Så sjældent udskifter vi vores mobiltelefon

Vi beholder samme mobiltelefon længere end tidligere. Det viser ny undersøgelse fra analysefirmaet IDC.

Smartphones, iPhone, Samsung, Sony
Der udkommer hele tiden en masse forskellige modeller, men måske forskellen er for lille fra generation til generation? Mobilkøberne beholder i hvert fald telefonerne længere tid end tidligere. (Foto: MereMobil.dk)

Prisstigninger og inflationen er helt sikkert noget af grunden til, at vi beholder vores mobiltelefoner i længere tid end tidligere.

I 2016 udskiftede mobilkøberne deres mobiltelefoner cirka hvert halve år. I de senere år er dette steget til, at mobilkøberne har en opdateringscyklus på 40 måneder, når det kommer til at udskifte smartphonen. 40 måneder svarer til cirka 3,3-3,4 år

At mobilkøberne beholder deres smartphones i længere og længere tid, kan også være fordi, at der ofte er for små opgraderinger fra en generation af en telefon til den næste. Dermed synes man, som køber, at man får mindre for pengene.

Stiftelsen Elektronikkbransjen foretog en spørgeundersøgelse i Norge sidste år, hvor 60 procent af nordmændene havde haft deres mobiltelefon i mindst to år, mens 30 procent ikke havde skiftet telefon i 4 år. Det skriver Tek.no.

Salgstallene på verdensplan var sidste år de dårligste år siden 2013, viser tal fra analysefirmaet IDC. Hvilket selvfølgelig viser, at der sælges færre nye telefoner. Dernæst køber flere måske også genbrugte telefoner, da der er kommet flere forhandlere af de såkaldte ”refurbished” telefoner.

Analysefirmaet Canalys har gode forventninger til salgstallene for 2023, hvor de forventer det enten vil gå lidt frem eller stagnere.

Analysefirma forventer bedre tider for mobilsalget


BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

Mens det generelt går nedad for salget af smartphones så oplever produktkategorien med de foldbare smartphones fremgang. Denne ventes, at fortsætte ind i 2023, hvor analysefirmaet Trendforce forventer en stigning i salget af de foldbare smartphones på 44 procent i forhold til 2022.

Apple har for første gang solgt mere end Samsung

Det globale smartphone-marked gik tilbage i 2023, men Apple har vundet markedsandele fra konkurrenterne.

(mere…)
Lysere tider på smartphone-markedet

To års nedgang har præget smartphone-markedet, men nu tyder det på, at vi går lysere tider i møde.

(mere…)
Stjernerne har et fast greb om danskernes streaming

Store begivenheder med danske stjerner er det store trækdyr i ny stigning af danskernes streamingforbrug.

(mere…)
Samsung har solgt langt flere mobiler end Apple

Koreanske Samsung har lagt god afstand til Apple, målt på salgstal.

(mere…)
Apple Watch runder kæmpe milepæl

I 2015 kom det første Apple Watch i handlen og havde svært ved at indfri forventningerne. Nu har Apple Watch rundet en kæmpe milepæl.

(mere…)
Dårligste smartphone-salg i mere end et årti

Nye tal viser, at smartphonesalget fortsætter med at falde og første kvartal 2023 var det dårligste i mere end et årti.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram