Analysefirma forventer bedre tider for mobilsalget

2022 var et år hvor smartphone-salget gik dårligt, men skal man tro Canalys Research kommer der fremgang i år.

Smartphone dobbelttap
Samsung Galaxy S21 (Foto: MereMobil.dk)

Smartphone-producenterne havde udfordringer i 2022, hvor salget gik ned. Salget i 2022 faldt med 11 procent sammenlignet med 2021.

I fjerde kvartal 2022 var salget hele 17 procent lavere end samme periode i 2021.

Men på trods af det, så har analytikerne forventninger til, at det vil gå fremad i 2023 eller i hvert fald vil det stagnere.

LÆS OGSÅ: EU vil forlænge levetiden på smartphones

Analytikeren Runar Bjørhovde fra Canalys Research kalder salget i 2022 og særligt fjerde kvartal for det værste i et årti. Det skriver CNET.

Apple kunne dog ”sole” sig lidt i 2022, hvor de opnåede deres højeste kvartalsvise markedsandel nogensinde på 25 procent. Denne fik de i fjerde kvartal, hvor Samsung fik 20 procent og Xiaomi 11 procent. Samsung er dog fortsat den største smartphone-producent målt på hele året.

Her er Årets Mobil 2022

Canalys Research forudser i 2023, at der vil være en flad til marginal vækst. Dog er der en del usikkerhed, som kan få stor betydning. Inflationen, de stigende renter og måske mange fyringer kan få store konsekvenser, der kan smitte af på smartphone-salget, som trods alt er en luksusgode.

TECHVIDEOER PÅ DANSK: Vil du se videoer på dansk om ny teknologi? På vores YouTube-kanal har vi test af telefoner og ny teknologi Du kan følge MereMobil.dk på YouTube her 😊

Mere til historien

Særligt de foldbare smartphones er der store forventninger til i 2023, hvor analysefirmaet Trendforce forventer en stigning i salget af de foldbare smartphones på 44 procent i forhold til 2022.

Læs også:
Oppo på vej med foldbare smartphones i Europa

Så sjældent udskifter vi vores mobiltelefon

Vi beholder samme mobiltelefon længere end tidligere. Det viser ny undersøgelse fra analysefirmaet IDC.

(mere…)
Salget af smartphones faldt markant i slutningen af 2022

I fjerde kvartal 2022 faldt salget af iPhones med 14,9 procent, men andre producenter oplevede endnu større fald i salget.

(mere…)
Hurtigere levering af iPhone 14 Pro

Det er blevet hurtigere at få en iPhone 14 Pro i hånden.

(mere…)
Salget af foldbare vil næsten fordobles i år

Forventningerne til foldbare smartphones er stor i 2023. Der kom interessante modeller i 2022 der solgte godt. Analysefirma forventer tæt på en fordobling.

(mere…)
Xiaomi runder kæmpe milepæl

Xiaomi har netop afsløret, at de har solgt 72 mio. af Redmi Note i Indien siden 2014, men nu er en global milepæl nået.

(mere…)
Apple slår alle på tablets - iPad er vinderen

Apple er den altdominerende markedsleder på tablets. iPad er over dobbelt så stor som Samsung-tablets.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram