minutter i samme tidsrum.

Hvor valide SimilarWebs data er til at skabe et totalt billede af Threads succes lider under, at analysefirmaets data alene er baseret på Android-brugere.

Og set i lyset af, at Apples iPhone ligger i lommen på den overvejende del af amerikanerne, så skal dataene tages med et gran salt.

Mediet Engadget skriver dog, at SimilarWebs data stemmer overens med andre virksomheders.

Således har markedsefterretningsfirmaet Sensor Tower rapporteret et lignende fald i engagement, og har ifølge Engadget skrevet, at appen “har oplevet et tocifret fald i DAU’er (dagligt aktive brugere, red.) og brugerengagement siden lanceringen.

Engadget gør desuden opmærksom, at lanceringen af Threads blandt andet faldt sammen med, at Twitter-ejer Elon Musk proklamerede en midlertidig grænse for, hvor mange indlæg brugere kan læse på hans sociale medie.

Elon Musk ville derudover kræve, at en bruger kun kan benytte administrationsværktøjet TweetDeck, hvis brugeren er verificeret. Og det koster penge, at være verificeret på Twitter.

Det betød tilsyneladende, at mange Twitter-brugere søgte alternativer. Blandt andet er det konstateret, at webtrafikken på twitter.com de første to døgn med efter lanceringen af Threads faldt med fem procent.

Dertil kommer, at Threads er koblet sammen med Metas monster-medie Instagram, og at det eksplosive antal oprettelser af brugere kan hænge sammen med dets bånd til Instagram gjorde det ekstraordinært nemt for brugere at tilmelde sig.

Spam og falske profiler

At der kan være noget om frafaldet og det manglende engagement tyder et indlæg af Instagrams topchef, Adam Mosseri, på.

På Threads skrev han forleden, at Meta ikke var specielt fokuseret på engagementsmålinger på dette indledende tidspunkt, men at man har fokus, som med andre nye produkter, at passere højdepunktet i nyhedens interesse og opbygge nye funktioner, forbedre ydeevnen og rangeringen.

Adam Mosser tilføjede desuden, at man med Threads vil især vil være opmærksom på spam og falske profiler.

Mere til historien

Som skrevet er Threads ikke tilgængelig i Europa. Og dog. Mange har alligevel sneget sig til en adgang til det sociale netværk – blandt andet via VPN. Læs mere om det her

Sådan gør du noget ved din afhængighed af sociale medier

TIP: Flere og flere danskere bliver afhængige af sociale medier, det viser en ny undersøgelse. Her er 5 tips til at gøre noget ved det.

(mere…)
Ekspert: AI påvirker dine børn

Cyberbanditterne har en langsigtet plan med at manipulere med dine børn, siger ekspert.

(mere…)
Tinder klar med ny ”Del”-funktion

En ny funktion lander snart i din Tinder-app.

(mere…)
Ny lov kan gøre TikTok ulovlig i USA

Det amerikanske senat har vedtaget lov, som pålægger ByteDance, at frasælger sin amerikanske afdeling.

(mere…)
Opråb til Meta: Stop svindlen

Meta mener det er vanskeligt, at stoppe svindleres annoncer. Kunstig intelligens er sat på opgaven, men fejler.

(mere…)
TikTok er på vej med Instagram-konkurrent

Det ventes, at TikTok snart er på vej med deres bud på en billeddelings-app. Navnet er afsløret.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram