Elon Musk går i kødet på Mark Zuckerberg

Twitter truer med at sagsøge Meta, for at have lanceret det nye sociale medie Threads.

Meta Threads logo
Threads er endnu ikke tilgængelig for danske brugere (Grafik: MereMobil.dk)

Elon Musk er åbenbart mere utilfreds end mellemfornøjet over, at Mark Zuckerberg og hans selskab Meta har lanceret det der flere steder er blevet kaldt en “killer-Twitter”.

De to dollar-milliardærer er således på vej ind i en kamp i det amerikanske retssystem.

Ifølge mediet Semafor har Elon Musk nemlig meldt “krig”. Semafor er i besiddelse af et brev, som en af Twitters advokater ifølge mediet har sendt til Mark Zuckerberg.

Om brevet er ægte er dog endnu ikke bekræftet.

Krigen handler om Metas lancering af mikroblogging-appen Threads, som blev lanceret natten til torsdag dansk tid, og som ifølge Mark Zuckerberg i løbet af ganske få timer havde ti millioner brugere.

Det tal er ifølge Ritzau torsdag aften dansk tid oppe på 30 millioner brugere. Siden har platformen rundet 50 millioner brugere.

I brevet hævder Twitters advokat Alex Spiro, at Meta bevidst har ansat et større antal af Twitters tidligere medarbejdere.

Disse eksansatte kender til Twitters erhvervshemmeligheder, og Meta har brugt den fortrolige information, lyder det videre.

– “Twitter har til hensigt at håndhæve dets rettigheder på streng vis i forhold til intellektuel ejendom og forlanger, at Meta omgående sørger for at stoppe med at bruge Twitters forretningshemmeligheder,” skriver Alex Spiro i det brev, som mediet Semafor siger, det er i besiddelse af.

Fakta

  • Meta’s Threads er en tekstbaseret beskedapp – også kaldet mikroblogging-platform -, som der ligner Twitter. Twitter er en af mange tekstbaserede beskedapps, men den er den mest populære.
  • Threads blev lanceret natten til torsdag dansk i hundredvis af lande, herunder USA og Storbritannien.
  • Torsdag aften dansk tid er der registreret 30 millioner brugere.
  • Appen er endnu ikke tilgængelig i EU på grund af regler om datasikkerhed.

Meta afviser beskyldninger

Det amerikanske medie ABC News skriver, ifølge Ritzau, på baggrund af kilder, at Twitter har sendt et såkaldt cease-and-desist-brev til Meta på grund af den nye platform.

Et “cease-and-desist”-brev er et juridisk dokument, hvor man giver nogen en ordre om at ophøre med og fremover afstå fra at gøre noget.

Meta har afvist beskyldningerne, skriver det tyske nyhedsbureau DPA, men Meta har samtidig bekræftet, at flere tidligere Twitter-ansatte er hos dem. Men de har ikke haft noget at gøre med udviklingen af Threads, lyder det ifølge Ritzau.

Musk fyrede i tusindvis

Det er meget sandsynligt, at tidligere Twitter-ansatte har fundet vej til Meta. Elon Musk fyrede nemlig ansatte i bundter af tusind, da han overtog selskabet i oktober sidste år. Mange af dem har siden fundet andet arbejde i tech-sektoren, og således med stor sandsynlighed også hos Meta.

en mand på en scene
Ifølge Mark Zuckerberg blev der på få timer registreret ti millioner brugere på Threads. (Foto: Meta)

Lanceringen af Threads skete ganske får dage efter Elon Musk havde proklameret en midlertidig grænse for, hvor mange indlæg brugere kan læse på hans sociale medie. Samtidig vil Twitter kræve, at en bruger kun kan benytte TweetDeck (TweetDeck er en app til administration af Twitter-konti, red.), hvis brugeren er verificeret. At være verificeret på Twitter koster penge.

Meta har bundet Threads op på selskabets andet store; det sociale medie Instagram, som har på den anden side af en milliard månedlige brugere. At Threads er forbundet med Instagram ses som et betydeligt boost for tilgangen af nye brugere, skriver nyhedsbureauet dpa.

Appen er endnu ikke tilgængelig i EU på grund af regler om datasikkerhed, og dermed er Threads endnu ikke tilgængelig i Danmark.

Mere til historien

Meta Platforms eller blot Meta er en amerikansk multinational softwarevirksomhed, der indtil oktober 2021 havde navnet Facebook. Selskabet er moderselskab for Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger og og nu også Threads. Meta driver desuden en række tjenester som Mapillary, Reality Labs, Workplace og Meta Portal.

Sådan gør du din Facebook-konto mere sikker

GUIDE: Læs her hvordan du aktiverer totrinsbekræftelse på Facebook, så din Facebook-konto bliver mere sikker.

(mere…)
Så dyrt er Facebook uden reklamer

Facebook er klar et abonnement, hvor du kan bruge platformen uden målrettede reklamer. Men det koster...

(mere…)
Nu kan du slette Threads uden Instagram ryger med

Der er nu mulighed for at Threads-brugere kan slette deres konto, uden Instagram også bliver slettet.

(mere…)
Nu skal du STOPPE med at dele denne tekst på Facebook

Et falsk kædebrev er i omløb i Facebook. Du skal IKKE dele teksten. Læs her hvorfor.

(mere…)
Står hackere bag Wrapped for Instagram?

PAS PÅ! En ny app, Wrapped for Instagram, er måske farlig. Brugere har oplevet, at miste kontrollen med deres konto, efter de har brugt appen.

(mere…)
Facebook og Instagram klar med betaling

Der har været mange rygter og spekulationer længe, men nu er den sikker. Fra 1. november 2023 kan du betale for Facebook og Instagram.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram