Tåler fald fra 2 meter – nyt mobilglas på vej

Gorilla Glass Victus kan tabes fra to meter uden at gå i stykker, men det modstår også ridser fire gange bedre end konkurrenterne.

Gorilla Glass Victus drop tower
Her er Gorilla Glass Victus på vej ned fra to meters højde i en droptest (Foto: Corning)

Corning, der står bag Gorilla Glass, er klar med en ny glastype til smartphones kaldet Gorilla Glass Victus, der bliver lidt af en nyskabelse.

Ifølge Corning tåler Victus betydeligt mere end hvad konkurrenterne kan præstere men også mere end Gorilla Glass 6, der er den hidtil nyeste glastype vi har set på markedet.

Gorilla Glass Victus klarer de vildeste tests i Cornings laboratorium inklusive et fald fra to meters højde. Ifølge Corning er gennemsnitshøjden for fald kun er 0,8 meter ude i den virkelige verden. Derudover lover Corning, at Victus er det bedste glas nogensinde til at modstå ridser. Faktisk er Victus fire gange bedre end konkurrerende produkter.

Udfordringen for glasproducenterne er de fysiske love. Et glas som er ”blødt” holder bedre i en droptest mens et ”hårdt” glas er sværere at ridse. Med Victus forsøger Corning at kombinere de to egenskaber og skubbe til fysikken.

Ifølge Corning er Samsung den første producent, som inden for nærmeste fremtid vil begynde at anvende Gorilla Glass Victus. Hvilke modeller som bliver født med dette glas, er ikke offentliggjort.

Måske kan Victus være med til at eliminere behovet for at montere en skærmbeskyttelse på smartphonen og dermed ødelægge telefonens oprindelige design? Det kan nok også mindske antallet af smadrede telefoner og den medfølgende ærgelse, når ens mega dyre smartphone splintrer til atomer.

GUIDE: Sådan rengør du smartphoneskærmen korrekt

I Danmark forsker vi også i glasteknologi. På Aalborg Universitet arbejdes der på superstærke glastyper som tilmed er selvhelende.

Mere til historien

Gorilla Glass 6 kan klare 1,6 meters drop mens Victus er testet op til 2 meters fald.

Ingen skærmtid til børn under 2 år

En række anbefalinger om skærmbrug til børn i alderen 0-18 år er klar. De helt små skal helst helt undgå skærmtid.

(mere…)
Overraskelse: Apple bakker pludselig op om reparationsret

En vedtaget lovpakke i en amerikansk delstat har fået Apple til ændre kurs.

(mere…)
Smartphone-skærm til regnvejr på vej

En ny teknologi er klar, som gør det muligt at bruge smartphonen i regnvejr. Første telefon med teknologien er snart i handlen.

(mere…)
Så kort tid holder skærmene på Galaxy Z Flip5 og Z Fold5 i koldt vejr

Galaxy Z Flip 5 og Fold 5 klarer 200.000 foldninger, men LANGT mindre hvis vejret er rigtigt koldt.

(mere…)
Køb og smid væk-elektronik er under pres

Nye regler skal tvinge producenterne til at lade dig komme til med skruetrækker og loddekolbe.

(mere…)
Telenors skærmforsikring er ulovlig – sådan rammes du

Skærmskift-forsikringen i Telenors abonnementer er ulovlig og stoppes midlertidigt. Læs hvad det betyder for dig.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram