Så sjældent udskifter vi vores mobiltelefon

Vi beholder samme mobiltelefon længere end tidligere. Det viser ny undersøgelse fra analysefirmaet IDC.

Smartphones, iPhone, Samsung, Sony
Der udkommer hele tiden en masse forskellige modeller, men måske forskellen er for lille fra generation til generation? Mobilkøberne beholder i hvert fald telefonerne længere tid end tidligere. (Foto: MereMobil.dk)

Prisstigninger og inflationen er helt sikkert noget af grunden til, at vi beholder vores mobiltelefoner i længere tid end tidligere.

I 2016 udskiftede mobilkøberne deres mobiltelefoner cirka hvert halve år. I de senere år er dette steget til, at mobilkøberne har en opdateringscyklus på 40 måneder, når det kommer til at udskifte smartphonen. 40 måneder svarer til cirka 3,3-3,4 år

At mobilkøberne beholder deres smartphones i længere og længere tid, kan også være fordi, at der ofte er for små opgraderinger fra en generation af en telefon til den næste. Dermed synes man, som køber, at man får mindre for pengene.

Stiftelsen Elektronikkbransjen foretog en spørgeundersøgelse i Norge sidste år, hvor 60 procent af nordmændene havde haft deres mobiltelefon i mindst to år, mens 30 procent ikke havde skiftet telefon i 4 år. Det skriver Tek.no.

Salgstallene på verdensplan var sidste år de dårligste år siden 2013, viser tal fra analysefirmaet IDC. Hvilket selvfølgelig viser, at der sælges færre nye telefoner. Dernæst køber flere måske også genbrugte telefoner, da der er kommet flere forhandlere af de såkaldte ”refurbished” telefoner.

Analysefirmaet Canalys har gode forventninger til salgstallene for 2023, hvor de forventer det enten vil gå lidt frem eller stagnere.

Analysefirma forventer bedre tider for mobilsalget


KAFFEPAUSE MED TECH: To gange om ugen udgives nyhedsbrevet 'Kaffepause med tech' ☕️ Tilmeld dig gratis her - frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager gratis vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

Mens det generelt går nedad for salget af smartphones så oplever produktkategorien med de foldbare smartphones fremgang. Denne ventes, at fortsætte ind i 2023, hvor analysefirmaet Trendforce forventer en stigning i salget af de foldbare smartphones på 44 procent i forhold til 2022.

IDC: Smartphone-salget vil falde i hele 2023

Nye tal viser, at den økonomiske krise har ramt mobilbranchen. Salgstallene vil falde og køberne vil betale mindre end tidligere for telefonerne.

(mere…)
Oppo har ramt plet med nye foldbare smartphones

I slutningen af 2022 sendte Oppo nye foldbare mobiler i handlen på det kinesiske marked. Disse har ramt plet hos mobilkøberne. Europa venter.

(mere…)
Salget af smartphones faldt markant i slutningen af 2022

I fjerde kvartal 2022 faldt salget af iPhones med 14,9 procent, men andre producenter oplevede endnu større fald i salget.

(mere…)
Hurtigere levering af iPhone 14 Pro

Det er blevet hurtigere at få en iPhone 14 Pro i hånden.

(mere…)
Analysefirma forventer bedre tider for mobilsalget

2022 var et år hvor smartphone-salget gik dårligt, men skal man tro Canalys Research kommer der fremgang i år.

(mere…)
Salget af foldbare vil næsten fordobles i år

Forventningerne til foldbare smartphones er stor i 2023. Der kom interessante modeller i 2022 der solgte godt. Analysefirma forventer tæt på en fordobling.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram