Huawei sælger Honor-brandet fra

Huawei har solgt deres Honor-brand fra i håbet om, at Honor kan ”leve videre” uden at blive ramt af USAs sanktioner, der har bremset Huaweis succes.

Honor 9 i blå (Kilde: Honor Twitter)
Honor 9 i blå var en super lækker og flot telefon, der gav andre Android-producenter kamp til stregen (Kilde: Honor Twitter)

Huawei har solgt deres ”lillebror” Honor fra. Eller der er i hvert fald fundet en køber. Køberen er et konsortium bestående af mobildistributøren Digital China og den lokale regering i Shenzhen-provisen. Det skriver Reuters.

Handlen er endnu ikke godkendt.

Honor har omkring 7.000 ansatte og en årsomsætning på cirka 90 milliarder kroner. Selvom det er ”lillebroren”, er det langt fra et lille selskab, der er tale om. Prisskiltet lyder på omkring 95 milliarder kroner.

Salget af Huawei sker med et håb om, at Honor så vil kunne slippe for de sanktioner, som Huawei har og forventer fortsætter – selv med Biden som præsident.

Google må ikke længere opdatere ældre Huawei-telefoner

De amerikanske sanktioner har kostet Huawei dyrt. Det betyder, at de ikke kan bruge Googles tjenester og derfor ikke konkurrer på lige fod med andre Android-producenter, da brugerne forventer Googles tjenester er en del af telefonen i dag. Derudover har det også betydet, at Huawei ikke kan bruge den amerikanske 5G-teknologi.

Præcis som Huawei er Honor også kendt for, at producere andre ting end smartphones. Honor står nemlig også bag bærbare PC’s, tablets, smart-TV og meget andet.

Honor blev etableret i 2013 og blev i efteråret 2014 lanceret som selvstændigt brand.

Huawei lancerer Honor som selvstændigt brand

Honor stod for cirka en fjerdedel af Huaweis samlede telefonsalg i fjerde kvartal 2020. For år tilbage lancerede Huawei også Honor produkter på det danske marked. Men da Huawei fik succes, så satsede de i stedet på Huawei-produkterne frem for Honor.

Honor 9 test – en Huawei P10 i forklædning

Mere til historien

Du kan høre mere i vores podcast, hvor vi hører nærmere om hele sagen mellem USA og Kina, der har ramt Huawei hårdt. Men med salget af Honor, ser det ikke ud til at Huawei forventer USAs syn på Huawei som "en sikkerhedsrisiko" vil ændre sig. Ej heller selvom Biden bliver præsident i stedet for Trump.

Læs også:
BAGGRUND: Derfor kan Huawei stadig lancere “nye” telefoner med Googles apps

Huawei Mate 50-serien lanceres internationalt

En international lancering med Mate 50-serien er på vej. Det er dog uvist, hvilke lande den lanceres i.

(mere…)
Huawei overhaler Apple inden om

Når Apple i dag muligvis præsenterer en iPhone med satellitforbindelse, så har kineserne allerede taget broden af nyheden.

(mere…)
Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Huawei røg fra toppen til bunden på få år

Straffet. Ja, det var hvad Huawei blev, da amerikanerne indførte de mange forbud i handelskrigen, som for alvor tog livet af Huawei.

(mere…)
Kinesiske telefoner skal smides i skraldespanden

Forsvarsminister opfordrer til, at ejere af kinesiske telefoner, skiller sig af med dem. En dansk ekspert bakker op.

(mere…)
Huawei udvider samarbejde med bilgigant

Huawei har udvidet samarbejdet med bilgiganten JAC Group om at udvikle forskellige typer teknisk udstyr. 

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram