Huawei: Så er salget af Honor officielt

Huawei har valgt at sælge datterselskabet Honor fra. Det gør de for at sikre Honors overlevelse. Det oplyser Huawei i en pressemeddelelse.

Honor-press-Beijing-kina-2014
I 2014 var vi til pressekonference i Beijing, Kina. Præsenationen var af Honor 6 (Foto: MereMobil.dk)

Huawei har været i modvind med alle sanktionerne fra USA, der gør, at Huawei ikke har adgang til brug af tekniske komponenter og Googles tjenester.

Huawei sælger Honor-brandet fra

Det er også grunden til, at Huawei nu har besluttet at datterselskabet Honor skal sælges fra. Det oplyser Huawei i en pressemeddelelse, hvor de bekræfter salget.

- ”Huawei har været under et enormt pres den sidste tid. Det har været konsekvensen af utilgængeligheden af tekniske komponenter, der er nødvendige for produktionen”. Sådan står der i pressemeddelelsen.

Det skal også være grunden til, at Honor nu sælges til Shenzhen Zhixin New information Technology Co., Ltd. Selskabet er et ny-opstartet consortium af partnere og statsstøttede selskaber. Huawei påpeger dog, at de ikke har nogen form for ejerskab eller tilknytning til det nye selskab.

Honor har teknisk set været sit eget selskab, da de siden 2014 har været et selvstændigt brand. Men de har været afhængige af Huaweis teknologi, hvilket også har betydet, at Honor-smartphones er blevet ramt af det handelsforbud, som har ramt Huawei.

Huawei lancerer Honor som selvstændigt brand

Salget af Honor skal derfor gøre selskabet mere fleksibelt i fremtiden og give det muligheden for, at handle med amerikanske selskaber som Qualcomm og Google.

Huawei har ikke oplyst, hvad prisen for Honor er. Men tidligere har Reuters skrevet, at prisen var 100 milliarder yuan.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

I Danmark har Huawei de senere år haft langt større succes med Huawei-telefoner end med Honor. Tidligere har det været sådan, at nogle lande var det ene mere succesfuldt end andet. Tidligere har der dog været stor succes med Honor-telefonerne også. I 2016 skrev vi blandt andet, at Honor 8 måske kunne være årets Android-telefon.

Huawei Mate 50-serien lanceres internationalt

En international lancering med Mate 50-serien er på vej. Det er dog uvist, hvilke lande den lanceres i.

(mere…)
Huawei overhaler Apple inden om

Når Apple i dag muligvis præsenterer en iPhone med satellitforbindelse, så har kineserne allerede taget broden af nyheden.

(mere…)
Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Huawei røg fra toppen til bunden på få år

Straffet. Ja, det var hvad Huawei blev, da amerikanerne indførte de mange forbud i handelskrigen, som for alvor tog livet af Huawei.

(mere…)
Kinesiske telefoner skal smides i skraldespanden

Forsvarsminister opfordrer til, at ejere af kinesiske telefoner, skiller sig af med dem. En dansk ekspert bakker op.

(mere…)
Huawei udvider samarbejde med bilgigant

Huawei har udvidet samarbejdet med bilgiganten JAC Group om at udvikle forskellige typer teknisk udstyr. 

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram