Apple-chef indrømmer: Mængden af malware er for stor på Mac

Apples softwarechef, Craig Federighi, indrømmer at Mac-computere er ramt af et alt for højt niveau af malware-trusler.

24" iMac med M1-chip
Apple-chef mener, at malware på macOS er uacceptabel stor (Foto: MereMobil.dk)

Der var engang, hvor det forlød, at man kunne undgå virus og andre ”sikkerhedsproblemer”, hvis man valgte en Mac-computer fremfor en PC. Apple lavede også en reklame (se den herunder), hvor de gjorde grin med Windows PC’er, for at være ramt af store virusproblemer.

Men dengang var Mac-computere ikke så udbredt som nu. For nu kan man nemlig ikke vide sig sikker, selvom man har en Mac. I takt med der er kommet flere brugere til platformen, så er den også blevet mere interessant for IT-kriminelle.

Og Craig Federighi, softwarechef hos Apple, erkender nu også, at sikkerhedstruslen på Mac-computere er blevet uacceptabelt stor. Dette kom frem under en afhøring i forbindelse med retssagen mellem Apple og Epic. Det skriver Tek.no.

ANMELDELSE: iMac 24" M1 - den perfekte all-round computer

- ”I dag har vi et niveau af malware på Mac, som vi finder uacceptabelt, og det er langt værre end på iOS,” forklarede Craig Federighi ifølge amerikanske i retten CNBC.

Craig Federighi fortæller, at udbredelsen af malware på Mac-platformen skyldes, at brugerne frit kan downloade og installere software fra nettet, mens iOS-brugere skal downloade deres software fra Apples App Store.

-“På iOS-platformen har vi arbejdet ud fra et ønske om at skabe noget, der er langt mere sikkert. Alle indikationer peger på, at vi har haft held med dette,” sagde Craig Federighi.

Federighi mener også, at de to enheder henvender sig til brugere med forskelligt behov. Det skriver Computerworld.dk.

Er der en ny iMac og iPad Pro på vej?

-“Jeg ser Mac’en som en bil, du kan køre off road med. Du kan køre med den, hvor du ønsker. Det betyder dog også, at du skal være en mere erfaren og ansvarlig bilist. ”Men med iOS har vi ønsket at skabe noget, som også børn, ja endda spædbørn, kan betjene sikkert. Det er virkeligt to forskellige typer produkter,” forklarer han.

Han mener dog stadigvæk, at Mac er sikkert nok at bruge.

Det skal siges, at alle de store sikkerhedsfirmaer i dag laver virus- og sikkerhedsprogramer til Windows såvel som macOS.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Forklaringen om den ikke acceptable malware på Mac-computere er kommet i retssagen mellem Apple og Epic. Her ønsker Epic, at Apple skal tvinges til at foretage radikale ændringer i, hvordan iPhone- og iPad-brugere kan få adgang til apps. Apple mener, at det vil have for store sikkerhedsmæssige konsekvenser for brugerne.

Mere end 2 milliarder aktive Apple-enheder

KORT NYT: Apple har rundet en kæmpe milepæl, når det kommer til antallet af aktive enheder på verdensplan.

(mere…)
Stort datalæk afsløret to måneder efter hackerangreb

Selskab med 800.000 kunder afsløret i, at kendt hackerangreb ramte flere af dets tjenester end oplyst.

(mere…)
Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Analytiker: Apple klar med foldbar iPad før foldbar iPhone

Der har i årevis været rygter om foldbare Apple-enheder. Nu siger analytikeren Ming-Chi Kuo, at det sker i 2024. Foldbar iPad kommer først.

(mere…)
Android 14 vil blokere ældre apps 

Google skærper sikkerheden omkring Android-apps. 

(mere…)
Apple Reality Pro headset – de nyeste rygter 

Detaljerede beskrivelser af Apple Reality Pro - et kommende VR-headset - er kommet frem i en rapport fra Bloombergs Mark Gurman.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
23 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram