Hurtigere og større fingeraftrykssensor fra Qualcomm

Qualcomm forbedrede fingeraftrykssensor til smartphones kommer i hænderne på forbrugerne her i starten af 2021.

Qualcomm fingerprintreader gen2
De første telefoner med Qualcomm 3D Sonic Sensor kommer i starten af 2021 (Foto: Qualcomm)

Over tid er in-screen fingeraftrykslæserne blevet bedre og hurtigere, selvom dog ikke alle producenter har ramt den spot-on. Jeg har personligt oplevet problemer med aflæsning af min finger på Samsungs topmodeller – dem som benytter ultrasonic-teknologi. De lysbaserede (optiske) har derimod fungerer ret godt.

Teknologierne står heldigvis ikke stille men forbedres hele tiden og Qualcomm har nu præsenteret anden generation af deres ultrasonic-fingerprint-læser – udgaven der er indbygget i skærmen.

Hovedpunkterne for Qualcomm 3D Sonic Sensor (anden generation) er:

  • 77 procent større sensorområde
  • 50 procent hurtigere
  • 1,7x flere data fra fingeren registreres

Selve sensoren er blot 0,2 mm tyk, hvilket gør den anvendelig under fleksible OLED-skærme i foldbare telefoner, skriver Qualcomm.

Den nye fingeraftrykssensor bliver tilgængelig i de første smartphones her i begyndelsen af 2021. Hvilke producenter, der vil bruge sensoren, er på nuværende tidspunkt ikke kendt.

Samsung Galaxy S21-serien er lige om hjørnet og som nævnt har Samsung hidtil benyttet ultrasonic-sensorer i deres topmodeller. Om Samsung læner sig op ad Qualcomm-teknologi eller har deres egen sensor ved jeg ikke, men jeg håber da, at Samsung forbedrer sig på dette område her i 2021.

På MereMobil.dk holder jeg øje med produkter, der får Qualcomm-teknologien, men dækker naturligvis også Samsungs store lancering tæt. Du kan tilmelde dig her, hvis du vil have nyhederne i indbakken. Frameld når du har lyst.

Mere til historien

Ultrasonic – eller ultralyds-sensorer – er teoretisk lettere at få til at fungere med våde fingre, end de lysbaserede, optiske, sensorer.

Galaxy S24 Ultra har Qualcomm-chip i Danmark – men!

Den nyeste Galaxy-topmodel, S24 Ultra, har Qualcomms nye superprocessor. Der er bare et MEN!

(mere…)
Qualcomm klar med ny mellemklasse-chip

Der er en ny processor klar til mellemklassetelefonerne fra Qualcomm. Vi ser nærmere på Snapdragon 7 Gen 3.

(mere…)
Samsung kan bruge overclocked Snapdragon til Galaxy S24

RYGTER: Samsung vil gøre brug af en 1 GHz GPU i deres kommende Galaxy-telefoner.

(mere…)
Qualcomm klar med ny processor til budgettelefoner

Snapdragon 4 Gen 2 er en ny processor fra Qualcomm til budgettelefoner på Android-platformen, som giver bedre ydeevne.

(mere…)
Qualcomm klar med ny processor – Snapdragon 7+ Gen 2 

Qualcomm har for kort tid siden annonceret den nye Snapdragon 7+ Gen 2 processor, der er processoren for midrange-telefoner.

(mere…)
Snapdragon 8 Gen 3 lanceres måske tidligt i år

RYGTE: Næste generation af Qualcomms flagskibsprocessor ventes at få navnet Snapdragon 8 Gen 3. Rygterne svirrer om tidlig lancering.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
25 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram