Huawei er ved at løbe tør for processorchips

Sanktionerne fra USA giver nu også Huawei problemer i produktionen. Huawei oplyser, at de snart løber tør for processorchips til smartphones.

Processorchips er et vitalt komponent som Huawei er ved at løbe tør for (Foto: Huawei)

Verdens største smartphoneproducent Huawei rammes nu også i produktionen af sanktionerne fra USA.

Huawei Mate 40 Pro kommer angiveligt med den nyeste Kirin 1000 chip, men det er måske ved at være ”slutningen” for Huawei. De oplyser nemlig nu, at de er ved at løbe tør for chips til smartphones. Det skriver The Verge.

Analysefirma: Huawei er nu verdens største smartphoneproducent

-”Desværre, i anden runde af sanktioner fra USA, ville vores chipproducenter kun acceptere ordrer indtil 15. maj. Produktionen slutter 15. september,” udtalte Richard Yu, administrerende direktør i Huawei, på China Information Technology Summit 2020.

Derfor kan efterårsmodellerne, hvor Mate 40-serien er flagskibet, være blandt de sidste med en Kirin processorchip.

Efter denne udmelding raste Huawei også over de amerikanske restriktioner, der spænder ben for den kinesiske producent. På det europæiske og amerikanske marked er det ret vigtigt med Googles tjenester. Ligesom de også lidt er ude af konkurrencen om de bedste komponenter ved amerikanske producenter.

PODCAST: Derfor rammes Huawei af et modkørende tog

Det er chipproducenten TSMC, som producerer Kirin processoren til Huawei, men grundet sanktionerne fra USA må de altså ikke længere stå for produktionen. Derfor er Huawei nødsaget til at finde en ny producent.

Huawei P40 Pro+ kommer til salg i Danmark

TSMC er en af mange virksomheder, der ikke må handle med Huawei uden en særlig godkendelse fra den amerikanske regering. Det er også derfor, at Huawei ikke længere må benytte Googles tjenester. TSMC rammes af sanktionerne fordi de leverer chip til amerikanske Apple, og vil TSMC handle med Apple (og Huawei) kræver det en godkendelse.

Sanktionerne er indtil videre forlænget til maj 2021.

Huawei Mate 40-serien ventes, at blive afsløret i oktober måned.

Mere til historien

Selvom Huawei har problemer med de amerikanske sanktioner, så viser de seneste analysetal, at Huawei p.t. er verdens største smartphoneproducent, men også salget af wearables ser ud til at gå rigtigt godt.

Så vild er den nye M2-chip

Apple har lanceret deres næste chip, M2-chippen. Her kan du læse mere om, hvad M2 kan.

(mere…)
Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Qualcomm klar med nye Snapdragon 8+ Gen 1

Snapdragon 8+ Gen 1 og Snapdragon 7 Gen 1 er to nye processorer fra Qualcomm til henholdsvis high-end og midrange.

(mere…)
Qualcomm bekræfter Snapdragon-event

KORT NYT: Rygterne har svirret om, at Qualcomm ville afholde et Snapdragon-event i denne måned. Det er nu bekræftet.

(mere…)
Apple arbejder på M3-baseret iMac

Måske springer iMac-computeren M2-chippen over og går direkte på M3, forlyder det.

(mere…)
Samsung Galaxy S22 FE og S23 får måske Mediatek processorer

Samsung har indtil videre i stor grad benyttet Snapdragon- og Exynos-chipsets i deres topmodeller. Måske er Mediatek på vej ind.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram