TikTok begrænser skærmtiden

TikTok er klar med nye funktioner, der blandt andet skal begrænse tiden på mediet for unge under 18 år.

TikTok er et kæmpehit blandt særligt børn - også dem under 13 år, hvilket giver problemer (Kilde: Pixabay.com)
TikTok er et kæmpehit blandt særligt børn – også dem under 13 år, hvilket giver problemer (Kilde: Pixabay.com)

Kritikken hagler ned over TikTok for tiden, hvor der snakkes om at appen deler alt for mange oplysninger om brugeren. Måske deler TikTok endda med den kinesiske regering.

BAGGRUND: Så farlig er TikTok

Alt imens det kører forsøger TikTok også at få lidt positiv opmærksomhed med nye funktioner.

De nye funktioner skal styrke den mentale sundhed hos teenagere og familier, lyder det fra TikTok.

Det skal blandt andet ske med nye standardindstillinger for teenageres konti, som begrænser skærmtiden til 60 minutter. Den nye ”Family Pairing”-udvidelse gør det muligt for forældre bedre at styre skærmtiden for deres børn.

Inden for de kommende uger vil alle konti, som tilhører brugere under 18 år, automatisk få indstillet en daglig begrænsning på 60 minutters skærmtid. Hvis grænsen nås, så vil teenageren skulle indtaste en adgangskode for at kunne fortsætte.

LÆS OGSÅ: TikTok bandlyses på statslige telefoner

TikTok opfordrer teenagere til at sætte en daglig grænse for skærmtid. De vil også fremadrettet sende en besked hver uge med oversigt over den ugentlige skærmtid.

-“Teenagere kan have brug for ekstra støtte, når de begynder at være til stede online, og hos TikTok udvikler vi hele tiden vores platform med deres behov i tankerne. Dette særlige initiativ hjælper både Danmarks unge og deres forældre med at reflektere over den tid, de bruger på platformen, og giver dem værktøjer til at træffe de beslutninger, der føles rigtige for dem,” siger Liv Sandberg, nordisk direktør i TikTok.

Forsker advarer forældre: Slet TikTok på dine børns telefoner

Family Pairing får også flere muligheder. Funktionen gør det muligt for forældre at ”parre” deres egen og deres barns konti, så de kan styre skærmtiden og begrænse det indhold, som barnet ser.

Mere til historien

I Family Pairing vil det være muligt at få vist oversigten af tid, som er brugt i appen og antallet af gange den er åbnet. Ligesom det samlede tidsforbrug vil blive vist.

Læs også:
TikTok risikerer forbud i Danmark 

Flertal ønsker aldersgrænsen hævet for sociale medier

Frankrig ønsker at forbyde sociale medier for børn og unge under 18 år. En meningsmåling i Norge peger i samme retning.

(mere…)
Fritidsaktiviteter byttes ud med sociale medier

Det fylder mere for børn i 7. klasse, at være på mobilen eller computeren end at være sammen med vennerne fysisk eller dyrke sport.

(mere…)
Børn er alt for tidligt på sociale medier

En ny rapport fra Børns Vilkår viser, at børn alt for tidligt kommer på de sociale medier. Tæt på 50 procent har en profil før de er 10 år.

(mere…)
Sådan gør du noget ved din afhængighed af sociale medier

TIP: Flere og flere danskere bliver afhængige af sociale medier, det viser en ny undersøgelse. Her er 5 tips til at gøre noget ved det.

(mere…)
Ekspert: AI påvirker dine børn

Cyberbanditterne har en langsigtet plan med at manipulere med dine børn, siger ekspert.

(mere…)
Tinder klar med ny ”Del”-funktion

En ny funktion lander snart i din Tinder-app.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram