Samsung erkender leveringsproblemer på Galaxy S22 fra dag ét

Galaxy S22-serien kan fra salgsstarten blive et problem at skaffe i nogle varianter.

Samsung Galaxy S22 Ultra
Samsung Galaxy S22 Ultra

Årets vigtigste mobilpræsentation fra Samsung er overstået, men selvom de mange rosende ord om Galaxy S22-serien ingen ende ville tage fra Samsungs topfolk, lurer et kedeligt faktum i kulissen.

Samsung vil højst sandsynligt ikke have varer nok, når salget begynder den 25. februar 2022.

– ”Den første måned til halvanden vil vi ikke kunne levere det, vi kan sælge,” fortæller Samsungs danske topchef Claus Holm til MereMobil.dk.

Konkret vil det påvirke hvilke farvevarianter og hukommelsesstørrelser, der bliver tilgængelig. Det betyder, at en given variant f.eks. kun fås med 128 GB lagerplads i sort, men ikke i grøn eller pink – et tænkt eksempel på, hvordan manglen kan ramme.

Ventetid på alt fra biler til mobiler

Samsung er ligesom mange andre, der benytter mikrochips, ramt af den verdensomspændende komponentmangel, der udfordrer alt fra pærer over køkkenudstyr til biler og mobiler. Selv robotstøvsugere er ramt.

-”Vi havde håbet på, at problemet ville være klinget af. Desværre viser alle de signaler, vi får, at problemet faktisk ser ud til at vokse og blive større,” har Peter Thagesen, der er underdirektør i Dansk Industri med ansvar for global handel, tidligere udtalt til DR.

Han forventer, at problemet fortsætter gennem hele 2022.

Samsung har tidligere forudsagt, at chipmanglen vil vare indtil 2. halvår 2022.

– ”Vores telefoner bliver voldsomt udfordret, da vi har svært ved at få chip og komponenter nok. Forskellige produkter bliver ramt forskelligt på grund af, at de indeholder forskellige typer af komponenter, men det vil også ramme S22-serien,” forklarer Claus Holm.

Producerer meget selv

I forhold til konkurrenterne har Samsung den fordel, at de selv producerer en lang række komponenter til telefoner, tablets og tv-skærme.

Eksempelvis Exynos 2200 processoren, som sidder i de nye Galaxy S22-modeller, er in-house-produktion. Samsung producerer blandt andet også hukommelseschips og skærme.

Samsung forsøger at sprede risikoen for produktmangler ud ved f.eks. at anvende Qualcomm-processorer i nogle markedsområder og deres egne Exynos-processorer i andre – herunder Danmark.

Techgiganten kan dog stadig ikke følge med, hvorfor Galaxy S22-serien allerede fra salgsstarten bliver udfordret.

Galaxy S22-serien sælges i Danmark med Exynos 2200-chipset og ikke chip fra amerikanske Qualcomm.

SE OGSÅ: Se prisen på Samsung Galaxy S22 5G hos Call me Annoncelink

Mere til historien

Samsung Galaxy S22 Ultra og Galaxy S22+ har en maksimal lysstyrke på 1.750 nits. Den billigste model, Galaxy S22, har et max på 1.350 nits, oplyser Samsung.

Mine første indtryk af Samsung Galaxy Z Fold6

PRE-TEST: Jeg er i gang med testen af Samsung Galaxy Z Fold6. Her får du mine første indtryk.

(mere…)
Samsung Galaxy Watch Ultra minder om, ja …

Samsung er klar med en urmodel til dem, som kræver et ekstra hårdført ur. Her kan du læse om Samsung Galaxy Watch Ultra og den mindre model Galaxy Watch7.

(mere…)
Jeg har prøvet Galaxy Ring – mine første indtryk

PRØVEKØRT: Jeg har haft Samsung Galaxy Ring på fingeren. Her er hvad jeg synes og hvad ringen kan.

(mere…)
Samsung præsenterer den nye Galaxy Z Flip6

Så kom dagen, hvor Samsung lancerede Z Flip6. En telefon der er lettere at have med og som tilbyder flere nye tilpasnings- og kreativitetsfunktioner.

(mere…)
Samsung Galaxy Fold6 og Galaxy Flip6 – se priserne

PRISOVERSIGT: Her er de danske priser på Samsung Galaxy Z Fold6 og Galaxy Z Flip6. Se varianter og salgsstart datoen i Danmark.

(mere…)
Galaxy Ring kommer ikke til Danmark

Smart-ringen Galaxy Ring fra Samsung kommer ikke til Danmark. Her er, hvad du går glip af.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram