Huawei røg fra toppen til bunden på få år

Straffet. Ja, det var hvad Huawei blev, da amerikanerne indførte de mange forbud i handelskrigen, som for alvor tog livet af Huawei.

Huawei Mate 20 Pro
Huawei Mate 20 Pro (Foto MereMobil.dk)

Historien om Huawei var egentlig et eventyr, men da de nåede toppen, så gik det stærkt ned ad bakke. 

Grunden til det pludselige stop på deres succes skal findes ved, at de amerikanske myndigheder for snart tre år siden føjede Huawei til listen over selskaber, som amerikanske virksomheder ikke må handle med.

Det betød kort og godt farvel til de chipset, som de ønskede og endnu værre blev det et ikke muligt, at benytte Android med Googles tjenester. 

Google tvinges til at droppe Huawei – få overblikket her

Dette forbud står fortsat ved magt og har altså gjort Huaweis telefoner ubrugelige på markeder som blandt andet det danske. 

Huawei P40 Pro var den første topmodel, hvor vi i Danmark oplevede det meget lukkede ”Android”, hvor adgangen til Googles tjenester var spærret. Det betyder blandt andet, at man ikke kan benytte Gmail, Google Maps, Google Play Store m.m.

ANMELDELSE: Huawei P40 Pro – bedst og dårligst på samme tid

Lige inden handelskrisen startede mellem USA og Kina, der medførte forbuddet, var Huawei en af verdens største og bedst sælgende smartphone-producenter. I 2019 er de noteret for at have solgt lige over 240 millioner smartphones, hvilket kun blev overgået af Samsung.

Smartphonemarkedet 2021 vs. 2020 i følge tal fra Omdia analysefirma (Kilde: Omdia)
Smartphonemarkedet 2021 vs. 2020 i følge tal fra Omdia analysefirma (Kilde: Omdia)

I 2021 var de noteret for 35 millioner solgte smartphones og tre procents markedsandel, ifølge tal fra analysefirmaet Omdia.

Huawei har forsøgt sig med deres eget styresystem, HarmonyOS, der indtil videre ikke har vundet indpas hos mobilbrugere. Men meldingen så sent som i august 2021 var, at de vil tilbage til toppen.

Mere til historien

Tror du, at Huawei forsvinder helt fra smartphone-markedet? Skriv gerne din kommentar i kommentarfeltet længere nede.

Huawei Mate 50-serien lanceres internationalt

En international lancering med Mate 50-serien er på vej. Det er dog uvist, hvilke lande den lanceres i.

(mere…)
Huawei overhaler Apple inden om

Når Apple i dag muligvis præsenterer en iPhone med satellitforbindelse, så har kineserne allerede taget broden af nyheden.

(mere…)
Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Kinesiske telefoner skal smides i skraldespanden

Forsvarsminister opfordrer til, at ejere af kinesiske telefoner, skiller sig af med dem. En dansk ekspert bakker op.

(mere…)
Huawei udvider samarbejde med bilgigant

Huawei har udvidet samarbejdet med bilgiganten JAC Group om at udvikle forskellige typer teknisk udstyr. 

(mere…)
Huawei giver ikke op – vi vil tilbage til toppen

Selvom det altså netop nu ikke går særlig godt for Huawei og salget af deres smartphone-modeller, så giver de ikke op. Vi vil tilbage til toppen, lyder det.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
28 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram