Tåler fald fra 2 meter – nyt mobilglas på vej

1

Gorilla Glass Victus kan tabes fra to meter uden at gå i stykker, men det modstår også ridser fire gange bedre end konkurrenterne.

Gorilla Glass Victus drop tower
Her er Gorilla Glass Victus på vej ned fra to meters højde i en droptest (Foto: Corning)

Corning, der står bag Gorilla Glass, er klar med en ny glastype til smartphones kaldet Gorilla Glass Victus, der bliver lidt af en nyskabelse.

Ifølge Corning tåler Victus betydeligt mere end hvad konkurrenterne kan præstere men også mere end Gorilla Glass 6, der er den hidtil nyeste glastype vi har set på markedet.

Gorilla Glass Victus klarer de vildeste tests i Cornings laboratorium inklusive et fald fra to meters højde. Ifølge Corning er gennemsnitshøjden for fald kun er 0,8 meter ude i den virkelige verden. Derudover lover Corning, at Victus er det bedste glas nogensinde til at modstå ridser. Faktisk er Victus fire gange bedre end konkurrerende produkter.

Udfordringen for glasproducenterne er de fysiske love. Et glas som er ”blødt” holder bedre i en droptest mens et ”hårdt” glas er sværere at ridse. Med Victus forsøger Corning at kombinere de to egenskaber og skubbe til fysikken.

Ifølge Corning er Samsung den første producent, som inden for nærmeste fremtid vil begynde at anvende Gorilla Glass Victus. Hvilke modeller som bliver født med dette glas, er ikke offentliggjort.

Måske kan Victus være med til at eliminere behovet for at montere en skærmbeskyttelse på smartphonen og dermed ødelægge telefonens oprindelige design? Det kan nok også mindske antallet af smadrede telefoner og den medfølgende ærgelse, når ens mega dyre smartphone splintrer til atomer.

GUIDE: Sådan rengør du smartphoneskærmen korrekt

I Danmark forsker vi også i glasteknologi. På Aalborg Universitet arbejdes der på superstærke glastyper som tilmed er selvhelende.

Mere til historien

Gorilla Glass 6 kan klare 1,6 meters drop mens Victus er testet op til 2 meters fald.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer