Meta er det nye navn til Facebook-selskabet

Facebook fortsætter med at hedde Facebook, men det bagvedliggende selskab skifter navn til Meta, Inc.

Facebook logo
Facebook er en tjeneste under Meta, Inc. på linje med Instagram og WhatsApp

Hidtil har Facebook været et socialt medie drevet af selskabet bag kaldet Facebook, Inc. I spidsen sidder selskabets grundlægger Mark Zuckerberg.

Fremadrettet hedder selskabet bag tjeneste Facebook i stedet Meta, Inc. Det har Zuckerberg oplyst torsdag aften dansk tid på konferencen Facebook Connect, der blev afholdt virtuelt.

Årsagen til navneskiftet skal findes i, at varemærket Facebook er så tæt knyttet til ét produkt, at det ikke kan repræsentere det, som firmaet laver i dag - eller i fremtiden, lød det fra Mark Zuckerberg.

Lige nu har den amerikanske regering fat i kraven på Facebook, der kritiseres stærkt fra mange sider. Om timingen af navneskiftet har noget med den voksende kritik at gøre, vides ikke.

Google skiftede i 2015 navn fra Google Inc. til Alphabet Inc. I dag er Google således navnet på en service/tjeneste og ikke selve firmaet.

I Danmark har vi set en omstrukturering hos TDC Group, hvor YouSee i dag er en tjeneste under firmaet Nuuday A/S.

Navneskiftene får dog ikke forbrugere eller (ret mange) medier til at bruge de nye navne konsekvent. Det hænger sammen med, at ingen læsere forstår, hvad der menes, når man siger Alphabet, Meta eller Nuuday.

LÆS OGSÅ: Ikke dokumenteret at Instagram er farligt

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Tjenester som WhatsApp og Instagram er på linje med tjenesten Facebook at finde under Meta, Inc.

Facebook-ejer dropper ikke Europa

Truslen om, at det måske snart var slut med Facebook og Instagram i Europa er manet til jorden.

(mere…)
Instragram og Facebook i fare for europæiske brugere

Mark Zuckerberg truer netop nu med at lukke for Facebook og Instagram i Europa. Tomme trusler?

(mere…)
Facebook oplever for første gang fald i antal af brugere

For første gang oplevede Facebook i sidste kvartal en nedgang i antallet af daglige brugere. Det kom frem i forbindelse med fremlæggelsen af kvartalsregnskabet.

(mere…)
Google og Facebook får milliard-bøder

Det franske datatilsyn mener, at det skal være lettere at sige nej til cookies. Derfor har de udstedt bøder til Facebook og Google. 

(mere…)
Nej! Facebook viser ikke kun opslag fra de samme venner

TIP: Et svindelopslag er igen i omløb. Det påstås, at du kun ser opslag fra de samme 25 venner på Facebook. Det er en 'hoax' - altså svindel.

(mere…)
Videnskab.dk: Ikke dokumenteret at Instagram er skadeligt

Ifølge en dansk forsker er der ikke videnskabeligt belæg for, at Instagram kan være skadeligt for børn og unge.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram