Samsung erkender leveringsproblemer på Galaxy S22 fra dag ét

Galaxy S22-serien kan fra salgsstarten blive et problem at skaffe i nogle varianter.

Samsung Galaxy S22 Ultra
Samsung Galaxy S22 Ultra

Årets vigtigste mobilpræsentation fra Samsung er overstået, men selvom de mange rosende ord om Galaxy S22-serien ingen ende ville tage fra Samsungs topfolk, lurer et kedeligt faktum i kulissen.

Samsung vil højst sandsynligt ikke have varer nok, når salget begynder den 25. februar 2022.

- ”Den første måned til halvanden vil vi ikke kunne levere det, vi kan sælge,” fortæller Samsungs danske topchef Claus Holm til MereMobil.dk.

Konkret vil det påvirke hvilke farvevarianter og hukommelsesstørrelser, der bliver tilgængelig. Det betyder, at en given variant f.eks. kun fås med 128 GB lagerplads i sort, men ikke i grøn eller pink - et tænkt eksempel på, hvordan manglen kan ramme.

Ventetid på alt fra biler til mobiler

Samsung er ligesom mange andre, der benytter mikrochips, ramt af den verdensomspændende komponentmangel, der udfordrer alt fra pærer over køkkenudstyr til biler og mobiler. Selv robotstøvsugere er ramt.

-”Vi havde håbet på, at problemet ville være klinget af. Desværre viser alle de signaler, vi får, at problemet faktisk ser ud til at vokse og blive større,” har Peter Thagesen, der er underdirektør i Dansk Industri med ansvar for global handel, tidligere udtalt til DR.

Han forventer, at problemet fortsætter gennem hele 2022.

Samsung har tidligere forudsagt, at chipmanglen vil vare indtil 2. halvår 2022.

- ”Vores telefoner bliver voldsomt udfordret, da vi har svært ved at få chip og komponenter nok. Forskellige produkter bliver ramt forskelligt på grund af, at de indeholder forskellige typer af komponenter, men det vil også ramme S22-serien,” forklarer Claus Holm.

Producerer meget selv

I forhold til konkurrenterne har Samsung den fordel, at de selv producerer en lang række komponenter til telefoner, tablets og tv-skærme.

Eksempelvis Exynos 2200 processoren, som sidder i de nye Galaxy S22-modeller, er in-house-produktion. Samsung producerer blandt andet også hukommelseschips og skærme.

Samsung forsøger at sprede risikoen for produktmangler ud ved f.eks. at anvende Qualcomm-processorer i nogle markedsområder og deres egne Exynos-processorer i andre – herunder Danmark.

Techgiganten kan dog stadig ikke følge med, hvorfor Galaxy S22-serien allerede fra salgsstarten bliver udfordret.

Galaxy S22-serien sælges i Danmark med Exynos 2200-chipset og ikke chip fra amerikanske Qualcomm.

SE OGSÅ: Se prisen på Samsung Galaxy S22 5G hos Call me Sponseret link

Mere til historien

Samsung Galaxy S22 Ultra og Galaxy S22+ har en maksimal lysstyrke på 1.750 nits. Den billigste model, Galaxy S22, har et max på 1.350 nits, oplyser Samsung.

Billig-udgave af Galaxy S23 kommer i denne uge

Inden for få dage præsenterer Samsung en billigversion af Galaxy S23 med navnet Galaxy S23 FE.

(mere…)
Jeg er vild med designet på Galaxy Watch6 Classic

VIDEO: Flot design og gode sundhedsfunktioner, men desværre en del fejl i brugeroplevelsen - dog stadigvæk det bedste Android-smartwatch.

(mere…)
Samsung på vej med ny produktkategori

Samsung kan være på vej ny produktserie. Der er måske tale om en fingerring med smartfunktioner.

(mere…)
Samsung klar med anden generation af Freestyle

Samsung har tidligere lanceret en rigtig smart bærbar projektor, som giver storskærmsoplevelser alle steder. Nu er anden generation klar.

(mere…)
Samsung Galaxy Watch6 Classic test | Som at have en læge i lommen

TEST: Designet er mega fedt! Mængden af sundheds- og motionsdata er enormt! Når Samsung i mål? Læs min test af Galaxy Watch6 Classic.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold5 test | én STOR forskel

TEST: Der er én stor forskel fra Galaxy Z Fold4 til Z Fold5, men er det nok til at retfærdiggøre den høje pris? Læs min test af Samsung Galaxy Z Fold5 og få svaret.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram