Huawei: Så er salget af Honor officielt

Huawei har valgt at sælge datterselskabet Honor fra. Det gør de for at sikre Honors overlevelse. Det oplyser Huawei i en pressemeddelelse.

Honor-press-Beijing-kina-2014
I 2014 var vi til pressekonference i Beijing, Kina. Præsenationen var af Honor 6 (Foto: MereMobil.dk)

Huawei har været i modvind med alle sanktionerne fra USA, der gør, at Huawei ikke har adgang til brug af tekniske komponenter og Googles tjenester.

Huawei sælger Honor-brandet fra

Det er også grunden til, at Huawei nu har besluttet at datterselskabet Honor skal sælges fra. Det oplyser Huawei i en pressemeddelelse, hvor de bekræfter salget.

- ”Huawei har været under et enormt pres den sidste tid. Det har været konsekvensen af utilgængeligheden af tekniske komponenter, der er nødvendige for produktionen”. Sådan står der i pressemeddelelsen.

Det skal også være grunden til, at Honor nu sælges til Shenzhen Zhixin New information Technology Co., Ltd. Selskabet er et ny-opstartet consortium af partnere og statsstøttede selskaber. Huawei påpeger dog, at de ikke har nogen form for ejerskab eller tilknytning til det nye selskab.

Honor har teknisk set været sit eget selskab, da de siden 2014 har været et selvstændigt brand. Men de har været afhængige af Huaweis teknologi, hvilket også har betydet, at Honor-smartphones er blevet ramt af det handelsforbud, som har ramt Huawei.

Huawei lancerer Honor som selvstændigt brand

Salget af Honor skal derfor gøre selskabet mere fleksibelt i fremtiden og give det muligheden for, at handle med amerikanske selskaber som Qualcomm og Google.

Huawei har ikke oplyst, hvad prisen for Honor er. Men tidligere har Reuters skrevet, at prisen var 100 milliarder yuan.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

I Danmark har Huawei de senere år haft langt større succes med Huawei-telefoner end med Honor. Tidligere har det været sådan, at nogle lande var det ene mere succesfuldt end andet. Tidligere har der dog været stor succes med Honor-telefonerne også. I 2016 skrev vi blandt andet, at Honor 8 måske kunne være årets Android-telefon.

Huawei røg fra toppen til bunden på få år

Straffet. Ja, det var hvad Huawei blev, da amerikanerne indførte de mange forbud i handelskrigen, som for alvor tog livet af Huawei.

(mere…)
Kinesiske telefoner skal smides i skraldespanden

Forsvarsminister opfordrer til, at ejere af kinesiske telefoner, skiller sig af med dem. En dansk ekspert bakker op.

(mere…)
Huawei udvider samarbejde med bilgigant

Huawei har udvidet samarbejdet med bilgiganten JAC Group om at udvikle forskellige typer teknisk udstyr. 

(mere…)
Huawei giver ikke op – vi vil tilbage til toppen

Selvom det altså netop nu ikke går særlig godt for Huawei og salget af deres smartphone-modeller, så giver de ikke op. Vi vil tilbage til toppen, lyder det.

(mere…)
Verdens bedste mobilkamera

Outstanding in all areas. Sådan skriver techsitet DxOMark om kameraet den nye topscorer på kamerahitlisten.

(mere…)
Her er Huawei P50-serien

Huawei P50 Pro og Huawei P50 er præsenteret. Ingen Android. Ingen 5G. Læs mere om Huawei P50-serien her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram