Google må ikke længere opdatere ældre Huawei-telefoner

Aftalen der giver Google lov til at opdatere ældre Huawei-mobiler, er udløbet. Forlænges den ikke, får mobilejerne ikke længere opdateringer.

Huawei P20 Pro
Hvis ikke aftalen, der giver Google lov til at levere opdateringer til Huawei, forlænges, vil det eksempelvis betyde et endeligt for Huawei P20 Pro (Foto: MereMobil.dk)

Huawei-telefoner som er solgt før den 16. maj 2019, har Google ikke længere lov til at opdatere, skriver Android Central.

Hidtil har det heddet sig, at de Huawei-smartphones, der ligger før handelskonflikten mellem USA og Kina trådte i kraft, fremadrettet ville blive opdateret med sikkerhedsrettelser samt opdateringer til Googles apps, men dette er ikke længere nødvendigvis tilfældet.

Ifølge Android Central, der citerer The Washington Post, er en særlig licensaftale som Google og Huawei havde, udløbet. Aftalen kaldes ”Temporary General License” (TLG).

Dette kan potentielt efterlade ældre Huawei-smartphones i ingenmandsland, hvor de ikke længere modtager kritiske opdateringer til sikkerhedsplatformen eller opdateringer til Googles egne apps.

OPDATERING: Huawei har bekræftet, at de fremadrettet selv vil stå for opdateringer af de ældre enheder. Læs historien hvor Huawei bekræfter, her.

TGL-aftalen rettede sig egentlig mod de amerikanske firmaer, som samarbejder med Huawei, der fortsat kunne få vigtige opdateringer til deres udstyr – eksempelvis hos teleoperatørerne. Google-opdateringerne til telefonerne var en sidegevinst for Huawei.

Aftalen skulle således give teleoperatørerne tid til at udfase Huawei-udstyret. De er dog ikke forpligtet til at udfase udstyret, før regeringen giver firmaerne penge til at igangsætte indkøb og opsætning af andet udstyr.

Måske udsigt til en forlængelse

Eftersom regeringen endnu ikke har bevilget midlerne, så er der måske håb for en forlængelse af aftalen.

Det er ikke lykkedes for The Washington Post at få en kommentar fra det amerikanske handelsministerium.

LÆS OGSÅ: Huawei er ved at løbe tør for processorchip

Hvis TLG ikke forlænges, så bliver Huaweis ældre telefoner, som Huawei P20, P20 Pro, P10 og en mængde andre, efterladt i et limbo, hvor de reelt bliver risikofylde for slutbrugerne at anvende, da mobilerne ikke længere vedligeholdes med kritiske softwareopdateringer.

Der er ingen tvivl om, at handelskonflikten har stor betydning for helt almindelige slutbrugere med Huawei-telefoner, men egentlig handler konflikten mellem USA og Kina, der har fanget Huawei, ikke om smartphones. Problemstillingen relaterer sig til netværk og netværksudstyr, der i dag betragtes som kritisk infrastruktur. Ud fra en betragtning mener mange, at Huawei udgør en sikkerhedstrussel.

Du kan blive klogere på, hvad der er op og ned i denne episode af min podcast – du kan også lytte i afspilleren herunder. Gå frem til 4:23 minutter.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Ikke alle er enige i, at Huawei udgør en sikkerhedstrussel, når de leverer udstyret til den kritiske teleinfrastruktur. Ifølge et tysk udkast er det forbud mod Huawei slet ikke nødvendigt.

Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
I dag slettes din gamle Gmail

Gmail, YouTube, kalender og dokumenter forsvinder. Fredag er skæringsdatoen.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Ikke alle er tilfredse med de nye farver på Google Maps

Nye farver er kommet til Google Maps, og det frustrerer nogle brugere. Hvad tænker du?

(mere…)
iPhone vil understøtte RCS-beskeder næste år

Konkurrenterne har længe ønsket, at Apple understøttede RCS i tekstbeskeder. Nu oplyser Apple, at det er på vej.

(mere…)
Google Fotos kan selv organisere billeder

Google er klar med en opdatering til Google Fotos, der giver bedre organisering.

Google Fotos 2023
Google Fotos vil kunne stacke billeder som næsten er ens (Foto: Google)

Ved hjælp af kunstig intelligens går Google til værks med deres Google Fotos. Mulighed for bedre organisering i skærmbilleder, vil gøre det hurtige for dig. Det skriver Google i et blogindlæg.

Ved at gøre brug af netop AI kan Google Fotos nu sortere i ens skærmbilleder, og give en bedre organisering. Brugen af dette kan nemlig adskille dokumenter af forskellige art, så de er nemmere at finde.

Skærmbilleder med for eksempel kvitteringer vil være mere adskilt. Din kvittering fra supermarkedet vil derfor ikke længere ligge ved siden af familiebilledet.

LÆS OGSÅ: Google vil have at Apple ”åbner” iMessage

Sorterering af identiske billeder bliver nemmere

Hvis du har taget flere fotos, som er tæt på ens, så kan Google Fotos for fremtiden "stacke" fotos sammen.

Dette kan være særligt brugbart, hvis du fx har familiefotos der er tæt på identiske, så vil Google Fotos ved hjælp af kunstig intelligens sortere dem.

Måden det sker på er, at den udvælger det bedste billede, men giver dig stadig mulighed for at ændre valget. De andre billeder gemmer sig nemlig bagved det der er fremhævet, så du mister ikke billedet.

Mere til historien

De nye funktioner bliver langsomt rullet ud på både Android og iOS snarest, og man vil måske ikke se det lige med det samme.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
18 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram