Samsung Galaxy S21 FE test | kameraet er et kompromis

TEST: Galaxy S21 FE er på de fleste punkter rigtig god, men prisen er for høj. Kameraet er det største kompromis du indgår. Læs min Galaxy S21 FE test her.

Samsung Galaxy S21 FE test
Samsung Galaxy S21 FE har 5G. Forgængeren Galaxy S20 FE kom i både en 4G- og 5G-udgave. Galaxy S21 FE kommer udelukkende i en 5G-version (Foto: MereMobil.dk)

Når jeg udelukkende kigger på Samsung Galaxy S21 FE, som et enkeltstående produkt, er det en fremragende telefon.

Jeg synes, at størrelsen er rigtig fin og den er heller ikke særlig tyk eller tung. Begge dele er positive parametre.

Samsung har desuden sat en rigtig god skærm på Galaxy S21 FE, der tilmed har 120 Hz opdateringshastighed, så du oplever en lækker flydende grafik på skærmen.

Hvis ikke du har tid til at læse mere af min Samsung Galaxy S21 FE test, så kan du tage med, at det er en god telefon, som du vil blive glad for. Jeg har et forbehold med prisen og så findes der et bedre alternativ, men det kan du læse mere om i testen herunder.

Specifikationer: Samsung Galaxy S21 FE

 • Styresystem: Android 12 med Samsung One UI 4
 • Processor: Qualcomm Snapdragon 888, 5G
 • Skærm: 6,4 tommer, Dynamic AMOLED, 2340 x 1080 pixels, opdateringshastighed op til 120 Hz, 401 ppi, Corning Gorilla Glass Victus.  240 Hz touch-sampling
 • Hukommelsesvarianter: 6 GB RAM / 128 GB intern hukommelse, 8 GB RAM / 256 GB intern hukommelse. 
 • Kamera: Triple-kamera 12 megapixels, 12 megapixels ultravidvinkel, 8 megapixels telefotolinse. Op til 30x zoom
 • Frontkamera: 32 megapixels 
 • Sensorer: Accelerometer, optisk fingeraftrykslæser, Accelerometer, Barometer, Gyrosensor, Geomagnetisk sensor, Hallsensor, Lyssensor, Nærhedssensor
 • Batteri: 4.500 mAh, 25 watt kablet opladning, 15 watt trådløs opladning
 • IP-certificering: IP68
 • Fysiske mål: 155,7 x 74,5 x 7,9 mm
 • Vægt: 177 gram
 • Andet: Bluetooth 5.0, USB-C (3.2 Gen 1), NFC og Wi-Fi 6, stereohøjttalere

  (Specifikationer januar 2022, bekræftet af Samsung)

Den bedste beskyttelse af skærmen og top-processor

Samsung Galaxy S21 FE har det nyeste og stærkeste glas, Gorilla Glass Victus. Det betyder, at skærmen er sværere at slå i stykker.

Du kan også se frem til IP68-beskyttelse mod vand og støv. Sammen med en plastikbagside, står du med en telefon, der holdbarhedsmæssigt er i top – dog uden at være en ”håndværkertelefon”.

Motoren er Qualcomm Snapdragon 888 processoren, som er en topmodel-processor fra 2021, men altså ikke den nyeste generation. Den kommer i dette års flagskibsserie Galaxy S22. Men du får således en af de telefoner på markedet med allermest rå processorkraft.

Det skal siges, at telefonen ikke har eSIM, men fortsat plads til to fysiske SIM-kort.

Kameraet er det største problem for S21 FE

Samsung Galaxy S21 FE
Kameraet Samsung Galaxy S21 FE burde have været bedre, men er fint til lejlighedsvise billeder på sociale medier (Foto: MereMobil.dk)

På papiret er kameraet hæderligt, men i praksis halter det i visse situationer. Jeg har oplevet, at hvis motivet, eller en del af motivet, er i bevægelse, kan du komme ud for slørede resultater.

Ved dagslys får du fine billeder, men der ses yderligere udfordringer, når omgivelserne er mørke.

Samsung har introduceret en mulighed for at fjerne et objekt fra billedet, efter det er taget. Så hvis der f.eks. er en ukendt person på billedet, kan du redigere dette væk. I nogle tilfælde virker det rimeligt, men i mange tilfælde fungerer det overhovedet ikke. Mit gæt er, at sådanne funktioner bliver bedre over de kommende par år, men lige nu er det ikke det, som er afgørende for om du skal købe telefonen.

Med selfiekameraet kan du skyde portrætter af dig selv, hvor baggrunden kan fjernes eller erstattes af sort eller hvid (high key-mono / low key-mono) men også her er funktionen mest til lir. Du finder de samme funktioner i dyrere telefoner, hvor man tydeligt kan se, at kvaliteten i denne telefon er betydeligt ringere.

Du skal ikke nødvendigvis fravælge telefonen på grund af kameraet. Bruger du primært kameraet til Snapchat, Instagram og lignende – og her-og-nu-billeder – er kvaliteten fin.

Telefonen er jo stadig forholdsvis dyr, hvorfor jeg havde forventet mere fra kameraet. Det er her, hvor vi finder det største kompromis, ved at købe Samsung Galaxy S21 FE.

Billeder taget med Samsung Galaxy S21 FE

Low key-mono Samsung Galaxy S21 FE
Funktionen high key-mono er ikke specielt præcis
Demo af objektfjerner på Samsung Galaxy S21 FE
Til venstre ses hvordan kameraet har problemer med objekter i bevægelse. Til højre har jeg fjernet hesten med funktionen ‘objektviskelæder’. Dette er en af de mest heldige gange, hvor jeg har forsøgt at fjerne et objekt.

Jeg elsker trådløs opladning

Samsung Galaxy S21 FE har trådløs opladning, præcis som Galaxy S20 FE. Dermed har Samsung trådløs opladning i alle modeller med undtagelse af A-serien.

Jeg lader stort set altid trådløst, selvom det tager længere tid. Det er bare fed brugeroplevelse ikke at skulle rode med kabler.

Der medfølger ikke en oplader i salgspakken, men 25 watt kabelopladning er understøttet. Jeg har kunne lade fra 1-53 procent på 30 minutter.

Batteritiden er rigtig god på Galaxy S21 FE. Du kan sagtens trække den ud over et helt døgns brug.

Dette er også vigtigt

Jeg synes det er en fed detalje, at telefonen er IP68-certificeret, så den er modstandsdygtig overfor vand og støv. 

Du skal ikke svømme med S21 FE eller bevidst udsætte den for støv. Certificeringen gør i dagligdagen det, at telefonen ikke er nær så ”sart”.

Både 5G og Wi-Fi 6 er understøttet og sammen med den kraftige processor, er Galaxy S21 FE næsten at betegne som en topmodel.

Jeg har ikke oplevet problemer med Bluetooth, Wi-Fi eller mobilforbindelsen. Det spiller bare.

SÅDAN BLIVER SAMSUNG GALAXY S21 FE OPDATERET: Denne telefon får tre store Android-opdateringer og vil således være med ind til Android 15. Sikkerhedsopdateringer udsendes i fire år. De første tre år opdateres sikkerhedslaget hver måned. Det sidste år én gang i kvartalet.

Konklusion: Vent med at købe

Samsung Galaxy S21 FE
Samsung Galaxy S21 FE koster 5.999 kroner uden abonnement for 128 GB versionen. Den fås også en variant med 256 GB lagerplads (Foto: MereMobil.dk)

Samsung Galaxy S21 FE er for dyr. Enten skal du vente 2-3 måneder til prisen er faldet, eller også skal du købe en anden telefon.

Jeg har netop set Samsung Galaxy S21, som S21 FE er baseret på, til under 5.000 kroner. Selvom Galaxy S21 nok er på vej ud af markedet, da Galaxy S22-lanceringen er rundt om hjørnet, så er Galaxy S21 stadig en fremragende mobil.

Du kan også finde forgængeren Samsung Galaxy S20 FE (4G-udgave) til under 3.000 kroner. Også her vil du gøre en god handel.

ANMELDELSE: Samsung Galaxy S21 skal du bare købe

Galaxy S21 FE er en rigtig god telefon. Det er svært for alvor at finde noget at være rigtig sur over og det er på ingen måde en telefon, som dumper – prisen er issue, men det ændrer sig over tid. Og den er kun et issue, da Samsung selv har to andre modeller, der virkelig har en skarp pris.

5 ud af 6 stjerner.

En sidste rigtig fed ting er, at Samsung Galaxy S21 FE modtager opdateringer i fire år.

Aktuelle priser på Samsung Galaxy S21 FE

Herunder kan du se dagspriserne på Samsung Galaxy S21 FE, 128 GB.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Kraftig processor, 5G og Wi-Fi 6
 • Flot skærm med flydende grafik og den bedste skærmbeskyttelse p.t.
 • Lang opdateringsperiode
 • Trådløs opladning, og god driftstid på batteriet
 • IP-certificeret
 • Velfungerende fingeraftrykssensor

Lidt at tænke over

 • Kameraet skuffer en smule
 • Prisen er for høj
 • Er Galaxy S21 elle S20 FE et bedre og billigere valg?
 • Ikke mulighed for eSIM
 • Har ikke 3.5 mm. jackstik

Mere til historien

Telefotolinsen på Galaxy 21 FE gør det muligt, at tage portrætter med sløret baggrund.

Samsung Galaxy S21 FE
Samsungs Jet-robotstøvsuger- og gulvvasker lyder som en JET

TEST: Samsung Bespoke Jet Bot Combo AI kombinerer støvsugning med gulvvask, hvor der vaskes med rent vand hele tiden. Rengøringen er virkelig god, men den larmer helt vildt.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Flip6 er et fremskridt | Test

TEST: Samsung Galaxy Flip6 er et skridt frem fra Galaxy Flip5, men der er stadig udfordringer. Her kan du læse min test af 2024-klaptelefonen.

(mere…)
Sony bliver ved med at skyde forbi

VIDEO: Sony Xperia 1 VI er et fremskridt. Desværre rammer Sony ikke skiven, selvom Xperia 1 VI dog har flere fordele. Se min videotest her.

(mere…)
OnePlus Nord CE 4 Lite er lidt for “lite” | Test

MINE INDTRYK: Inden sommerferien ramte præsenterede OnePlus den nye lavprismodel Nord CE 4 Lite. Er den værd at købe?

(mere…)
Her er alle nyhederne fra Samsung Unpacked 2024

OVERBLIK: Samsung har været produktive og ved denne sommers Unpacked event præsenterede de intet mindre end 6 nye produkter.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold6 rammer ikke mig | Test

TEST: Høj kvalitet, fleksibel brug og imponerende skærmteknologi. Samsung Galaxy Z Fold6 har også de nyeste AI-funktioner. Læs testen her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram