Huawei er ved at løbe tør for processorchips

Sanktionerne fra USA giver nu også Huawei problemer i produktionen. Huawei oplyser, at de snart løber tør for processorchips til smartphones.

Processorchips er et vitalt komponent som Huawei er ved at løbe tør for (Foto: Huawei)

Verdens største smartphoneproducent Huawei rammes nu også i produktionen af sanktionerne fra USA.

Huawei Mate 40 Pro kommer angiveligt med den nyeste Kirin 1000 chip, men det er måske ved at være ”slutningen” for Huawei. De oplyser nemlig nu, at de er ved at løbe tør for chips til smartphones. Det skriver The Verge.

Analysefirma: Huawei er nu verdens største smartphoneproducent

-”Desværre, i anden runde af sanktioner fra USA, ville vores chipproducenter kun acceptere ordrer indtil 15. maj. Produktionen slutter 15. september,” udtalte Richard Yu, administrerende direktør i Huawei, på China Information Technology Summit 2020.

Derfor kan efterårsmodellerne, hvor Mate 40-serien er flagskibet, være blandt de sidste med en Kirin processorchip.

Efter denne udmelding raste Huawei også over de amerikanske restriktioner, der spænder ben for den kinesiske producent. På det europæiske og amerikanske marked er det ret vigtigt med Googles tjenester. Ligesom de også lidt er ude af konkurrencen om de bedste komponenter ved amerikanske producenter.

PODCAST: Derfor rammes Huawei af et modkørende tog

Det er chipproducenten TSMC, som producerer Kirin processoren til Huawei, men grundet sanktionerne fra USA må de altså ikke længere stå for produktionen. Derfor er Huawei nødsaget til at finde en ny producent.

Huawei P40 Pro+ kommer til salg i Danmark

TSMC er en af mange virksomheder, der ikke må handle med Huawei uden en særlig godkendelse fra den amerikanske regering. Det er også derfor, at Huawei ikke længere må benytte Googles tjenester. TSMC rammes af sanktionerne fordi de leverer chip til amerikanske Apple, og vil TSMC handle med Apple (og Huawei) kræver det en godkendelse.

Sanktionerne er indtil videre forlænget til maj 2021.

Huawei Mate 40-serien ventes, at blive afsløret i oktober måned.

Mere til historien

Selvom Huawei har problemer med de amerikanske sanktioner, så viser de seneste analysetal, at Huawei p.t. er verdens største smartphoneproducent, men også salget af wearables ser ud til at gå rigtigt godt.

Endelig! Qualcomm på Samsung-topmodeller

Exynos-chipsettet er skiftet ud med Qualcomm på Samsung Galaxy S23-serien.

(mere…)
Qualcomm har annonceret processoren Snapdragon 782G

I stilhed har Qualcomm netop præsenteret processoren Snapdragon 782G, som er efterfølgeren til Snapdragon 778G+.

(mere…)
Disse bekræfter mobiler med Snapdragon 8 Gen 2 processor

Motorola, Xiaomi og flere andre Android-producenter bekræfter kommende flagskibstelefoner med Snapdragon 8 Gen 2 processoren.

(mere…)
Dette kan du forvente af Android-topmodeller i 2023

Qualcomm har afsløret detaljer om næste generation af Snapdragon 9-processoren, hvilket indikerer hvad næste års topmodeller vil byde på.

(mere…)
Huawei Mate 50-serien lanceres internationalt

En international lancering med Mate 50-serien er på vej. Det er dog uvist, hvilke lande den lanceres i.

(mere…)
Huawei overhaler Apple inden om

Når Apple i dag muligvis præsenterer en iPhone med satellitforbindelse, så har kineserne allerede taget broden af nyheden.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram