Salget af smartphones faldt markant i slutningen af 2022

I fjerde kvartal 2022 faldt salget af iPhones med 14,9 procent, men andre producenter oplevede endnu større fald i salget.

smartphone
Mobilbrugerne har på verdensplan købt færre nye mobiltelefoner i 2022 end de gjorde i 2021, det viser en ny analyse fra IDC
(Foto: Adrianna Calvo)

Årets fjerde kvartal er normalt et af de vigtigste og der hvor der sælges mest. Men i 2022 blev det ikke et godt kvartal for mobilproducenterne. Nærmere tværtimod. Det bød nemlig på en markant nedgang for alle producenterne.

Ifølge en ny rapport fra analysevirksomheden IDC, så oplevede hele smartphonemarkedet et fald på 18,3 procent.

Analysevirksomheden IDC har udgivet en rapport, hvor de viser, hvordan mobilmarkedet gik i 2022 - på salg og markedsandele. (Kilde: IDC)
Analysevirksomheden IDC har udgivet en rapport, hvor de viser, hvordan mobilmarkedet gik i 2022 – på salg og markedsandele. (Kilde: IDC)

Apple gik mindst tilbage

Selvom alle mobilproducenterne oplevede nedgang, så var den mindst hos Apple. Apple dog kan glæde sig over, at de kom ud af kvartalet, som den mobilproducent med størst markedsandel.

Apple gik 14,9 procent tilbage i salget sammenlignet med samme kvartal året før. Sammenligner vi hele 2022 med 2021, så oplevede Apple et fald på 4 procent.

Samsung oplevede et fald på 15,6 procent. Men er samlet den andenstørste mobilproducent med en markedsandel på 19,4 procent.

Trods nedgangen øger begge deres markedsandel fra 2021 til 2022.

Xiaomi oplever den største tilbagegang. De går 26,3 procent tilbage i salget. De har en markedsandel på 11 procent.

Er det kun krisen…

Den stigende inflation, prisstigninger på mobiltelefoner og anden elektronik, samt mobiltelefoner måske ikke forbedres markant fra en model til en anden, gør mobilkøberne ikke køber nye lige så ofte som tidligere.

Opdateringscyklussen på smartphones er nu på 40 måneder (3,3 år), hvor mobilkøberne i 2016 udskiftede deres mobiltelefoner cirka hvert andet år.

IDC oplyser, at fjerde kvartal 2022 oplevede det største fald i antallet af smartphones forsendelser nogensinde i et kvartal, samt 2022 var det dårligste siden 2013.

Mere til historien

En rapport fra organisationen WEEE Forum lød i 2022, at det var forventet, at tæt på en tredjedel af de mobiltelefoner, der findes på verdensplan, ville blive kasseret eller gemt og glemt i løbet af i år. Det svarer til, at 5,3 milliarder mobiltelefoner ville blive affald i 2022. Der er generelt kommet meget fokus på genbrug af diverse komponenter m.m.

Apple har for første gang solgt mere end Samsung

Det globale smartphone-marked gik tilbage i 2023, men Apple har vundet markedsandele fra konkurrenterne.

(mere…)
Lysere tider på smartphone-markedet

To års nedgang har præget smartphone-markedet, men nu tyder det på, at vi går lysere tider i møde.

(mere…)
Stjernerne har et fast greb om danskernes streaming

Store begivenheder med danske stjerner er det store trækdyr i ny stigning af danskernes streamingforbrug.

(mere…)
Samsung har solgt langt flere mobiler end Apple

Koreanske Samsung har lagt god afstand til Apple, målt på salgstal.

(mere…)
Apple Watch runder kæmpe milepæl

I 2015 kom det første Apple Watch i handlen og havde svært ved at indfri forventningerne. Nu har Apple Watch rundet en kæmpe milepæl.

(mere…)
Dårligste smartphone-salg i mere end et årti

Nye tal viser, at smartphonesalget fortsætter med at falde og første kvartal 2023 var det dårligste i mere end et årti.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram