Honor fri for sanktioner – vil udfordre Apple og Huawei

Honor, som tidligere var ejet af Huawei, er nu solgt og ventes at være fri for sanktionerne. Nu kommer Honor View 40.

Honor View40
Honor View40 startede salg i Kina den 22. januar 2021 (Foto Honor)

Det uafhængige mærke Honor vil nu overtage Huawei og Apples pladser på smartphone-markedet. 

Honor, der tidligere er ejet af Huawei, blev solgt fra i slutningen af 2020. Dette skete for, at forsøge at redde Honor, så de er fri for de sanktioner fra USA, som Huawei lider under.

Huawei: Så er salget af Honor officielt

Den første nye Honor-telefon er lanceret. Den hedder Honor View 40. Telefonen er uden Googles tjenester, men det forventes den altså at komme med, når den lanceres udenfor det kinesiske marked.

I første omgang er meldingen klar. Honor vil lancere telefoner, som kan konkurrere med Apple og Huawei på det kinesiske marked. Det har CEO i Honor, George Zhao Ming, udtalt til South China Morning Post. Det skriver Android Central.

Huawei har også meldt ud, at de håber Honor vil klare sig godt. Så opbakningen er på plads.

Historisk set har Honor produceret rigtigt spændende smartphones. Dog tog Huawei for alvor over på det danske marked på et tidspunkt, hvilket betød det var begrænset, hvor meget der blev gjort ud af Honor-lanceringerne. Mange markeder har været opdelt og enten været “Honor-“ eller “Huawei-lande”.

Kan Honor få Google-adgang efter Huawei skilsmisse

Ofte kom Honor med mere budgetvenlige versioner af Huaweis topmodeller. Målgruppen var også tit de yngre mobilebrugere, hvilket mere “fancy” farver også viste. Men nu er Honor altså klar til at komme med premiummodeller.

Det er spændende om Honor frigiver Honor View 40 globalt inden for de kommende uger. For den må altså godt lanceres med Googles tjenester. 

Lidt om Honor View 40

Honor View 40 kommer med en 6,72 tommer OLED-skærm med 2676 x 1236 pixels opløsning. Den har 120 Hz opdateringshastighed understøtter 10-bit farvesupport og har HDR10+. Processoren er MediaTek Dimensity 1000 Plus. Derudover kommer den med 8 GB RAM. 

View 40 har med GPU Turbo X optimeringer for spil. Det betyder også, at den er 5G-kompatibel globalt. 

Honor View 40 har triple-kamera på bagsiden, hvor hovedsensoren er på 50 megapixels, mens den har en 8 megapixels ultravidvinkel sensor og 2 megapixels makrosensor. Frontkamera er umiddelbart et dual-kamera.

Batteriet på View 40 er på 4.000 mAh og understøtter 66 watt hurtigopladning. Ifølge Honor tager det kun omkring 35 minutter at lade batteriet fra 0-100 procent. Den understøtter desuden 50 watt hurtig trådløs opladning.

Håber du, at Honor må lancerer View 40 og kommende modeller på verdensplan med Googles tjenester? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.


BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

Der har været spekulationer om, at Huawei vil sælge deres flagskibsserier Mate- og P-serierne fra for at “sikre” dem overlevelse. Om det bliver en realitet er endnu uvist. 

Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Hvad har Huawei gang i?

Huawei har på egen hånd skabt telefoner med et 5G-chipset.

(mere…)
Mistanke: Huawei etablerer chipfabrikker med statsstøtte

Brancheorganisation mener, at den blacklistede kinesiske mobil- og teknologigigant Huawei omgår amerikanske sanktioner.

(mere…)
EU lukker Huawei og ZTE ude

Topleder i daværende TDC delte i bogstaveligste forstand seng med kinesisk tech-gigant, skriver velanset amerikansk medie.

(mere…)
Skal droppe Huawei-udstyr i fibernet

TDC Net må ikke længere anvende Huawei-udstyr i deres fibernet.

(mere…)
Huawei mistænkes (igen) for overvågning

Noget tyder på, at Huawei systematisk overvågede gæsterne på deres stand ved Mobile World Congress. Arrangøren ser med alvor på sagen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram