Problemerne rammer hårdt - halverer produktionen

Huawei forventer et gigantisk fald i produktion og salg af smartphones i år, lyder det fra underleverandørerne.

Richard Yu, mobilchef med Mate 30 Pro
Richard Yu, mobilchef i Huawei, har ikke meget at smile af, når smartphone-produktionen for 2021 skal estimeres (Foto: Huawei / MereMobil.dk)

Huawei leverer fantastisk mobilteknologi og har gennem årene produceret nogle af verdens bedste smartphones.

Handelssanktionerne og den kritiske Kina-linje fra amerikanerne, gør, at Huawei-smartphones i dag ikke er interessante at købe. I forbrugernes øjne er den manglende adgang til Googles apps- og services på telefonerne den primære årsag til, at telefonerne er uinteressante. Verdens bedste hardware med verdens ringeste softwareoplevelse, kan man vel sige.

Sanktionerne manifesterer sig tydeligt i Huaweis forventede salg og deraf produktion.

Alene i indeværende år har Huawei bestilt 60 procent færre komponenter til smartphones hos underleverandørerne, lyder det fra mediet Nikkei Asia.

Huawei har oplyst underleverandørerne, at de planlægger, at bestille komponenter til 70-80 millioner smartphones i år, fortæller kilder hos leverandørerne. Holder tallene, vil det betyde en nedgang på 60 procent i smartphone-produktionen, der i 2020 talte 189 millioner smartphones.

PODCAST: Forstå Huawei-sagen

Huawei solgte i november 2020 deres sub-brand Honor til et konsortium bestående af over 30 kinesiske firmaer. Salget skete for at frigøre Honor fra de amerikanske sanktioner. Angiveligt kan dette betyde, at Honor-telefoner vil kunne sælges uden for Kina med fuld adgang til Googles apps og services.

Selvom Huawei rammes hårdt på deres smartphone-produktion, så findes der stadig mange ret fede produkter i deres line-up. Se eksempelvis min videotest af Windows-computeren Huawei Matebook X herunder.

Huawei har også en meget fed højttaler på markedet kaldet Sound X. Læs vores vurdering af Sound X her.

Mere til historien

I Danmark har Huawei tidligere været storleverandør af infrastruktur til mobilnetværkene, men både TDC NET, TT-Netværket (Telia og Telenor) samt 3 har vendt Huawei ryggen og bygger nu mobilnetværk baseret på Ericsson-udstyr.

Huawei Mate 50-serien lanceres internationalt

En international lancering med Mate 50-serien er på vej. Det er dog uvist, hvilke lande den lanceres i.

(mere…)
Huawei overhaler Apple inden om

Når Apple i dag muligvis præsenterer en iPhone med satellitforbindelse, så har kineserne allerede taget broden af nyheden.

(mere…)
Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Huawei røg fra toppen til bunden på få år

Straffet. Ja, det var hvad Huawei blev, da amerikanerne indførte de mange forbud i handelskrigen, som for alvor tog livet af Huawei.

(mere…)
Kinesiske telefoner skal smides i skraldespanden

Forsvarsminister opfordrer til, at ejere af kinesiske telefoner, skiller sig af med dem. En dansk ekspert bakker op.

(mere…)
Huawei udvider samarbejde med bilgigant

Huawei har udvidet samarbejdet med bilgiganten JAC Group om at udvikle forskellige typer teknisk udstyr. 

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram