Huawei sælger Honor-brandet fra

3

Huawei har solgt deres Honor-brand fra i håbet om, at Honor kan ”leve videre” uden at blive ramt af USAs sanktioner, der har bremset Huaweis succes.

Honor 9 i blå (Kilde: Honor Twitter)
Honor 9 i blå var en super lækker og flot telefon, der gav andre Android-producenter kamp til stregen (Kilde: Honor Twitter)

Huawei har solgt deres ”lillebror” Honor fra. Eller der er i hvert fald fundet en køber. Køberen er et konsortium bestående af mobildistributøren Digital China og den lokale regering i Shenzhen-provisen. Det skriver Reuters.

Handlen er endnu ikke godkendt.

Honor har omkring 7.000 ansatte og en årsomsætning på cirka 90 milliarder kroner. Selvom det er ”lillebroren”, er det langt fra et lille selskab, der er tale om. Prisskiltet lyder på omkring 95 milliarder kroner.

Salget af Huawei sker med et håb om, at Honor så vil kunne slippe for de sanktioner, som Huawei har og forventer fortsætter – selv med Biden som præsident.

Google må ikke længere opdatere ældre Huawei-telefoner

De amerikanske sanktioner har kostet Huawei dyrt. Det betyder, at de ikke kan bruge Googles tjenester og derfor ikke konkurrer på lige fod med andre Android-producenter, da brugerne forventer Googles tjenester er en del af telefonen i dag. Derudover har det også betydet, at Huawei ikke kan bruge den amerikanske 5G-teknologi.

Præcis som Huawei er Honor også kendt for, at producere andre ting end smartphones. Honor står nemlig også bag bærbare PC’s, tablets, smart-TV og meget andet.

Honor blev etableret i 2013 og blev i efteråret 2014 lanceret som selvstændigt brand.

Huawei lancerer Honor som selvstændigt brand

Honor stod for cirka en fjerdedel af Huaweis samlede telefonsalg i fjerde kvartal 2020. For år tilbage lancerede Huawei også Honor produkter på det danske marked. Men da Huawei fik succes, så satsede de i stedet på Huawei-produkterne frem for Honor.

Honor 9 test – en Huawei P10 i forklædning

Mere til historien

Du kan høre mere i vores podcast, hvor vi hører nærmere om hele sagen mellem USA og Kina, der har ramt Huawei hårdt. Men med salget af Honor, ser det ikke ud til at Huawei forventer USAs syn på Huawei som “en sikkerhedsrisiko” vil ændre sig. Ej heller selvom Biden bliver præsident i stedet for Trump.

Læs også:
BAGGRUND: Derfor kan Huawei stadig lancere “nye” telefoner med Googles apps

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer