Samsung erkender leveringsproblemer på Galaxy S22 fra dag ét

Galaxy S22-serien kan fra salgsstarten blive et problem at skaffe i nogle varianter.

Samsung Galaxy S22 Ultra
Samsung Galaxy S22 Ultra

Årets vigtigste mobilpræsentation fra Samsung er overstået, men selvom de mange rosende ord om Galaxy S22-serien ingen ende ville tage fra Samsungs topfolk, lurer et kedeligt faktum i kulissen.

Samsung vil højst sandsynligt ikke have varer nok, når salget begynder den 25. februar 2022.

- ”Den første måned til halvanden vil vi ikke kunne levere det, vi kan sælge,” fortæller Samsungs danske topchef Claus Holm til MereMobil.dk.

Konkret vil det påvirke hvilke farvevarianter og hukommelsesstørrelser, der bliver tilgængelig. Det betyder, at en given variant f.eks. kun fås med 128 GB lagerplads i sort, men ikke i grøn eller pink - et tænkt eksempel på, hvordan manglen kan ramme.

Ventetid på alt fra biler til mobiler

Samsung er ligesom mange andre, der benytter mikrochips, ramt af den verdensomspændende komponentmangel, der udfordrer alt fra pærer over køkkenudstyr til biler og mobiler. Selv robotstøvsugere er ramt.

-”Vi havde håbet på, at problemet ville være klinget af. Desværre viser alle de signaler, vi får, at problemet faktisk ser ud til at vokse og blive større,” har Peter Thagesen, der er underdirektør i Dansk Industri med ansvar for global handel, tidligere udtalt til DR.

Han forventer, at problemet fortsætter gennem hele 2022.

Samsung har tidligere forudsagt, at chipmanglen vil vare indtil 2. halvår 2022.

- ”Vores telefoner bliver voldsomt udfordret, da vi har svært ved at få chip og komponenter nok. Forskellige produkter bliver ramt forskelligt på grund af, at de indeholder forskellige typer af komponenter, men det vil også ramme S22-serien,” forklarer Claus Holm.

Producerer meget selv

I forhold til konkurrenterne har Samsung den fordel, at de selv producerer en lang række komponenter til telefoner, tablets og tv-skærme.

Eksempelvis Exynos 2200 processoren, som sidder i de nye Galaxy S22-modeller, er in-house-produktion. Samsung producerer blandt andet også hukommelseschips og skærme.

Samsung forsøger at sprede risikoen for produktmangler ud ved f.eks. at anvende Qualcomm-processorer i nogle markedsområder og deres egne Exynos-processorer i andre – herunder Danmark.

Techgiganten kan dog stadig ikke følge med, hvorfor Galaxy S22-serien allerede fra salgsstarten bliver udfordret.

Galaxy S22-serien sælges i Danmark med Exynos 2200-chipset og ikke chip fra amerikanske Qualcomm.

Mere til historien

Samsung Galaxy S22 Ultra og Galaxy S22+ har en maksimal lysstyrke på 1.750 nits. Den billigste model, Galaxy S22, har et max på 1.350 nits, oplyser Samsung.

Samsung gør SmartThings klar til Matter

Den kommende standard for smarthome-teknologi, Matter, er på trapperne. Nu tester Samsung enheder med Matter på deres SmartThings-platform.

(mere…)
Android Auto problemer med Samsung og OnePlus er løst

Sort skærm i bilen med Android Auto har i lang tid plaget nogle Samsung- og OnePlus-ejere, men nu er fejlen løst.

(mere…)
Samsung solgte flest Android-telefoner med 5G i februar

Galaxy A52s 5G fra Samsung slog alle konkurrenter og blev den bedst solgte Android-telefon med 5G i februar måned.

(mere…)
Samsung bekræfter at nye foldbare er på vej

Samsung officielt bekræftet, at de er på vej med flere foldbare smartphones i andet halvår af 2022.

(mere…)
Særlig Galaxy Z Flip 3 Pokémon Edition revnet væk

KORT NYT: Få minutter tog det for Samsung at få udsolgt af den nye særlige Pokémon Edition af Galaxy Z Flip 3.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold 4 får nye hængsler

Rygterne svirrer om den kommende foldbare Galaxy Z Fold 4 fra Samsung. Det ventes, at den kommer med bedre kamera og redesignede hængsler.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram