Advarsel til Android-brugere: Ny malware stjæler bankoplysninger

Et cybersikkerhedsfirma har identificeret to banking trojans, som på Android er gået til angreb i flere europæiske lande - herunder Danmark.

malware sikkerhed crime
På på en app som "VLC MediaPlayer". Det er en falsk udgave af den populære medieplayer VLC for Android (Foto: Sora Shimazaki)

To såkaldte banking trojans har siden begyndelsen af året huseret på Android-enheder og stjålet brugernes bankoplysninger. Det skriver Bitdefender i en pressemeddelelse.

Det globale cybersikkerhedsfirma fortæller, at de to banking trojans, som kaldes TeaBot eller Anatsa, blandt andet imiterer populære apps for at snyde ofrene til at installere dem udenom Google Play.

Bitdefenders eksperter har dokumenteret en række nye falske udgaver af blandt andet medielafspilleren VLC, der i Google Play hedder VLC for Android, mens den falske udgave hedder VLC MediaPlayer.

Når først den falske udgave er installeret kan hackerne opfange beskeder, indsamle indtastninger, stjæle Google autentificeringskoder og endda tage fuld kontrol over enheden, advarer Bitdefender.

En anden malware, som kaldes FluBot, lokker med sms'er brugeren til at installere snyde-apps fra eksempelvis DHL eller FedEx.

Flubot indsamler både bankoplysninger og kontaktoplysninger, som den bruger til at spamme kontakterne.

LÆS OGSÅ: Tusindevis af computere er guf for IT-kriminelle

Du beskytter dig på følgende måde:

  • Download udelukkende gennem Google Play Butik. Den simpleste måde at undgå at blive offer for en af de to nye kampagner er ved aldrig at installere apps fra andre steder end Google Play Butik. Selvom du ikke kan være 100 procent sikker, når du installerer apps fra Play Butik, så er det stadig langt mere sikkert, end fra det slaraffenland af tredjepartsbutikker og tilfældige hjemmesider, der findes.
  • Gennemgå app-tilladelser. Vær opmærksom på, hvilke tilladelser den nye app, du har installeret, beder om adgang til; giver det mening i forhold til app’ens formål? Hvis ikke, så afinstaller den igen.
  • Hold dig fra links i beskeder. Klik ikke på links i beskeder, heller ikke hvis du har fuld tillid til afsenderen. Du er måske nysgerrig efter at vide, hvad det er din ven har sendt dig og hvorfor. Men før du klikker, så ring i stedet til vedkommende og spørg hvad det er – det er en lille indsats, der kan ende med at redde dig fra en stor hovedpine.
  • Installér en sikkerhedsløsning. En sikkerhedsløsning kan hjælpe med at beskytte dig mod en lang række ondsindede angreb, heriblandt malware.

Kilde: Bitdefender

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Apple og Apples softwarechef, Craig Federighi, indrømmede for nylig, at Mac-computere er ramt af et alt for højt niveau af malware-trusler. Læs mere her

Stort datalæk afsløret to måneder efter hackerangreb

Selskab med 800.000 kunder afsløret i, at kendt hackerangreb ramte flere af dets tjenester end oplyst.

(mere…)
Android 14 vil blokere ældre apps 

Google skærper sikkerheden omkring Android-apps. 

(mere…)
GTA-spillere hacket 

Spillere af GTA er blevet udsat for ødelæggende hackerangreb på deres konti. Rockstar Games har bekræftet angrebet. 

(mere…)
Så få enheder har Android 13

Android 13 blev frigivet i august, men det er fortsat ganske få, som har den seneste Android-version installeret.

(mere…)
Hvad er Apples end-to-end iCloud kryptering?

BAGGRUND: Hvad er Advanced Data Protection i iCloud? Vi går i dybden krypteringen og konsekvenserne?

(mere…)
Samsung Galaxy S23 – Unpacked event lækket

Samsung holder angiveligt Unpacked event for den kommende Galaxy S23-serie tidligere end ventet. Se datoen for Unpacked 2023 her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram