Huawei er ved at løbe tør for processorchips

4

Sanktionerne fra USA giver nu også Huawei problemer i produktionen. Huawei oplyser, at de snart løber tør for processorchips til smartphones.

Processorchips er et vitalt komponent som Huawei er ved at løbe tør for (Foto: Huawei)

Verdens største smartphoneproducent Huawei rammes nu også i produktionen af sanktionerne fra USA.

Huawei Mate 40 Pro kommer angiveligt med den nyeste Kirin 1000 chip, men det er måske ved at være ”slutningen” for Huawei. De oplyser nemlig nu, at de er ved at løbe tør for chips til smartphones. Det skriver The Verge.

Analysefirma: Huawei er nu verdens største smartphoneproducent

-”Desværre, i anden runde af sanktioner fra USA, ville vores chipproducenter kun acceptere ordrer indtil 15. maj. Produktionen slutter 15. september,” udtalte Richard Yu, administrerende direktør i Huawei, på China Information Technology Summit 2020.

Derfor kan efterårsmodellerne, hvor Mate 40-serien er flagskibet, være blandt de sidste med en Kirin processorchip.

Efter denne udmelding raste Huawei også over de amerikanske restriktioner, der spænder ben for den kinesiske producent. På det europæiske og amerikanske marked er det ret vigtigt med Googles tjenester. Ligesom de også lidt er ude af konkurrencen om de bedste komponenter ved amerikanske producenter.

PODCAST: Derfor rammes Huawei af et modkørende tog

Det er chipproducenten TSMC, som producerer Kirin processoren til Huawei, men grundet sanktionerne fra USA må de altså ikke længere stå for produktionen. Derfor er Huawei nødsaget til at finde en ny producent.

Huawei P40 Pro+ kommer til salg i Danmark

TSMC er en af mange virksomheder, der ikke må handle med Huawei uden en særlig godkendelse fra den amerikanske regering. Det er også derfor, at Huawei ikke længere må benytte Googles tjenester. TSMC rammes af sanktionerne fordi de leverer chip til amerikanske Apple, og vil TSMC handle med Apple (og Huawei) kræver det en godkendelse.

Sanktionerne er indtil videre forlænget til maj 2021.

Huawei Mate 40-serien ventes, at blive afsløret i oktober måned.

Mere til historien

Selvom Huawei har problemer med de amerikanske sanktioner, så viser de seneste analysetal, at Huawei p.t. er verdens største smartphoneproducent, men også salget af wearables ser ud til at gå rigtigt godt.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer