Tåler fald fra 2 meter – nyt mobilglas på vej

Gorilla Glass Victus kan tabes fra to meter uden at gå i stykker, men det modstår også ridser fire gange bedre end konkurrenterne.

Gorilla Glass Victus drop tower
Her er Gorilla Glass Victus på vej ned fra to meters højde i en droptest (Foto: Corning)

Corning, der står bag Gorilla Glass, er klar med en ny glastype til smartphones kaldet Gorilla Glass Victus, der bliver lidt af en nyskabelse.

Ifølge Corning tåler Victus betydeligt mere end hvad konkurrenterne kan præstere men også mere end Gorilla Glass 6, der er den hidtil nyeste glastype vi har set på markedet.

Gorilla Glass Victus klarer de vildeste tests i Cornings laboratorium inklusive et fald fra to meters højde. Ifølge Corning er gennemsnitshøjden for fald kun er 0,8 meter ude i den virkelige verden. Derudover lover Corning, at Victus er det bedste glas nogensinde til at modstå ridser. Faktisk er Victus fire gange bedre end konkurrerende produkter.

Udfordringen for glasproducenterne er de fysiske love. Et glas som er ”blødt” holder bedre i en droptest mens et ”hårdt” glas er sværere at ridse. Med Victus forsøger Corning at kombinere de to egenskaber og skubbe til fysikken.

Ifølge Corning er Samsung den første producent, som inden for nærmeste fremtid vil begynde at anvende Gorilla Glass Victus. Hvilke modeller som bliver født med dette glas, er ikke offentliggjort.

Måske kan Victus være med til at eliminere behovet for at montere en skærmbeskyttelse på smartphonen og dermed ødelægge telefonens oprindelige design? Det kan nok også mindske antallet af smadrede telefoner og den medfølgende ærgelse, når ens mega dyre smartphone splintrer til atomer.

GUIDE: Sådan rengør du smartphoneskærmen korrekt

I Danmark forsker vi også i glasteknologi. På Aalborg Universitet arbejdes der på superstærke glastyper som tilmed er selvhelende.

Mere til historien

Gorilla Glass 6 kan klare 1,6 meters drop mens Victus er testet op til 2 meters fald.

Sommer: Pas på mobilen i varmen

TIP: Sand, vand og fugt er gift for mobilen. Her kan du læse, hvordan du passer bedst på mobilen i sommervarmen.

(mere…)
Samsung sætter prop i muligt privatlivslæk

Samsung barsler med mulighed for at skjule blandt andet billeder under en reparation med en såkaldt 'repair mode'.

(mere…)
Nyt Samsung-TV hænger kun 7,5 millimeter fra væggen

Ved Unbox & Discover eventen var der især fokus Samsungs nye Neo QLED TV, der hænger temmelig tæt på væggen.

(mere…)
Samsung præsenterer M8 Smart Monitor

Samsung er klar med en ny skærm, der også er et smart-tv. Mød Samsung M8 Smart Monitor.

(mere…)
Studio Display: Ny vanvittig 5K-skærm fra Apple

Det nye Studio Display fra Apple er lavet til at komplementere Mac Studio, men kan også nemt tilsluttes enhver anden Mac. Lad os se hvad du får ud over lækkert design.

(mere…)
Samsung erkender problem med Galaxy S22 Ultras skærm

Nye ejere af Samsungs seneste flagskib har fået sig en kedelig overraskelse i form af en flimrende skærm. Det forlyder dog at Samsung er på vej med en løsning.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram