Hurtigere og større fingeraftrykssensor fra Qualcomm

25

Qualcomm forbedrede fingeraftrykssensor til smartphones kommer i hænderne på forbrugerne her i starten af 2021.

Qualcomm fingerprintreader gen2
De første telefoner med Qualcomm 3D Sonic Sensor kommer i starten af 2021 (Foto: Qualcomm)

Over tid er in-screen fingeraftrykslæserne blevet bedre og hurtigere, selvom dog ikke alle producenter har ramt den spot-on. Jeg har personligt oplevet problemer med aflæsning af min finger på Samsungs topmodeller – dem som benytter ultrasonic-teknologi. De lysbaserede (optiske) har derimod fungerer ret godt.

Teknologierne står heldigvis ikke stille men forbedres hele tiden og Qualcomm har nu præsenteret anden generation af deres ultrasonic-fingerprint-læser – udgaven der er indbygget i skærmen.

Hovedpunkterne for Qualcomm 3D Sonic Sensor (anden generation) er:

  • 77 procent større sensorområde
  • 50 procent hurtigere
  • 1,7x flere data fra fingeren registreres

Selve sensoren er blot 0,2 mm tyk, hvilket gør den anvendelig under fleksible OLED-skærme i foldbare telefoner, skriver Qualcomm.

Den nye fingeraftrykssensor bliver tilgængelig i de første smartphones her i begyndelsen af 2021. Hvilke producenter, der vil bruge sensoren, er på nuværende tidspunkt ikke kendt.

Samsung Galaxy S21-serien er lige om hjørnet og som nævnt har Samsung hidtil benyttet ultrasonic-sensorer i deres topmodeller. Om Samsung læner sig op ad Qualcomm-teknologi eller har deres egen sensor ved jeg ikke, men jeg håber da, at Samsung forbedrer sig på dette område her i 2021.

På MereMobil.dk holder jeg øje med produkter, der får Qualcomm-teknologien, men dækker naturligvis også Samsungs store lancering tæt. Du kan tilmelde dig her, hvis du vil have nyhederne i indbakken. Frameld når du har lyst.

Mere til historien

Ultrasonic – eller ultralyds-sensorer – er teoretisk lettere at få til at fungere med våde fingre, end de lysbaserede, optiske, sensorer.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
25 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer