Hurtigere og større fingeraftrykssensor fra Qualcomm

Qualcomm forbedrede fingeraftrykssensor til smartphones kommer i hænderne på forbrugerne her i starten af 2021.

Qualcomm fingerprintreader gen2
De første telefoner med Qualcomm 3D Sonic Sensor kommer i starten af 2021 (Foto: Qualcomm)

Over tid er in-screen fingeraftrykslæserne blevet bedre og hurtigere, selvom dog ikke alle producenter har ramt den spot-on. Jeg har personligt oplevet problemer med aflæsning af min finger på Samsungs topmodeller – dem som benytter ultrasonic-teknologi. De lysbaserede (optiske) har derimod fungerer ret godt.

Teknologierne står heldigvis ikke stille men forbedres hele tiden og Qualcomm har nu præsenteret anden generation af deres ultrasonic-fingerprint-læser – udgaven der er indbygget i skærmen.

Hovedpunkterne for Qualcomm 3D Sonic Sensor (anden generation) er:

  • 77 procent større sensorområde
  • 50 procent hurtigere
  • 1,7x flere data fra fingeren registreres

Selve sensoren er blot 0,2 mm tyk, hvilket gør den anvendelig under fleksible OLED-skærme i foldbare telefoner, skriver Qualcomm.

Den nye fingeraftrykssensor bliver tilgængelig i de første smartphones her i begyndelsen af 2021. Hvilke producenter, der vil bruge sensoren, er på nuværende tidspunkt ikke kendt.

Samsung Galaxy S21-serien er lige om hjørnet og som nævnt har Samsung hidtil benyttet ultrasonic-sensorer i deres topmodeller. Om Samsung læner sig op ad Qualcomm-teknologi eller har deres egen sensor ved jeg ikke, men jeg håber da, at Samsung forbedrer sig på dette område her i 2021.

På MereMobil.dk holder jeg øje med produkter, der får Qualcomm-teknologien, men dækker naturligvis også Samsungs store lancering tæt. Du kan tilmelde dig her, hvis du vil have nyhederne i indbakken. Frameld når du har lyst.

Mere til historien

Ultrasonic – eller ultralyds-sensorer – er teoretisk lettere at få til at fungere med våde fingre, end de lysbaserede, optiske, sensorer.

Endelig! Qualcomm på Samsung-topmodeller

Exynos-chipsettet er skiftet ud med Qualcomm på Samsung Galaxy S23-serien.

(mere…)
Qualcomm har annonceret processoren Snapdragon 782G

I stilhed har Qualcomm netop præsenteret processoren Snapdragon 782G, som er efterfølgeren til Snapdragon 778G+.

(mere…)
Disse bekræfter mobiler med Snapdragon 8 Gen 2 processor

Motorola, Xiaomi og flere andre Android-producenter bekræfter kommende flagskibstelefoner med Snapdragon 8 Gen 2 processoren.

(mere…)
Dette kan du forvente af Android-topmodeller i 2023

Qualcomm har afsløret detaljer om næste generation af Snapdragon 9-processoren, hvilket indikerer hvad næste års topmodeller vil byde på.

(mere…)
Qualcomm: Samsung Galaxy S23-serien får kun Snapdragon-processor

Exynos-processoren droppes måske på S23-serien.

(mere…)
Snapdragon 8 Gen 2 afsløres senere på året

Qualcomm har bekræftet datoerne for Snapdragon Tech Summit i år, hvor det forventes processoren Snapdragon 8 Gen 2 præsenteres.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
25 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram