Google må ikke længere opdatere ældre Huawei-telefoner

Aftalen der giver Google lov til at opdatere ældre Huawei-mobiler, er udløbet. Forlænges den ikke, får mobilejerne ikke længere opdateringer.

Huawei P20 Pro
Hvis ikke aftalen, der giver Google lov til at levere opdateringer til Huawei, forlænges, vil det eksempelvis betyde et endeligt for Huawei P20 Pro (Foto: MereMobil.dk)

Huawei-telefoner som er solgt før den 16. maj 2019, har Google ikke længere lov til at opdatere, skriver Android Central.

Hidtil har det heddet sig, at de Huawei-smartphones, der ligger før handelskonflikten mellem USA og Kina trådte i kraft, fremadrettet ville blive opdateret med sikkerhedsrettelser samt opdateringer til Googles apps, men dette er ikke længere nødvendigvis tilfældet.

Ifølge Android Central, der citerer The Washington Post, er en særlig licensaftale som Google og Huawei havde, udløbet. Aftalen kaldes ”Temporary General License” (TLG).

Dette kan potentielt efterlade ældre Huawei-smartphones i ingenmandsland, hvor de ikke længere modtager kritiske opdateringer til sikkerhedsplatformen eller opdateringer til Googles egne apps.

OPDATERING: Huawei har bekræftet, at de fremadrettet selv vil stå for opdateringer af de ældre enheder. Læs historien hvor Huawei bekræfter, her.

TGL-aftalen rettede sig egentlig mod de amerikanske firmaer, som samarbejder med Huawei, der fortsat kunne få vigtige opdateringer til deres udstyr – eksempelvis hos teleoperatørerne. Google-opdateringerne til telefonerne var en sidegevinst for Huawei.

Aftalen skulle således give teleoperatørerne tid til at udfase Huawei-udstyret. De er dog ikke forpligtet til at udfase udstyret, før regeringen giver firmaerne penge til at igangsætte indkøb og opsætning af andet udstyr.

Måske udsigt til en forlængelse

Eftersom regeringen endnu ikke har bevilget midlerne, så er der måske håb for en forlængelse af aftalen.

Det er ikke lykkedes for The Washington Post at få en kommentar fra det amerikanske handelsministerium.

LÆS OGSÅ: Huawei er ved at løbe tør for processorchip

Hvis TLG ikke forlænges, så bliver Huaweis ældre telefoner, som Huawei P20, P20 Pro, P10 og en mængde andre, efterladt i et limbo, hvor de reelt bliver risikofylde for slutbrugerne at anvende, da mobilerne ikke længere vedligeholdes med kritiske softwareopdateringer.

Der er ingen tvivl om, at handelskonflikten har stor betydning for helt almindelige slutbrugere med Huawei-telefoner, men egentlig handler konflikten mellem USA og Kina, der har fanget Huawei, ikke om smartphones. Problemstillingen relaterer sig til netværk og netværksudstyr, der i dag betragtes som kritisk infrastruktur. Ud fra en betragtning mener mange, at Huawei udgør en sikkerhedstrussel.

Du kan blive klogere på, hvad der er op og ned i denne episode af min podcast – du kan også lytte i afspilleren herunder. Gå frem til 4:23 minutter.

VIND EN POWERBANK ⚡️ Modtag de seneste nyheder i indbakken. Blandt alle tilmeldte finder vi hver måned en vinder af en powerbank fra GreyLime. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst. Læs mere om konkurrencen her.


Mere til historien

Ikke alle er enige i, at Huawei udgør en sikkerhedstrussel, når de leverer udstyret til den kritiske teleinfrastruktur. Ifølge et tysk udkast er det forbud mod Huawei slet ikke nødvendigt.

Google afslører Pixel 9 Pro

Der har været en del læks af den kommende Google Pixel 9 Pro. Det løser Google nu ved at vise telefonen før annonceringen.

(mere…)
Samsungs indtjening eksploderer – det gør udledning af CO2 også

Den verdensomspændende udvikling af kunstig intelligens sætter klimamål under pres. Google tvivler på egne klimamål.

(mere…)
KL raser efter kold skulder i Chromebook-problematik

Regeringen tager ikke Chromebook-problematikken alvorligt nok, mener udvalgsformand i Kommunernes Landsforening.

(mere…)
Google Translate får tilføjet 110 nye sprog

Google Translate får nu den største udvidelse nogensinde, hvor 110 nye sprog tilføjes.

(mere…)
Nu må skoleeleverne bruge Chromebook-computerne, men …

Hvordan vil Google konkret sikre, at mine børns data ikke bruges i strid med lovgivningen?

(mere…)
Google inviterer til “Made by Google”-event – Pixel 9?

Google har sendt invitationerne ud til en stor event i midten af august. Der spekuleres i en lancering af Pixel 9-serien.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
18 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram