Samsung rykker fra alle på Android

VIDEO: Samsung viser, hvordan en ægte topmodel skal skæres. Se videoen og kom tæt på Samsung Galaxy S22 Ultra her.

Den bedste topmodel dette forår på Android-platformen er Samsung Galaxy S22 Ultra. Topmodel vil sige, at den ligger på den absolut øverste hylde med alt, hvad der kan kravle og gå af ydelse, kamerateknologi og skærmkvalitet.

Siden min anmeldelse af Samsung Galaxy S22 Ultra i februar, har jeg testet flere andre mobiler, hvilket har bestyrket min opfattelse af, at Samsung har en helt særlig styrke.

En model som Motorola Edge 30 Pro er det bedste value-for-money, men Samsung kan stadig noget med kamera- og skærmteknologi, som de andre har til gode at lære.

ANMELDELSE: Motorola Edge 30 Pro er en fed mobil med få problemer

Mange kreative muligheder i kameraet

De mange objektiver kombineret med en god kamerasoftware, er styrken i Galaxy S22 Ultra, hvis du vil tage kreative billeder. Du kan se nogle eksempler i videoen herover.

Du kommer ikke til at bruge 100x zoom, men niveauerne på 3, 5 eller 10 gange zoom udvider bare mulighederne for at få billeder i kassen, som ellers ikke er mulige med en smartphone.

Kvaliteten af zoom er ”okay” i forhold til, at det trods alt er en telefon.

Knald på skærmen

Det er ikke underligt, at mange af Samsungs konkurrenter køber skærme hos Samsung Display. Det er en uovertruffen kvalitet, der ser godt ud og hvor der er knald på lysstyrken.

Føromtalte Motorola kommer til kort, i forhold til S22 Ultra, når solen brager igennem; det er bare lettere at se indholdet på skærmen, hvis du har Galaxy S22 Ultra i hånden.

Samsung leverer vildt flydende grafik, da skærmen har 120 Hz opdateringshastighed. 120 Hz er dynamisk, så telefonen skruer op for skærmopdateringerne, når indholdet kræver det. Dette sparer på batteriet.

Exynos vs. Qualcomm

Den evige debat om Samsungs egen Exynos processor og konkurrenten Qualcomm eksisterer også omkring Samsung Galaxy S22 Ultra. Hvilke er bedst? Er det øv at have en Exynos-model?

Nej! Tro mig! Du opdager aldrig en forskel, da disse findes i marginalerne. Der er rigeligt med ydelse i Samsung Exynos 2200 – tilsvarende hvad vi finder i Qualcomm Snapdragon 8 (gen 1).

LÆS OGSÅ: Qualcomm Snapdragon 8 kan ikke følge med Apple

Efter jeg har opdaget fortræffelighederne ved Qualcomm-teknologien aptX, er jeg dog lidt ærgerlig over, at denne ikke findes i de nordiske modeller fra Samsung.

Den bedste Samsung Galaxy S21 er amerikansk

Teknologien findes i nogle Qualcomm-chipsets og ikke i Samsungs egne Exynos-chipsets.

HVAD ER APTX? Lydteknologien aptX findes i nogle chipsets fra Qualcomm. AptX forsøger at genskabe nogle af de lyddata, der går tabt, når der streames og lyden overføres via Bluetooth. Det kræver et headset eller anden lydenhed med aptX, men har du det, er forskellen tydelig hørbar. Et headset som B&O Beoplay HX har aptX, men det findes også i mange andre produkter.

Bedst på opdateringer

Samsung rykker endnu engang baren opad, når det kommer til softwareopdateringer

Samsung Galaxy S22-serien får fire store Android-opdateringer og er således med indtil og med Android 16 (eller hvad navnet bliver). Sikkerhedslaget opdateres i fem år.

Ingen andre producenter på Android-platformen kan matche Samsung på softwareopdateringer. Det vil for mange være et stærkt købsargument.

LÆS OGSÅ: Sådan opdateres Samsung Galaxy S22-serien

Dette vil du ikke bruge

Samsung har overført note-konceptet til Galaxy S22 Ultra og vedlægger en S Pen i maven på telefonen. Du kan tegne og skrive på skærmen med den bedste teknologi hidtil på en Samsung-enhed.

Forsinkelsen mellem pen og streg er 2,8 ms. Det er tre gange mindre forsinkelse end på Samsung Galaxy Note20 Ultra, der kom for to år siden.

Selvom det er en cool funktion, som ingen andre telefoner tilbyder, så er det bare ikke noget, at ret mange kommer til at bruge. Det er ikke på grund af notefunktionen, at du skal købe Galaxy S22 Ultra.

Et stærkt køb

Samsung leverer deres hidtil stærkeste topmodel og viser de andre Android-producenter, hvor skabet skal slå, når vi taler om en topmodel fra øverste hylde.

Jeg har givet topkarakter til Galaxy S22 Ultra.

Husk også at læse min test af Samsung Galaxy S22 Ultra.

Mere til historien

Allerede inden salgsstarten af Galaxy S22-serien forudstå Samsung problemer med leveringerne. En hurtigt tjek på Pricerunner viser, at det stort set kun er ultramodellen, der p.t. kan skaffes. Galaxy S22 og S22+ står som udsolgt hos de fleste forhandlere.

Samsungs Jet-robotstøvsuger- og gulvvasker lyder som en JET

TEST: Samsung Bespoke Jet Bot Combo AI kombinerer støvsugning med gulvvask, hvor der vaskes med rent vand hele tiden. Rengøringen er virkelig god, men den larmer helt vildt.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Flip6 er et fremskridt | Test

TEST: Samsung Galaxy Flip6 er et skridt frem fra Galaxy Flip5, men der er stadig udfordringer. Her kan du læse min test af 2024-klaptelefonen.

(mere…)
Sony bliver ved med at skyde forbi

VIDEO: Sony Xperia 1 VI er et fremskridt. Desværre rammer Sony ikke skiven, selvom Xperia 1 VI dog har flere fordele. Se min videotest her.

(mere…)
OnePlus Nord CE 4 Lite er lidt for “lite” | Test

MINE INDTRYK: Inden sommerferien ramte præsenterede OnePlus den nye lavprismodel Nord CE 4 Lite. Er den værd at købe?

(mere…)
Her er alle nyhederne fra Samsung Unpacked 2024

OVERBLIK: Samsung har været produktive og ved denne sommers Unpacked event præsenterede de intet mindre end 6 nye produkter.

(mere…)
Robotplæneklipper? Her er min store 2024-guide

GUIDE: Her får du de mest udbredte myter og misforståelser omkring græsklipning og robotplæneklippere. Plus gode råd.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
73 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram