Meta har blokeret europæiske Threads-brugere

Den populære Meta-app, Threads, er endnu ikke tilgængelig i Europa, men mange har alligevel fået adgang til det sociale netværk bl.a. via VPN.

Meta Threads logo
(Grafik: MereMobil.dk)

Meta’s Twitter-konkurrent Threads er endnu ikke tilgængelig i Europa, men det har ikke forhindret europæiske brugere i, at få adgang til det sociale netværk via VPN.

Threads runder 100 millioner brugere på 5 dage

I fredags oplyste Matt Navarra i et Twitter-post, at det ikke længere ville være muligt at benytte Threads med VPN.

Matt Navarra har også spurgt Instagram-chef Adam Mosseri om det var korrekt, men det har Mosseri endnu ikke svaret på. Dog har Meta, selskabet bag Threads, Instagram og Facebook, tidligere udtalt til Engadget, at de gør tiltag for at stoppe brugere i europæiske lande i at benytte Threads.

Nogle brugere har dog alligevel fundet et smuthul – også uden VPN. Det har nogle brugere skrevet på Twitter.

KAOS: Elon Musk går i kødet på Mark Zuckerberg

Threads-appen er ikke tilgængelig i EU, da den indsamler store mængder data på brugerne. Den henter blandt andet data om kontakter, lokation, sundhedsoplysninger og webside-log.

Europa ventes dog, at være et kommende marked for Threads. Men der er altså ikke oplysninger om, hvornår det kan forventes, at appen bliver tilgængelig herhjemme. 

Threads har haft stor succes allerede, hvilket også afspejles af der er falske Threads-apps.

LÆS OGSÅ: Pas på falske Threads-apps – er ikke klar i Danmark

Mere til historien

Det er muligt for brugere, at oprette en Threads-profil via deres Instagram. Dermed kan de følge de samme, som de gør på Instagram. Dermed er det altså hurtigt og nemt, at oprette sig på Threads, hvis man har en Instagram-profil. Det er dog ikke uden konsekvenser, da det efterfølgende ikke er muligt at slette sig på Threads igen – uden også at slette ens Instagram-konto. Dog kan man deaktivere Threads-kontoen uden det går ud over Instagram.

Skal Meta bruge DINE data til træning?

Hvis du ikke ønsker, at Meta skal bruge dine data til træning af kunstig intelligens, så er denne artikel værd at læse.

(mere…)
Falske annoncer med tv-værter overdrages til EU

Dansk tilsyn vurderer, at EU-reglerne overtrædes af Meta på Facebook og Instagram.

(mere…)
Flertal ønsker aldersgrænsen hævet for sociale medier

Frankrig ønsker at forbyde sociale medier for børn og unge under 18 år. En meningsmåling i Norge peger i samme retning.

(mere…)
Fritidsaktiviteter byttes ud med sociale medier

Det fylder mere for børn i 7. klasse, at være på mobilen eller computeren end at være sammen med vennerne fysisk eller dyrke sport.

(mere…)
Børn er alt for tidligt på sociale medier

En ny rapport fra Børns Vilkår viser, at børn alt for tidligt kommer på de sociale medier. Tæt på 50 procent har en profil før de er 10 år.

(mere…)
Sådan gør du noget ved din afhængighed af sociale medier

TIP: Flere og flere danskere bliver afhængige af sociale medier, det viser en ny undersøgelse. Her er 5 tips til at gøre noget ved det.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram