Tåler fald fra 2 meter – nyt mobilglas på vej

Gorilla Glass Victus kan tabes fra to meter uden at gå i stykker, men det modstår også ridser fire gange bedre end konkurrenterne.

Gorilla Glass Victus drop tower
Her er Gorilla Glass Victus på vej ned fra to meters højde i en droptest (Foto: Corning)

Corning, der står bag Gorilla Glass, er klar med en ny glastype til smartphones kaldet Gorilla Glass Victus, der bliver lidt af en nyskabelse.

Ifølge Corning tåler Victus betydeligt mere end hvad konkurrenterne kan præstere men også mere end Gorilla Glass 6, der er den hidtil nyeste glastype vi har set på markedet.

Gorilla Glass Victus klarer de vildeste tests i Cornings laboratorium inklusive et fald fra to meters højde. Ifølge Corning er gennemsnitshøjden for fald kun er 0,8 meter ude i den virkelige verden. Derudover lover Corning, at Victus er det bedste glas nogensinde til at modstå ridser. Faktisk er Victus fire gange bedre end konkurrerende produkter.

Udfordringen for glasproducenterne er de fysiske love. Et glas som er ”blødt” holder bedre i en droptest mens et ”hårdt” glas er sværere at ridse. Med Victus forsøger Corning at kombinere de to egenskaber og skubbe til fysikken.

Ifølge Corning er Samsung den første producent, som inden for nærmeste fremtid vil begynde at anvende Gorilla Glass Victus. Hvilke modeller som bliver født med dette glas, er ikke offentliggjort.

Måske kan Victus være med til at eliminere behovet for at montere en skærmbeskyttelse på smartphonen og dermed ødelægge telefonens oprindelige design? Det kan nok også mindske antallet af smadrede telefoner og den medfølgende ærgelse, når ens mega dyre smartphone splintrer til atomer.

GUIDE: Sådan rengør du smartphoneskærmen korrekt

I Danmark forsker vi også i glasteknologi. På Aalborg Universitet arbejdes der på superstærke glastyper som tilmed er selvhelende.

Mere til historien

Gorilla Glass 6 kan klare 1,6 meters drop mens Victus er testet op til 2 meters fald.

Forsker i opråb: Savner præcision i debatten om “skærmtid”

Skærme i skolen bliver ofte omtalt i generelle vendinger af politikere og debattører, mener eksperter.

(mere…)
Skrækindjagende mange danskere er uvidende om e-affald

FN-rapport viser, at mængden af elektronisk affald stiger voldsomt hurtigere, end vi kan nå at genanvende den.

(mere…)
Endelig: Nu har du ret til reparation

Den såkaldte "right to repair act" er stemt igennem i Europa-Parlamentet.

(mere…)
EU stiller vilde krav til nye telefoner

EU har stiller nye krav til producenterne om blandt andet reparationsbarhed, holdbarhed og opgradering af styresystemet.

(mere…)
Nu skal Motorola-telefoner være stærkere

Et nyt tiltag skal gøre alle nye smartphones fra Motorola mere holdbare.

(mere…)
Skærme er skyld i stigende træthed

Danskerne bliver mere og mere trætte, hvilket skærmen er skyld i, lyder det fra eksperter.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram