Sonos arbejder på egen stemmeassistent

I fremtiden kan du måske ende med at sige ”Hey Sonos” i stedet for ”Hey Google”. Rygterne svirrer om, at Sonos arbejder på egen stemmeassistent.

Sonos Roam
Sonos Roam (Foto: Sonos)

Mange som benytter stemmeassistenter, siger enten ”Hej Siri” eller ”Hey Google” herhjemme. Men ”Hey Sonos” kan måske blive det næste. 

Rygterne er startet efter, at Sonos har sendt spørgeskemaer ud, hvor de beskriver en potentiel ”Sonos Voice Control”.

Det er hjemmesiden voicebot.ai, som først skrev om det og henviste til en tråd på Reddit, hvor brugeren EdmundFitzgerald29 har postet et screenshot af undersøgelsen.  

Sonos købte i 2019 selskabet Snips, der netop arbejdede med udvikling af talekommandoer enheder og ikke i skyen.

Sonos vil fokuserer på stemmestyring

På det screenshot virker det til, at det vil blive muligt at styre musikafspilningen med din stemme, samt flytte afspilningen rundt til andre højttalere i huset. Ligesom du skal kunne betjene playlister, skifte mellem radiostationer osv. 

Ud fra beskrivelsen tyder det på, at Sonos’ stemmestyring fungerer sammen med Amazons Alexa.

I Danmark har vi dog ikke adgang til Alexa på dansk, så derfor er et spørgsmål så om Sonos Voice Control også vil kunne fungere med Google Assistant. 

Billede af undersøgelsen om Sonos Voice Control (Kilde: EdmundFitzgerald29)
Billede af undersøgelsen om Sonos Voice Control (Kilde: EdmundFitzgerald29)

En fordel ved Sonos Voice Control er, at den vil forhåbentlig vil kunne benyttes på deres ”bærbare” højttalere, Sonos Move og Sonos Roam,  som måske er med på stranden eller skovtur uden Wi-Fi.

Ikea og Sonos på vej med nye højttaler-produkter

The Verge har forespurgt Sonos om de er på vej med en stemmeassistent.

-”Vi placerer jævnligt produkt- og oplevelseskoncepter foran vores kunder for bedre at kunne forstå, hvad der er vigtigt for dem. Vi har ikke mere at dele nu,” lyder svaret fra Sonos til The Verge. 

Mere til historien

Google og Sonos har dog historisk set ikke det bedste forhold. Det er derfor svært at vide om Google Assistant og Sonos Voice Control vil kunne samarbejde. Tidligere har Sonos sagsøgt Google for at have stjålet deres multiroom-teknologi. Så måske Sonos er ude efter, at Google skal have en mindre central rolle på deres højttalere?

Er det Sub Mini Sonos udskyder?

Sonos bekræfter, at et nyt produkt udskydes til senere på året. Måske drejer det sig om en længe ventet mini-subwoofer.

(mere…)
Patentkrigen mellem Google og Sonos fortsætter

Funktionaliteten af ​​Sonos netop lancerede "Sonos Voice Control" er på spil i ny retssag mellem de to tidligere samarbejdspartnere Google og Sonos.

(mere…)
Harman Kardon Citation MultiBeam 1100 test | uimponerende soundbar

TEST: Designkvaliteten er god og forbindelserne mange. Desværre mangler lyden i Harmon Kardon Citation MultiBeam 1100 at imponere.

(mere…)
Sonos Ray test | Sådan lyder en soundbar til lavpris

TEST: Prisen er lav, men lyden ret fornuftig. Kraftig bas må du undvære, men lyden fylder alligevel ret meget. Læs min Sonos Ray test her.

(mere…)
Sonos bluetooth-højttaler fås nu i smarte farver

Den roste transportable højttaler, Sonos Roam, kommer nu i smartere farver, som er lidt mere interessante end sort og hvid.

(mere…)
Mød Sonos Ray – en soundbar til lavpris

Sonos Ray leverer mere power til lyden i dit TV – til en yderst overkommelig pris.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram