Huawei skrottet af endnu et dansk teleselskab

Samtlige danske 5G-netværk bliver uden udstyr fra kinesiske Huawei - senest har teleselskabet 3 slået det sidste søm i.

Huawei i Shenzhen
Huawei holder til i blandt andet techbyen Shenzhen, Kina. Men trods store kompentencer inden for blandt andet netværk, bliver 5G hos 3 uden Huaweis hjælp (Foto: MereMobil.dk)

Mens Sverige åbner en dør på klem for Huawei, så har den kinesiske techgigant Huawei lidt endnu et nederlag på dansk grund.

Teleselskabet 3 bekræfter nemlig overfor Meremobil.dk, at selskabets nye 5G-net i Danmark og netop Sverige skal opbygges af Huaweis svenske konkurrent, Ericsson.

Ericsson skal således udskifte hele 3s mobilnet inklusiv maste- og antenneudstyr.

-“Vi kan bekræfte, at vi fortsætter vores samarbejde med Ericsson, som dermed skal levere udstyr til vores 5G-netværk”, siger 3s kommunikationschef, Rikke Juul Rokkedal Therkildsen.

Ericsson er i forvejen 3’s samarbejdspartner, og har været det siden 3 startede i Danmark.

- “De er dygtige på 5G, og der er mange kommercielle fordele ved samarbejdet, fordi vi har ønsket at lave en samlet skandinavisk kontrakt vedrørende 5G-udstyr til 3 i Danmark og Sverige”, tilføjer Rikke Juul Rokkedal Therkildsen.

Udover 5G skal Ericsson også levere udstyr til en i forvejen planlagt udskiftning af 3G- og 4G-udstyret i 3's netværk, bekræfter 3 overfor MereMobil.dk. Reelt betyder det en total udfasning af Huawei.

3's beslutning falder sammen med, at en svensk domstol har bremset et forbud mod brug af Huawei-udstyr i det kommende svenske 5G-netværk.

Alt dansk 5G bliver uden Huawei

Nedtaget mobilantenne fra Huawei
Mobilantenner som denne pilles ned fra masterne hos de danske teleselskaber. Huaweis udstyr ersatttes med teknologi fra Ericsson eller Nokia (Foto: MereMobil.dk)

Med beslutningen følger 3 således efter de øvrige danske spillere på 5G-markedet.

TDC har nemlig ganske som 3 valgt Huawei fra og Ericsson til, mens Telia og Telenor med deres fælles netværk kaldet TT-netværket hovedsagligt bruger Nokia som leverandør.

Ventede ikke på lovgivningen

De danske leverandører af mobiltelefoni via 5G har således valgt, at være på forkant med den danske lovgivning.

Den socialdemokratiske regering har i flere omgange givet Huawei det gule kort. Således har forsvarsminister Trine Bramsen sagt til IT Watch, at regeringen ønsker at kunne udelukke 5G-leverandører fra lande, som Danmark ikke er allieret med.

Samtidig er der varslet et lovforslag først i det nye år.

Hvis du vil forstå Huawei-sagen og konflikterne mellem vesten og Kina så skal du lytte til denne podcastepisode. Du kan også høre den i afspilleren herunder. Gå frem til 4:20 minutter.

Mere til historien

Teleselskabet 3 går i luften med 5G i løbet af december 2020. Det lyder umiddelbart godt, men det er det ikke. I hvert fald ikke hvis du som 3-kunde, gerne vil have 5G-adgang på din smartphone inden for rimelig tid. Først i sommeren 2022 dækker 3 hele landet med 5G. Læs mere her

Danskerne satte igen data-rekord

Nye tal viser, at danskerne endnu engang har sat nye rekorder i brugen af mobildata. Nyhedsbegivenheder og sport trækker.

(mere…)
3-direktør: Danmark har kun brug for to mobilnetværk

Tre landsdækkende mobilnetværk til 5,8 millioner mobilkunder er for meget, mener 3’s direktør.

(mere…)
5G har rundet skarpt hjørne hos 3 i Danmark

Data via en 5G-dataforbindelse er nu mere almindeligt end data via 3G, viser tal fra 3’s netværk.

(mere…)
Nuuday i krig med 3: 5G bliver aldrig så godt som fiber

Nuudays topchef nærmest aflyser 5G-krigen og spår, at danskerne også i fremtiden vil vælge fiberforbindelser.

(mere…)
Teleselskabet 3 har tiltrukket over 5.000 nye kunder

KORT NYT: Årets tredje kvartal har været godt for teleselskabet 3, som har haft succes med at tiltrække mere end 5.000 nye kunder.

(mere…)
3 vil konkurrere mod fiber

Det er unødvendigt at grave endeløse kilometer af fiberkabler ned, mener 3's direktør.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram