Alphabet er det nye Google

Google ændrer organisationen. Alphabet er navnet på det nye Google topselskab.

Alphabet

Alphabet (Foto: Google)

Google har på den officielle Google-blog meddelt en større ændring i virksomhedens organisation.

Et nyt holdingselskab med navnet ’Alphabet’ skal fremover lede organisationen, de mange datterselskaber og aktiviteter. Google bliver i den sammenhæng den største.

På toppen af Alphabet sidder de oprindelige Google-stiftere Larry Page (administrerende direktør) og Sergey Brin (præsident). Den nye topchef for “det gamle Google” bliver Sundar Pichai, der har været i organisationen siden 2004.

Google stifterne kalder Alphabet og den nye konstruktion for en ”slimmed down” version af Google.

Efter offentliggørelsen røg aktien syv procent i vejret, da investorerne regner med, at få et større indblik i Googles aktiviteter og følge med i hvordan de går. Tidligere har forskellige projekter været pakket ned i hovedselskabet, så det har været umuligt for omverdenen, at se hvordan et pågældende projekt klarer sig.

I sit indlæg skriver Larry Page desuden, at Google gennem tiden har lavet mange tiltag, som har set mærkelige ud, men som i dag har milliarder af brugere. For eksempel Google Maps, YouTube, Chrome og Android. Og sådan vil det også være i fremtiden.

Alphabet skal ikke være et kendt forbrugerbrand, men en samlende enhed for aktiviteterne.

Alphabet har følgende officielle webadresse: abc.xyz

Google vil opdatere Nexus-enhederne hver måned

Mere til historien

Google har gennem tiden haft en fantastisk evne til at overbevise omverdenen om, at de blot er en lille iværksættervirksomhed bestående af en masse små start-ups. Det er dog et faktum, at Google i dag er en milliarddollars-virksomhed – måske endda den vigtigste virksomhed omkring internettet overhovedet.


Avatar

Om John G.

John G. er journalist, mobilekspert og foredragsholder. Han skriver artikler, analyser og anmeldelser til bl.a. Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Du kan også opleve John G. som ekspert i medier som DR, Aftenshowet, Go' Aften Danmark, TV 2 News og DR P3, samt en lang række radioer og udgivelser.