Samsung Galaxy S21 test | dén du skal købe

TEST: Min Galaxy S21 test konkluderer, at dette er den bedste i Galaxy S21-serien. Ydelsen, design og batteritid er i top endda til en meget fornuftig pris.

Samsung Galaxy S21 test
Samsung Galaxy S21 får 5 ud af 6 stjerner. Det er en telefon, som jeg anbefaler. Læs min Galaxy S21 test herunder (Foto: MereMobil.dk)

Dette er en telefon, som jeg kan finde på selv at købe. Det er vel nok den bedste anbefaling, at jeg kan give en telefon.

I årets lineup er Galaxy S21 den (fysisk) mindste telefon, det er den billigste og så har den tilmed en plastikbagside. Når det er sagt, så rammer Samsung her et sweetspot hvor brugeroplevelsen, ydelsen, kameraet, batteritiden, skærmen og teknologien generelt spiller sammen – og løfter telefonen.

I kampen for at markedsføre serien er fokus fra Samsungs side lagt på Galaxy S21 Ultra, hvilket jeg forstår til fulde. Det er bare ikke den bedste telefon i årets serie.

Velkommen til min Samsung Galaxy S21 test.

En nedgradering fra Galaxy S20?

I forhold til Samsung Galaxy S20 er Galaxy S21 på nogle punkter en nedgradering. Det er bare ikke sådan, at jeg oplever det i praksis. Lad mig tage et par af forskellene.

 • Skærm: 6.2 tommer på begge men opløsning nedgraderet fra 3.200 x 1.440 til 1.080 x 2.400 pixels.
 • Udvidelse af hukommelse: MicroSD-kort er fjernet – nu kun intern hukommelse
 • Bagside: Glasbagsiden er droppet til fordel for plastik
 • Kamera: Ingen nyheder i kameramodulet. De nye ting ligger i softwaren

Her er mine modsvar til ændringerne mellem Galaxy S20 og S21.

Skærm: Mange pixels er fedt, men det bruger mere strøm end færre pixels. Dernæst er selve skærmkvaliteten så god, at du reelt ikke ser, at der er færre pixels. Jeg har i hvert fald ikke opdaget det.

Hukommelse: Intern hukommelse er altid at foretrække, da denne er langt hurtigere end hvad et MicroSD-kort kan levere. Med et sløvt hukommelseskort risikerer du at trække telefonens samlede performance ned, da systemet hele tiden kører efter den laveste fællesnævner. Cloudtjenester som f.eks. Google Fotos har dynamisk udnyttelse af hukommelsen, så billederne ikke optager alt lagerpladsen og hukommelsen kan frigøres, når det er nødvendigt. Jeg har omtrent 30.000 billeder i Google Fotos og kan tilgå dem alle uden ventetid og uden det fylder på telefonen.

Bagside: Ja! Glas føles anderledes en ”glasstik” – plastik der emitterer glas, men jeg behøver ikke glasbagsiden. Telefonen føles stadig fed.

Kamera: I dag er kameraerne i vores telefoner så gode, at det ofte er i marginalerne vi finder forskellene, hvorfor så starte forfra? Der er jo kun køberne til at betale for udviklingen. Kameraet i Galaxy S21 Ultra er sublimt i dens muligheder, men målgruppen for Galaxy S21 vil bare have et godt allround point-and-shoot-kamera. Og det får de her.

Hvis du i dag har en Galaxy S20, skal du naturligvis ikke købe en Galaxy S21 – hertil er forskellene dog for små.

Rigtig god batteritid

Samsung Galaxy S21
Samsung Galaxy S21 kører uden problemer en hel dag. Jeg har ikke kørt den helt tør én eneste gang (Foto: MereMobil.dk)

Jeg er temmelig pjattet med batteritiden i Samsung Galaxy S21.

I gennemsnit har jeg de seneste syv dage haft 49 procent strøm tilbage ved sengetid efter en periode uden opladning på 18-20 timer. Det er i den grad godkendt.

Telefonen kører med standardindstillingerne – inklusive 120 Hz teknologien slået til.

120 Hz skaber en flydende oplevelse, når du scroller nyheder, Instagram og Facebook samt bevæger dig rundt i systemet. Men 120 Hz aktiveres udelukkende, når der reelt er brug for det og når en given app understøtter det. Den dynamiske tilgang til 120 Hz sparer strøm.

Samsung Galaxy S21 og Galaxy S21+ kan automatisk sætte opdateringshastigheden helt ned til 48 Hz om nødvendigt. På S21 Ultra ligger den mulige skærmdvale på 10 Hz.

Der er ikke en oplader i salgspakken, men der ligger et USB-C til USB-C kabel. Du skal derfor selv finde en oplader med USB-C eller benytte trådløs opladning. Jeg har så mange opladere liggende, at det ikke har været et problem.

Samsungs egen 25 watt oplader koster vejledende 189 kroner. Modelnummeret er EP-TA800NBEGEU. Som alternativ kan du overveje en USB-C oplader som denne Sponseret link til 149 kroner.

Jeg oplader selv primært trådløst. Her er op til 15 watt understøttet.

Alt i alt en god batterioplevelse, som bestemt er en af denne telefons stærkeste sider.

Så stor er Galaxy S21

Samsung Galaxy S21
Samsung Galaxy S21 er den mindste af årets modeller, men 2.1 mm. bredere end Galaxy S20 fra sidste år (Foto: MereMobil.dk)

Samsung Galaxy S21 måler 151.7 x 71.2 x 7.9 mm. Den er 2.1 mm. bredere end Galaxy S20, men den har ellers de samme mål.

Jeg synes, det er en god lommevenlig størrelse, der samtidigt gør enhåndsbetjening mulig.

Når det er sagt, er den stadig større end Samsung Galaxy S10e, der var en af de tidligere små Samsung-modeller, jeg var glad for.

Ser jeg på henvendelser i min mailboks, så efterspørger flere en lidt mindre Samsung-telefon, hvor de ikke skal gå på kompromis med funktioner og ydelse – i stil med en iPhone 12 Mini, hvilket ikke er muligt i det aktuelle produktudvalg. Det behov imødekommer Galaxy S21 ikke nødvendigvis.

Inden du dømmer Galaxy S21 ude på størrelsen, så prøv nu alligevel om du kan leve med den. Jeg synes faktisk ikke den er ”så” stor.

Bedre fingeraftrykslæser end tidligere

Samsung benytter Qualcomm 3D Sonic Sensor til inscreen-fingeraftrykssensoren. Det er en opgradering fra tidligere. Jeg har langt færre fejlaflæsninger på denne sammenlignet med tidligere topmodeller fra Samsung.

I forhold til sensoren i Galaxy S21 Ultra oplever jeg den bedre på Galaxy S21. Underligt nok da det er den samme sensor.

Jeg skal lige have med, at Samsung Galaxy S21 har det nyeste Gorilla Glass på fronten kaldet Gorilla Glass Victus, der er betydeligt stærkere end tidligere generationer.

Denne telefon benytter som de andre i serien processoren Exynos 2100. Selvom Galaxy S21 og Galaxy S21+ kun har 8 GB RAM, vil du ikke opleve nogen forskel i ydelsen i forhold til Ultra-modellen med 12 GB RAM.

I benchmarkmålingerne scorer alle tre telefoner sammenlignelige tal. Det bekræfter blot, at selvom du vælger den mindste model i serien, så vil du ikke mangle noget. Du kan se tallene herunder.

I år leverer Samsung alle topmodellerne med 5G og Wi-Fi 6. Det er dog kun Ultra, der har Wi-Fi 6E, der ventes at blive mere udbredt her i 2021 og fremefter. Da mit teleselskab desværre endnu ikke tilbyder 5G, kan jeg ikke bedømme performance på dette punkt.

 Antutu3D MarkGB 1-coreGB 2-coreGB OpenCL
Galaxy S21 Ultra625.4147.4941.0293.1477.359
Galaxy S21+613.3098.0869283.1347.364
Galaxy S21612.6058.3411.0913.5947.581

Skærmbilleder fra Galaxy S21

Flere nyheder i kameraet

Som tidligere nævnt har Samsung genbrugt kameramodulerne fra Galaxy S20. Disse er nu tilgængelige i både Galaxy S21 og Galaxy S21+.

 • Ultra vidvinkel: 12 megapixels, 120 grader, f/2.2
 • Standard vidvinkel: 12 megapixels, OIS, f/1.8
 • Telefoto: 64 megapixels, OIS, 3x zoom, f/2.0

Samsung har i år fine-tunet kamerasoftwaren. Blandt andet er Single Take (’Tag Ét’ på dansk) optimeret. Med Single Take får du i en optagelse en række beskæringer af billeder og små videoklips, uden du selv skal røre en finger. Er du i tvivl om, hvilken optagetilstand du skal vælge i en given situation, er det Single Take du trykker på. Det virker ret overbevisende.

En reel nyhed er Directors View. Denne optager samtidigt med alle kameraerne og du kan undervejs i videooptagelsen skifte mellem de forskellige beskæringer, mens du optager. Det giver i ét skud en mere levende og tjekket video.

Du kan også aktivere optagelse med front- og hovedkameraet samtidigt – så du selv er med i videoen. Samsung havde noget lignende i Galaxy S5 i 2016, mens Nokia 8 i 2017 forsøgte at genoplive funktionen under navnet ”Bothie”.

Et forslag til en udvidelse, der ville være fed, er at gøre det muligt at optage separate videospor fra hvert kamera, så man i redigeringen efterfølgende kan arbejde med multikameraoptagelser. Nå men det er fremtidsmusik fra mit hoved.

Kameraet har alt det, som du forventer et moderne mobilkamera skal have samt mere til. Du bliver ikke skuffet. Det lover jeg.

Billeder taget med Samsung Galaxy S21

Galaxy S21 vs. Galaxy S21+

Samsung Galaxy S21 og Galaxy S21+
Samsung Galaxy S21 og Galaxy S21+ ved siden af hinanden (Foto: MereMobil.dk)

Forskellen på Galaxy S21 og Galaxy S21+ er størrelsen fordi skærmen er større på plusudgaven. Det afføder en forøgelse af den fysiske størrelse samt vægten. Du får dog et batteri på 4.800 mAh på Galaxy S21+, men da skærmen er større, må der også forventes et højere strømforbrug.

Derudover er de to telefoner ens. Dit valg handler således udelukkende om skærmstørrelse og telefonens ydre rammer – samt prisen.

 • Skærmstørrelse: S21 – 6.2 tommer / S21+ – 6.7 tommer
 • Mål: S21 – 151.7 x 71.2 x 7.9 mm / S21+ – 161.5 x 75.6 x 7.8 mm.
 • Vægt: S21 – 169 gram / S21+ 200 gram
 • Batteri: S21 – 4.000 mAh / S21+ –  4.800 mAh

De små ting betyder noget også noget

Stereohøjttalere giver ikke så meget mening på en lille telefon, men højttalerne er dog med til løfte den samlede oplevelse af lyden, men det er ikke stereo du hører.

Jeg har ikke oplevet nedbrud i mobil- eller netværksforbindelsen i testperioden og Bluetooth har fungeret fejlfrit hver gang. Både med Samsung Galaxy Buds Pro samt mit kontorheadset fra Plantronics.

For relativt få generationer siden måtte man skære sig igennem mængden af bloatware (uønsket software) med en grønthøster på Samsungs telefoner. Det er heldigvis ikke længere tilfældet, men One UI 3.1, som brugerfladen hedder, er tydeligt Samsungs egen version af Android.

Heldigvis kan meget af softwaren fra One UI afinstalleres, men jeg forstår stadig ikke Samsungs behov for at udvikle deres egen browser, kalender, kontakter, besked-app m.v. Ja selv lommeregneren og tastaturet. Hvorfor? Hvorfor? Androids originale apps fungerer da glimrende.

Samsungs nyhedsliste via Bixby-tjenesten, der normalt ligger, når du trækker skærmbilledet helt mod højre, er nu væk. Hurra! Hurra! I stedet er det Googles nyheds- og søgetjeneste, der ligger på pladsen. Det er jeg MEGET tilfreds med. Der er heller ikke i tåbelig Bixby knap.

Jeg synes samlet set, at One UI 3.1 er et skridt fremad om end jeg gerne så en endnu renere oplevelse af Android.

SÅDAN BLIVER GALAXY S21 OG GALAXY S21+ OPDATERET: Denne telefon får tre store Android-opdateringer og vil således være med ind til Android 14 i 2023. Sikkerhedsopdateringer udsendes i fire år. De første tre år opdateres sikkerhedslaget hver måned. Det sidste år én gang i kvartalet.

Konklusion: Slår igen på de rigtige steder

Samsung Galaxy S21
Samsung Galaxy S21 koster vejledende 6.599 kroner (Foto: MereMobil.dk)

Hvis du vil have en telefon, der ikke er prissat til overpris, med topydelse og alt den moderne teknologi der findes samt et godt kamera, er det Samsung Galaxy S21, som du vælger.

Ifølge Pricerunner er dagsprisen omkring 6.400 kroner for 128 GB modellen hos de billigste forhandlere. Jeg synes det er en fornuftig pris. Plusmodellen koster cirka 7.800 kroner. I øvrigt er Galaxy S20 5G fra 2020 kun 400 kroner billigere. Derfor ville jeg nok vælge 2021-modellen fremfor at tage ”den gamle”.

Jeg kan sagtens finde billigere telefoner, der kommer i nærheden af hvad Samsung Galaxy S21 tilbyder, men her skal vi huske, at ikke alle vil have en telefon, der kommer fra en kinesisk virksomhed. Med det in mente kunne et alternativ til Galaxy S21’eren være Sony Xperia 5 II, der kan mange af de samme ting og som ligger i det samme prisniveau.

ANMELDELSE: Sony Xperia 5 II er Sonys bedste smartphone nogensinde

Samsung Galaxy S21 får 5 ud af 6 stjerner. Det er en telefon, jeg gerne anbefaler, men sat på spidsen så er Galaxy S21 et facelift af Galaxy S20.

Læs også min anmeldelse af Samsung Galaxy S21 Ultra.

Aktuelle priser på Samsung Galaxy S21

Herunder kan du se dagspriserne på Samsung Galaxy S21.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?
Klik her for at ændre dit samtykke

Vælg "Accepter alle", klik på "Gem og luk" og genindlæs siden, hvis der fortsat intet sker.

MereMobil.dk Anbefaler
MereMobil.dk anbefaler Samsung Galaxy S21

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Lækkert design – den lilla er fed
 • Ingen buede skærmkanter
 • Flydende brugeroplevelse med 120 Hz uden det smadrer strømforbruget
 • Stort overskud på batterikapacitet – holder mindst én dag uden problemer
 • Fantastisk god performance
 • Bedre fingeraftrykssensor end sidste års modeller
 • 5G- og Wi-Fi 6 klar
 • Godt kamera med mange softwaremuligheder
 • Rigtig god lyd og stabile forbindelser
 • Understøtter 25 watt hurtigopladning og 15 watt trådløs opladning.

Lidt at tænke over

 • Ingen MicroSD-kort – betyder det noget for dig?
 • Ingen oplader eller hovedtelefoner i salgspakken
 • Plastikbagside – hører det hjemme på en topmodel?
 • Passer den fysiske størrelse og vægt dog?
 • Skærmopløsningen er dårligere end sidste år

Mere til historien

Startpriserne er i år reduceret en smule i forhold til modellerne i 2020. Du kan se priserne på Galaxy S21’erne ved salgsstarten her.

Samsung Galaxy S21
Lavpris-mobil: Det er jo næsten umuligt at vælge

VIDEO: Jeg har sat to gode lavpris-telefoner i duel. Hvilken er bedst?

(mere…)
Samsung Galaxy brugere melder om burn-in på skærmen

Efter opdatering til One UI 6.0 så melder brugere om burn-in på skærmen i deres Samsung Galaxy-telefon.

(mere…)
Samsung klar med Android 14 opdateringsplaner

Samsung har afsløret opdateringsplanerne for Android 14 til mere end 50 Galaxy enheder, hvilket inkluderer både smartphones og tablets.

(mere…)
Sådan aktiverer du Wi-Fi opkald på iPhone og Android

GUIDE: Du kan med fordel bruge Wi-Fi opkald på iPhone, Samsung og andre Android-telefoner. Læs her hvordan du aktiverer Wi-Fi opkald.

(mere…)
Fik du set den nye M3 MacBook Pro og iMac?

VIDEO: Her er mine første indtryk af M3 MacBook Pro og den nye 24” iMac.

(mere…)
Skal du skifte til iMac M3? TEST

TEST: M3-versionen af iMac er superfed, men overgår den M1 iMac? Læs min test af iMac M3 med 24 tommer skærm..

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram