Google må ikke længere opdatere ældre Huawei-telefoner

Aftalen der giver Google lov til at opdatere ældre Huawei-mobiler, er udløbet. Forlænges den ikke, får mobilejerne ikke længere opdateringer.

Huawei P20 Pro
Hvis ikke aftalen, der giver Google lov til at levere opdateringer til Huawei, forlænges, vil det eksempelvis betyde et endeligt for Huawei P20 Pro (Foto: MereMobil.dk)

Huawei-telefoner som er solgt før den 16. maj 2019, har Google ikke længere lov til at opdatere, skriver Android Central.

Hidtil har det heddet sig, at de Huawei-smartphones, der ligger før handelskonflikten mellem USA og Kina trådte i kraft, fremadrettet ville blive opdateret med sikkerhedsrettelser samt opdateringer til Googles apps, men dette er ikke længere nødvendigvis tilfældet.

Ifølge Android Central, der citerer The Washington Post, er en særlig licensaftale som Google og Huawei havde, udløbet. Aftalen kaldes ”Temporary General License” (TLG).

Dette kan potentielt efterlade ældre Huawei-smartphones i ingenmandsland, hvor de ikke længere modtager kritiske opdateringer til sikkerhedsplatformen eller opdateringer til Googles egne apps.

OPDATERING: Huawei har bekræftet, at de fremadrettet selv vil stå for opdateringer af de ældre enheder. Læs historien hvor Huawei bekræfter, her.

TGL-aftalen rettede sig egentlig mod de amerikanske firmaer, som samarbejder med Huawei, der fortsat kunne få vigtige opdateringer til deres udstyr – eksempelvis hos teleoperatørerne. Google-opdateringerne til telefonerne var en sidegevinst for Huawei.

Aftalen skulle således give teleoperatørerne tid til at udfase Huawei-udstyret. De er dog ikke forpligtet til at udfase udstyret, før regeringen giver firmaerne penge til at igangsætte indkøb og opsætning af andet udstyr.

Måske udsigt til en forlængelse

Eftersom regeringen endnu ikke har bevilget midlerne, så er der måske håb for en forlængelse af aftalen.

Det er ikke lykkedes for The Washington Post at få en kommentar fra det amerikanske handelsministerium.

LÆS OGSÅ: Huawei er ved at løbe tør for processorchip

Hvis TLG ikke forlænges, så bliver Huaweis ældre telefoner, som Huawei P20, P20 Pro, P10 og en mængde andre, efterladt i et limbo, hvor de reelt bliver risikofylde for slutbrugerne at anvende, da mobilerne ikke længere vedligeholdes med kritiske softwareopdateringer.

Der er ingen tvivl om, at handelskonflikten har stor betydning for helt almindelige slutbrugere med Huawei-telefoner, men egentlig handler konflikten mellem USA og Kina, der har fanget Huawei, ikke om smartphones. Problemstillingen relaterer sig til netværk og netværksudstyr, der i dag betragtes som kritisk infrastruktur. Ud fra en betragtning mener mange, at Huawei udgør en sikkerhedstrussel.

Du kan blive klogere på, hvad der er op og ned i denne episode af min podcast – du kan også lytte i afspilleren herunder. Gå frem til 4:23 minutter.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Ikke alle er enige i, at Huawei udgør en sikkerhedstrussel, når de leverer udstyret til den kritiske teleinfrastruktur. Ifølge et tysk udkast er det forbud mod Huawei slet ikke nødvendigt.

Google Stadia lukker og slukker

Lidt over tre år blev det til for Google som udbyder af cloudgaming. Google Stadia lukkes ned, oplyser Google

(mere…)
Huawei Mate 50-serien lanceres internationalt

En international lancering med Mate 50-serien er på vej. Det er dog uvist, hvilke lande den lanceres i.

(mere…)
Fitbit kræver Google-konto fra 2023

Google ejer Fitbit og fra næste år kræver det Google-konto til nye Fitbit-enheder.

(mere…)
Får Chromebooks tilbage

Eleverne i Helsingør Kommune får nu deres Chromebooks tilbage i taskerne.

(mere…)
Google Maps klar med brændstofbesparende ruter

En ny undersøgelse viser, at to ud af tre danskere gerne kører en omvej, hvis det betyder, at de kan spare på brændstoffet. Det kan Google Maps nu hjælpe med.

(mere…)
Huawei overhaler Apple inden om

Når Apple i dag muligvis præsenterer en iPhone med satellitforbindelse, så har kineserne allerede taget broden af nyheden.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
18 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram